in ,

G.R.R. Martin “Kış Rüzgârları”nı Neden Bitiremediğini 2019’da Açıklamıştı: O Söyleşi Yeniden Gündem Oldu

George R.R. Martin’in Kış Rüzgarları kitabı hakkında konuştuğu 2019 tarihli sitemkâr bir söyleşi yeniden gündeme geldi.

Kış Rüzgârları - George R.R. Martin Neden Yazamıyor
- Reklam -
- Reklam -

George R.R. Martin imzalı Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin 6. kitabı Kış Rüzgârları (The Winds of Winter) yaklaşık 12 yıldır yayımlanmayı bekliyor. Serinin yazarı, 2019’da verdiği bir röportajda kitabın neden tamamlanamadığından bahsetmiş; sessiz ve baskı altında olmadan çalışmayı özlediğini dile getirmişti.

Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin altıncı kitabı Kış Rüzgârları, uzun süredir okurlar tarafından merakla bekleniyor. Yazarı George R.R. Martin ise zaman zaman kitap hakkında yeni açıklamalarda bulunuyor. Son olarak kendisi de bir başka söyleşide gecikmenin farkında olduğunu ve okurların “başının etini yemesine gerek olmadığını” belirtmişti.

Yazarla gerçekleştirilen hemen her söyleşide bu kitap için Martin’e mutlaka sorular yöneltiliyor. Şimdi ise yazarın 2019’da verdiği, sitem dolu bir röportaj geçen günlerde tekrar gündem oldu.

- Reklam -

Kış Rüzgârları - George R.R. Martin 6. Kitabı Neden Yazamıyor

2019 yılında, pandemi patlak vermeden kısa bir süre önce George R. R. Martin, Carl Sandburg Edebiyat Ödülü’nü almak için Chicago’ya gitmişti. Bu seyahat sırasında The Chicago Tribune’den John Kass de dahil olmak üzere pek çok kişinin sorularını yanıtladı. Martin, John Kass ile olan röportajı sırasında Taht Oyunları ve kitap yazma süreci hakkında pek çok soru yanıtladı. Kış Rüzgârları hakkında da sorular içeren bu röportaj son günlerde yeniden gündeme geldi.

George R.R. Martin: “Kış Rüzgârları’nı Artık Gerçekten Bitirmem Gerekiyor” (2019)

John Kass röportaj sırasında seri ve yeni kitap hakkında pek çok soru sormuştu. Merak edilen detaylar arasında Kış Rüzgârları’nı okumak için oldukça istekli büyük bir hayran kitlesi hakkında neler hissettiği de vardı. Martin bu durumu “karmaşık bir lütuf” olarak değerlendi. Pek çok yazarın probleminin fark edilmeye çalışmak olduğunu fakat durumun onun için oldukça farklı olduğunu dile getirdi:

“Milyonlarca insan bu kitabı bekliyor, ki bu oldukça harika… Ama bazıları aşırı sabırsız, bazıları da belirli karakterlerin yazgısını kendi kafasında çoktan yazmış. Karakterlerle duygusal bağ kurdukları için oldukça mutluyum ama bazen belirsizliği, gözlerden uzak ve sessiz bir şekilde çalışmayı özlüyorum… Ama korkarım böyle günler geride kaldı. Şu an yaşadığım durum hayatımın gerçeği.”

The Winds of Winter (Kış Rüzgârları) 6. Kitap - Ön Okuma

Bununla birlikte Martin’in üzerinde çalıştığı tek kitap Kış Rüzgârları değil. Dunk and Egg serisi için yeni hikâyeler ve yeni bir Ateş ve Kan kitabı yazıyor. TV’de ise HBO’nun Nnedi Okorafor’un kitabından uyarlama Who Fears Death’e yönetici yapımcılık yapıyor. Ayrıca Game of Thrones spin-off’ları olan House of the Dragon ve A Knight of the Seven Kingdoms gibi dizilere danışmanlık yapıyor.

