in ,

Bağımsız Korku Sinemasının Öncülerinden Blumhouse Oyun Stüdyosu Kuruyor

Blumhouse korku oyunları üretecek yeni bir stüdyo kuruyor. Projenin başında sektörün tecrübeli isimleri Zach Woods ve Don Sechler yer alıyor.

Blumhouse Korku Oyunu Stüdyosu
- Reklam -
- Reklam -

Blumhouse korku türünde video oyunlar üretmek için yeni bir stüdyo projesini hayata geçiriyor. Bağımsız korku filmleriyle adından söz ettiren şirket, projenin yöneticiliğine Zach Wood’u atarken CFO koltuğunu ise Don Sechler’a emanet ediyor.

Blumhouse Games adını alacak stüdyo bağımsız oyun geliştiricileri ile birlikte çalışarak korku türündeki yaratıcı fikirlerini konsol, bilgisayar ve mobil platformlarda hayata geçirecek.

Us, Get Out, The Black Phone, Paranormal Activity ve Halloween gibi ünlü korku filmleriyle tanınan şirket, oyun dünyasında da önemli adımlar atacak.

- Reklam -

Sinema sektöründe olduğu gibi Blumhouse Games de bağımsız oyun geliştiricilerine 10 milyon dolar bütçenin altında olmak kaydıyla destek olacağını belirtti. Şirketin yöneticilerinden Abhijay Prakash yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Uzun bir süredir interaktif medya alanındaki büyümeye dahil olabilecek bir ekip kurmayı planlıyorduk. Zach ve Don ile birlikte yaptığımız toplantıda bize Blumhouse modeline oldukça uygun bir yöntemden bahsettiler. Bu da bizim interaktif medya sürecine dahil olabileceğimiz çok iyi bir adımdı. Oyun marketine dair tecrübeleri, hisleri ve bilgileri ile birlikte Zach ve Don, Blumhouse’ın bu yeni ve kendine has bölümünü oyun alanında güçlendireceklerdir.”

Blumhouse Korku Oyun Stüdyo

Oyun stüdyosunun başına getirilen isim Zach Wood ise sektördeki tecrübesini yeni projede oldukça iyi kullanabileceğini söylüyor ve ekliyor:

“Sektörde bulunduğum sürede geliştiricilerle fikirlerini hayata geçirmeleri için oldukça yakından çalıştım. Korku türünün ise indie oyunlar arasında oldukça özel bir fırsatı var. Blumhouse ile şirketin ismini, ününü ve yaratıcı yeteneğini iyi anlamda yukarıya taşıyabileceğim için oldukça heyecanlıyım.”

- Reklam -

Blumhouse Korku Sektörüne Yatırım Yapmaya Devam Ediyor

Geçen yılın son aylarında Blumhouse ve James Wan’ın sahibi olduğu Atomic Monster ile birleşme kararı vermişti. Şirketin oyun hamlesiyle birlikte sinema sektöründen oyun sektörüne ne tür içeriklerin geçebileceği merak ediliyor.

Projenin yöneticisi Zach Wood ise 25 yıllık kariyeri boyunca konsol ve atari şirketi ile birlikte çalışmış bir isim. Game Boy’dan PlayStation 5 için çıkarılan AAA oyunlara kadar birçok yapımda yer aldı. Santa Monica Studios’un imza attığı The Unfinished Swan ve Bound oyunları, Bethesda’nın Prey: Mooncrash ve Redfall yapımları Wood’un yer aldığı oyunlardan birkaçı.

Blumhouse Games Korku Oyun

Projenin CFO koltuğunda oturan Don Sechler da Blumhouse Games’e katılmadan önce Sony’nin PlayStation’ı için finans, operasyon ve strateji müdürlüğünü yapmaktaydı. 2013 yılında PlayStation bünyesine dahil olmasından sonra oyun platformunun üçüncü parti oyun geliştiricileri ile olan iletişimini oldukça artırmış ve bağımsız oyun geliştiricileri için yatırım fırsatları oluşturmuştu.

Siz bu hamlenin sektörde nasıl bir fark yaratacağını düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da  paylaşabilir ve daha fazlası için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Bloody Disgusting

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Mandalorian 4. Sezon Senaryo

Jon Favreau, 3. Sezonu Beklenen “The Mandalorian”ın 4. Sezon Senaryosunu Çoktan Yazdığını Söyledi

Leiji Matsumoto: Manga Sanatçısı Hayatını Kaybetti

Efsanevi Manga Sanatçısı Leiji Matsumoto 85 Yaşında Hayatını Kaybetti