in

Avengers: Endgame’in Son Anda Vazgeçilen Alternatif Senaryosu

Avengers: Endgame’in sonu için ortaya korkunç bir senaryo fikri atılmış. İşte son anda vazgeçilen ve bizlere, “İyi ki!” dedirten o alternatif final!

Avengers: Endgame
- Reklam -
- Reklam -

2008 yılında başlayan Marvel Sinematik Evreni’nin kırılma noktası olan Avengers: Endgame; tarihi başarılara imza atmış ve geçtiğimiz günlerde Avatar’ı arkasında bırakarak en çok hasılat yapan film konumuna yükselmişti. Bu gişe başarısının altında on yıldır ustalıkla dokunan olay örgüsünün yanı sıra bu filmin özgün senaryosunun da büyük bir başarası var. Fakat Russo Kardeşler’in yönettiği yapımın ilk taslaklarından birinde, senaryo metninin sonlarına doğru ölen karakterleri geri getirmek için aptalca bir yol izlenecekmiş.

Bu paragraftan sonrası Avengers: Endgame için sürpriz bozan (spoiler) unsurlar içermektedir.

Hepimizin hatırladığı üzere, güzeller güzeli Scarlett Johansson’ın canlandırdığı Black Widow’un ölümüne rağmen, Avengers’ın sonsuzluk taşlarına toplama ve yeniden bir eldiven yapma fikri yolunda gitmişti. Hatta öfke dolu kötümüz Thanos geri dönene kadar Hulk çoktan eldivenin geri getirdiklerini döndürmek için parmağını şıklatmıştı. Avengers’ın yaptığının işe yarayıp yaramadığını anlayamadan Thanos ve orduları Avengers’a saldırmaya başlamıştı bile. Birkaç dövüş sahnesinden sonra da parmak şıklatmanın işe yaradığını ve açılan portallarla beraber giden kahramanların geri geldiğini görmüştük. Bu sahnenin epik olduğu tartışılmaz bir gerçek ve hepimiz, senaristler Christopher Markus ve Stephen McFeely’nin anlattığı üzere, planlanan ilk senaryonun değiştirildiği için memnunuz.

- Reklam -

avengers endgame 2

Avengers: Endgame Alternatif Son

San Diego’daki Comic-Con’da konuşan yazarlar konuyla ilgili şöyle dediler:

McFeely: “Aklımızda silinen kahramanların hepsinin aynı yere, Avenger binasına,  dönmesiyle ilgili bir fikir vardı. ‘Beni duyuyor musunuz, Bay Stark?’ diyen ve köşede duran bir Peter düşünün. Sonra beş dakika ileri gidiyoruz ve hepsi oturmuş pizza yiyorlar. Bu fikir korkunçtu.”

Markus: “Dünyamızdaki gibi bir gerçeklik üzerine kurulmuş kurallar yoktu. Her şeyi mantıklı kılmak için şıklatma hakkında zor ve yorucu fikirler bulmak zorundaydık. Bunlardan biri de herkesin kaybolduğu yerde geriye dönmesiydi, bu da savaş alanına gitmek için vakit harcamalarını zorunlu hale getirdi. Bize olayların yaşanması için gereken zamanı veren de bu oldu.”

Avengers: Endgame

- Reklam -
Yazarlar daha da ileri giderek buldukları çözümün olayların geneli için en ideali olduğunu düşündüklerini dile getirdiler.

“Bu durum ayrıca kahramanlarımızın çözmek için yola çıktıkları sorunu etkili şekilde çözmüş olmalarına rağmen, Thanos’la savaşmak için onları zorladık gibi görünmemesini de sağladı. Onlar asıl sorunlarıyla uğraşırken Thanos’u olaya dahil ettik ve bu süreç heyecan verici mücadelenin bir parçası olarak görüldü.”

Kahramanlarımızın olaya geç müdahil olması; bir daha sinemada bir arada göremeyeceğimiz üç büyük ismi de son savaş için bir araya getirmiş ve epik bir an yaratmış oldu. Tanrılık işlerini bırakan Thor, inzivaya çekilen Captain America ve aramızdan ayrılan Iron Man’in Thanos karşısında verdiği heyecan dolu mücadele de sinema tarihine adını bu şekilde yazdırdı.

avengers endgame filipin

Avengers: Endgame’in gişeyi kasıp kavurması nedeniyle, filmin yapım sürecinde çalışan büyük isimler açık demeçler vermekten çekinmiyor. Marvel’ın çektiği ya da planlandığı birçok sahneyi daha sonradan iptal ettiğini ve enteresan bir şekilde bu fikirlerin çocuğunun gerçekten kötü olduğunu bu sayede biz de öğreniyoruz. Fakat bir şekilde hepsi, filmin yapım sürecine katkıda bulunan fikirler ve bunları bilmek, sektörle ilgilenen hayranları da bir hayli mutlu ediyor.

Tarihin en yüksek gişe hasılatı yapan filmini bile çekseniz, yaratma sancıları yaşayabilir ve çok kötü fikirler üretebilirsiniz. Bu örneklere baktığımızda da görüyoruz ki kötü-iyi film/kitap/yazar/yönetmen çizgisi üretilen fikirlerden ziyade, bu fikirlerden hangisini seçip nasıl uygulayacağınızda yatıyor. Verilen doğru bir karar size 3 milyar dolara yakın bir hasılat kazandırabilirken kötü kararlar da sizi büyük zararlara sokabilir.

Kaynak: Screen Rant


* Avengers: Endgame, Avatar’ı Geçmeyi Nasıl Başardı?

* Taht El Değiştirdi – Avengers: Endgame, Avatar’ın Gişe Rekorunu Kırdı!

* Marvel, 4. Faz Film ve Dizilerini Duyurdu

* Avengers: Endgame Filminden Kesilen Iron Man Sahnesi ve Gamora Sürprizi

Oğuzhan Koç

1998’in sonbaharında, İstanbul’da dünyaya gözlerini açan yazar hala doğduğu semtte yaşamakta. Küçük dünyaların büyük hayalcisi olması nedeniyle zaman zaman kabına sığamıyor. Eskinin öğretmen lisesi şimdininse Çapa Fen Lisesi’nde okurken lise fanzinine yazdığı şiirlerle ilk eserlerini okuyucuya sunmaya başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Matematik Mühendisliği okurken aynı zamanda da edebiyat ve sinemayla ilgileniyor. Gezmeyi, izlemeyi ve yazmayı bir bütün haline getirdiği eserler verme hayali içerisinde yaşarken şimdilik sadece sitelere birkaç haber yazmakla yetiniyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yüzüklerin Efendisi

Yüzüklerin Efendisi Hayranları İçin Netflix Zamanı

Conan

Barbar Conan, Maceralarına Yeni Cildiyle Devam Ediyor