in ,

2022 Haldun Taner Öykü Ödülü’nün Kazananı Belli Oldu

2022 Haldun Taner Öykü Ödülü kazananı açıklandı. 33. defa düzenlenen ödül, “Deliliğe Zarif Bir Giriş” kitabıyla Burçe Bahadır’ın oldu.

2022 Haldun Taner Öykü Ödülü Kazananı Burçe Bahadır
- Reklam -
- Reklam -

2022 Haldun Taner Öykü Ödülü kazananı belirlendi. Burçe Bahadır, NotaBene Yayınları tarafından yayımlanan Delilliğe Zarif Bir Giriş eseriyle ödüle layık bulundu.

Türk edebiyatında öyküleri ve oyunlarıyla unutulmaz kurgular bırakan Haldun Taner (1915-1986) anısına verilen ödülün bu yılki sahibi belli oldu.

Milliyet Gazetesi tarafından organize edilen yarışma bu sene 33. defa gerçekleştirildi. Seçici kurul başkanlığında Doğan Hızlan’ın yer aldığı jüride; Demet Taner, Handan İnci, Nursel Duruel, Metin Celâl, Mehmet Zaman Saçlıoğlu ve Kamil Erdem görev aldı.

- Reklam -

2022 Haldun Taner Öykü Ödülü’ne aday gösterilen eserler, 10 Ocak 2023 tarihinde çevrimiçi gerçekleştirilen bir toplantıda değerlendirildi.

Burçe Bahadır, 2022 Haldun Taner Öykü Ödülü’nün Sahibi Oldu

Jüri, Burçe Bahadır’ın Deliliğe Zarif Bir Giriş kitabını ödüle layık bulma gerekçesini şu ifadelerle açıkladı:

“Hayatın farklı sahnelerinden, kanıksanılmış sanılan durumları incelikli, duyarlı bir yorumla ve yalın, akıcı bir dille resmetmesi; an/süreç dengesini kurmadaki başarısı nedeniyle Burçe Bahadır’ın ‘Deliliğe Zarif Bir Giriş’ adlı kitabına verilmiştir.”

Yarışmada 1 Ocak 2021 – 31 Aralık 2021 tarihleri arasında Türkçe olarak yayımlanmış kitaplar değerlendirildi.

2022 Haldun Taner Öykü Ödülü Kazananı Burçe Bahadır Oldu

33. Haldun Taner Öykü Ödülü’nün kısa listesi şu şekildeydi:

- Reklam -
  • Burçe Bahadır – Deliliğe Zarif Bir Giriş
  • Makbule Aras Eivazi – Sonun Bacakları
  • Eda İşler – Görünür Bir Yerde
  • Zehra Tırıl – Kapıların Kışında
  • Faruk Turinay – Dipsiz Göl

Burçe Bahadır Kimdir?

1973 yılında Ankara’da doğan Burçe Bahadır, DTCF Leh Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. TRT’de prodüktör olarak görev aldı. Radyo programlarında ve belgesellerde çalıştı.

2008 yılında Modern Zamanlar adlı radyo belgeseli Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Sedat Simavi Ödülleri’nde övgüye değer bulundu. 2016 yılında bir televizyon belgeseli olan Refakatçi ile TGC Sedat Simavi En İyi Televizyon Belgeseli Ödülü’nü kazandı.

Kadın cinayetlerini konu alan Ölü Kadınlar Memleketi kitabı 2014 yılında yayımlandı. Öyküleri; Sözcükler, Öykü Gazetesi, altZine ve İshak Edebiyat gibi mecralarda yer buldu.

Deliliğe Zarif Bir Giriş 2021 yılında NotaBene Yayınları tarafından yayımlandı. Yazarın, ödüle de değer bulunan eserinde yer alan öykülerin isimleri sırasıyla şu şekilde:

Işıklı Kulenin Dibi Kavun, Göğsümde Bir Titreme, Son Kale, Prenses Diana’nın Ahı, Kara Konçlu Koncolos, Deliliğe Zarif Bir Giriş, Çile Bülbülüm, Gelmiş Geçmiş Bütün Sevecen Dedeler, İstirham Ederim, Kurt Pençesi, Diz Yaması ve Giderim.

2022 Haldun Taner Öykü Ödülü kazananı Burçe Bahadır hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, bizleri Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yellowjackets 2. Sezon Fragmanı Yayınlandı

Elijah Wood’un da Yer Aldığı “Yellowjackets”in 2. Sezonundan İlk Fragman

Rami Kütüphanesi

2 Milyondan Fazla Kitaba Ev Sahipliği Yapan “Rami Kütüphanesi” Okurla Buluşuyor