in

Yeni Tomb Raider Oyunu Duyuruldu: Maceranın Devamı Unreal Engine 5 ile Hazırlanıyor

Yeni Tomb Raider oyunu duyuruldu. Crystal Dynamics, merakla beklenen yeni Lara Croft macerasını geliştirmek için Unreal Engine 5 oyun motorunu kullanacak.

Yeni Tomb Raider Oyunu Unreal Engine 5 ile Geliyor
- Reklam -
- Reklam -

Yeni Tomb Raider oyunu duyuruldu. Lara Croft’un yeni macerası, öncekilere göre çok daha gerçekçi bir deneyim sunacağı öne sürülen Unreal Engine 5 oyun motoru ile hazırlanacak.

State of Unreal etkinliği geçen günlerde gerçekleştirildi. Etkinlik bünyesinde en dikkat çeken olay ise Crystal Dynmacis stüdyosunun yeni oyunu duyurması oldu. Oyunların başındaki isim olan Dallas Dickinson, yeni Tomb Raider oyununun Unreal Engine 5 motoruyla geliştirildiğini söyledi.

Oyun dünyası son zamanlarda oldukça hareketli günlerden geçiyor. Activision Blizzard’ın Microsoft tarafından 69 milyar dolara satın alınmasından sonra oyuncularla buluşturacağı ve 150’den fazla mağara ve zindan içeren Diablo 4 haberi merakla karşılanmıştı. Daha sonrasında ünlü yazar Brandon Sanderson YouTube üzerinden yaptığı açıklamada yeni bir From Software oyununun yazarlığını yapabileceğini duyurdu.

- Reklam -

Diğer taraftan oyun dünyasında yeni mekanikler ve görselliklere kapı açan Unreal Engine 5 motoru güncel stüdyolar tarafından kullanılmaya başlıyor. Cyberpunk ve Witcher oyunlarının yaratıcısı CD Project RED halihazırda üzerinde çalıştıkları yeni Witcher oyununda bu motoru kullandıklarını duyurmuşlardı.

Oyuncular tarafından oldukça beğenilen Tomb Raider oyunlarının yaratıcısı Crystal Dynamics stüdyoları da Unreal Engine 5 motoru ile yeni bir Lara Croft macerasına çalıştıklarını duyurdu.

Crystal Dynamics, Tomb Raider serisini yeniden başlatmasının yanında seriye yeni mekanikler eklemesiyle adından söz ettirmişti. Yeni çıkacak Tomb Raider oyunu, 2018 çıkışlı Shadow of the Tomb Raider yapımından sonra oyuncularla buluşturulan ve ana hikâye çizgisinde ilerleyen ilk oyun olacak.

Yeni Tomb Raider Oyunu için Kullanılacak “Unreal Engine 5” Yüz Animasyonları ve Işıklandırma Konusunda İddialı

Yeni Tomb Raider Oyunu Unreal Engine 5 ile Geliyor

Epic Games’in iki yıldan uzun bir süredir üzerinde çalıştığını söylediği yeni grafik motoru Unreal Engine 5, stüdyolar tarafından büyük bir ilgi gördü. Şirket bu grafik motoru ile şimdiye kadar yapılan en foto-gerçekçi görselliğe erişiyor.

- Reklam -

Epic Games yeni motorlarındaki iki yeni görsel eşiği de tanıtıyor: Nanite ve Lumen teknolojisi. Nanite teknolojisi temel anlamda görsel tasarım ekibinin yapay dünyaya aktarmaya çalıştığı sanatsal yapımları mikropoligon geometrisi ile ayrıntıları kaybetmeden ‘render’lama imkânı sağlıyor. Milyonlarca ya da milyarlarca poligon Unreal Engine 5 tarafından işlenip herhangi bir ayrıntı kaybetmeden ekrana sunulabiliyor.

Lumen ise oldukça sofistike bir global aydınlatma teknolojisi. Sahneye ya da karakterin bulunduğu ortama göre kendisini otomatik olarak adapte edebilen Lumen teknolojisi kendisini sadece yansıtıcı yüzeylerde değil aynı zamanda ışığın değmediği noktalarda da gösterecek. Şirket tarafından “doğrudan olmayan ışıklandırma” (Indirect Lighting) olarak adlandırılan bu teknoloji oyundan alınan gerçekçi deneyimin artmasını sağlayacak. Açık dünya oyunlarda özellikle dikkat çeken güneş ışığının açısı, karanlık bir ortamda açılan fener ya da korkunç bir karanlığın içinde titreşen meşale alevi yeni geliştirilen grafik motoru ile daha gerçekçi bir noktaya gelecek.

Epic Games yeni teknolojilerinin konsollara taşınması noktasında çalışmalarını hızla sürdürüyor. Yeni Tomb Raider oyununun yanı sıra CD Project Red yeni Witcher oyununun, The Coalition şirketinin henüz ismi duyurulmamış yeni oyununun ve STALKER 2 yapımları da Unreal Engine 5 ile geliştiriliyor.

Sizin yeni Tomb Raider oyunundan beklentileriniz neler? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Unreal Engine, IGN

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Issız Ev - Jessie Greengrass

Women’s Prize for Fiction Finalisti Jessie Greengrass’ın Yeni Romanı “Issız Ev” Türkçede

Sam Raimi Spider-Man 4 Tobey Maguire açıklama

Sam Raimi’den Heyecanlandıran Açıklama: “Tobey Maguire’lı Spider-Man 4 Filmine Açığım”