“Dizinin ve diğer şeylerin başarısı hayatımı farklı bir noktaya taşıdı. Bazen yatağıma yatıyorum ve… Westeros hakkında düşünmüyorum. Yaşadığım başka bir problemi düşünüyorum, üzerinde çalıştığım dizilerden birini düşünüyorum ya da bir teslim tarihini, düzenlemesini yaptığım antolojiyi veya kâr amacı gütmeyen kuruluşumda yaşanan bir şeyi düşünüyorum. Tüm bunlar kafamın içini dolduruyor ve bir şeyi yapmamı geciktiriyor. Kış Rüzgârları’nı artık gerçekten bitirmem gerekiyor. Kafamın karışmayacağı bir ortam sağlamam lazım kendime. İşte o ortamda gece zihnimin içini sadece Tyrion Lannister, Arya Stark ve diğer karakterlerin sesi doldurmalı.”

- Reklam -

“Westeros’u Düşünerek Uyuyorum”

Martin, tüm bunların yanı sıra yazma işi iyi gittiğinde Westeros’un ona dadandığını, tüm gün aklından çıkmadığını ve sahnelerin sürekli gözünün önünden geçtiğini de dile getirdi.

“Yazı iyi gidiyorsa ve Westeros’a gidebilmeyi başarabilmişsem kitap gece gündüz peşimden geliyor. Yatağıma yatıyorum, uyumaya çalışıyorum, ışıklar kapanmış ama yarın yazacağım sahneler gözümde canlanıyor. Ya da belki gelecek hafta yazacağım sahneler, hatta kitabın başka bir bölümünden sahneler… Kontrol edemiyorum. Aklım bunlarla doluyor ve karakterler canlanıyor, diyalogları duymaya başlıyorum. Uykuya Westeros’u, Buz ve Ateş’i düşünürken dalıyorum.”

George R.R. Martin - Kış Rüzgârları - Tarih

Bazı yazarlar yer ve zaman fark etmeksizin her an yazabilmeleriyle tanınıyor. Ancak anlaşılan o ki George R.R. Martin onlardan biri değil. Ya tamamen Buz ve Ateşin Şarkısı’na kendini veriyor ya da hiç onunla ilgilenmeyip bambaşka bir şey ile uğraşıyor. Bununla birlikte hayranların onu sadece Kış Rüzgârları’yla ilgilenmeye zorlaması da pek hoşnut olduğu bir durum değil.

Yazarın en güncel açıklamasına göre Kış Rüzgârları’nın yayımlanması Mart 2025’i bulabilir. Serinin final kitabı A Dream of Spring hakkında ise henüz bir ipucu bulunmuyor.

Siz George R.R. Martin’in açıklamaları hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Winter is Coming

Beyza Can

İngilizce Öğretmenliği okudum. Okur, yazar ve oyun oynarım. Gerçek hayattan uzaklaşmak için daima fırsat kollarım. Bunun için sık sık fantastik, bilimkurgu ve korku içeren şeylere sığınırım. 8 yaşımda dolabımdan bir geçit bulamadım, 50 yaşımda kapımda Gandalf’ın belirmesini bekliyorum. O zamana kadar da kendimi edebiyata ve oyunlara vermeyi planlıyorum. Kitaplara ve oyunlara ilgim beni dil öğrenmeye itti. Daha fazlasına ulaşabilmek ve başkalarına ulaştırabilmek için yeni diller öğreniyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for jojen jojen dedi ki:

    got-game-of-thrones
    Biz bekleriz.

  2. Avatar for Kara_Hayat Kara_Hayat dedi ki:

    5 ay sonra Ejderhaların Dansını okumamın üzerinden 10 yılımı dolduracağım. Bu adam bu kitabı yazmaz (bence) bu saatten sonra.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Fareler, Hayal Gücüne Sahip | Araştırma

Farelerin Tıpkı İnsanlar Gibi Hayal Gücüne Sahip Olduğu Ortaya Çıktı

Kayseri Ev Tadilat Yeraltı Şehri

Kayseri’de Bir Kişi, Tadilat Yaptığı Evinin Altında Tesadüf Eseri 2.000 Yıllık Yeraltı Şehri Buldu