in

Anya Taylor-Joy, Disney Yıldızı Olmaktan Vazgeçip Bağımsız Korku Filminde Başrol Oynamayı Neden Seçtiğini Açıkladı

Anya Taylor-Joy, Disney yapımında oynamak yerine Robert Eggers’ın korku filmi “The Witch”te rol almayı neden tercih ettiğini anlattı.

Anya Taylor-Joy, Disney Kararı The Witch
- Reklam -
- Reklam -

Anya Taylor-Joy, kariyer tercihleri hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Son dönemlerin popüler oyuncusu, çıkış yaşadığı Robert Eggers imzalı The Witch filminden önce, bir Disney yapımından teklif aldığını ancak bu rolü reddettiğini açıkladı.

Son dönemlerin en popüler oyuncuları arasında yer alan, The Queen’s Gambit‘teki performansıyla Primetime Emmys’e aday gösterilen; The VVitch: A New-England Folktale, Emma., Glass, Last Night in Soho ve The Northman gibi yapımlarla adından söz ettiren Anya Taylor-Joy yeni bir söyleşi verdi.

Harper’s Bazaar dergisine açıklamalarda bulunan 26 yaşındaki oyuncu, çıkış yapacağı The Witch öncesi bambaşka bir kariyer kapısının eşiğinden döndüğünü açıkladı.

- Reklam -

Joy, The Witch‘e seçildiği günden bahsederken şunları kaydetti:

“Aynı gün Disney Channel’daki bir pilot bölümde oynamam teklif edilmişti. Bana herhangi bir şey teklif edilmesi öyle heyecanlıydı ki evin içinde deli gibi koşturmuştum.”

Anya Taylor-Joy, Kariyerini Şekillendirdiği Kritik Anı Anlattı

İngiliz-Amerikan oyuncu, yaptığı tercihi şu sözlerle gerekçelendirdi:

“The Witch filmi için içimde beni Disney deneyiminden iterek vazgeçiren bir his vardı. Hiç aşina olmadığım, kutsal hissettiren bir his.”

Anya Taylor-Joy, Disney The Witch

Oyuncu, Kanada’nın vahşi doğasında çekilen filmin bir profesyonel olarak kendisini şekillendiren bir yana da sahip olduğunu kaydetti:

“The Witch, mevcut çalışma yöntemim olan hiyerarşisiz set anlayışımın temelini oluşturdu: Çok çalışıyorsunuz, çekimlerin başında duruyorsunuz ve bunu, sizin yerinize başkasının yapmasını varsaymazsınız.”

- Reklam -

“Rolünüz sadece oyunculuk değil. Filmin yaratıcılarından birisiniz ve buna göre yaklaşmanız gerekir.”

Taylor-Joy daha önce 2021 yılında Variety‘nin “Actors on Actors” serisine verdiği röportajda ilk “kalp kırıklığı” deneyiminin Eggers’ın filminin çekimlerinin bitmesi olduğunu belirtmişti.

Anya Taylor-Joy, Disney The Witch Oyunculuk

Yıldız oyuncu katıldığı programda şöyle konuşmuştu:

“İlk kalp kırıklığım bir ilişkide değildi. İlk işim olan The Witch’i bitirmek ve bu kaybı yaşamaktı.

“Orası, bir dönem her şeyim olan bir grup insanla var olan bir dünyaydı ve artık bitti. Bununla nasıl başa çıkacağıma dair hiçbir fikrim yoktu.”

Siz Anya Taylor-Joy hakkında ne düşünüyorsunuz? Oyuncunun bu tercihi, kariyerini nasıl yönlendirdi dersiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum‘da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Aile Dizisi The Sopranos Türkiye Uyarlaması

The Sopranos’un Türkiye Uyarlaması “Aile” Geliyor: Başrollerde Kıvanç Tatlıtuğ ve Özge Özpirinçci Var

Küçük Su Kütleleri - Nina Mingya Powles | Haftanın Kitabı #246

Küçük Su Kütleleri – Nina Mingya Powles | Haftanın Kitabı #246