in

Black Panther Ekibi Chadwick Boseman’ın Kanser ile Mücadele Ettiğinden Habersizdi

Chadwick Boseman’ın hastalığını en yakın aile bireyleri dışında kimse bilmiyordu. Black Panther film ekibi bile durumdan haberdar değildi.

black panther chadwick boseman wakanda dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Ortaya çıkan son haberlere göre Chadwick Boseman hasta olduğunu en yakınındaki insanlar dışında kimseye söylemedi. Hatta Black Panther filminde birlikte çalıştığı oyuncu arkadaşları bile bilmiyordu. 43 yaşındaki sevilen aktörün ölümü dünyadaki bütün sinemaseverleri şok etmişti. Özellikle de kolon kanseri yaptığı 4 yıllık mücadeleyi kimseye söylemediği duyulunca.

İnsanlar dünyanın her yerinden oyuncuyu anıp saygılarını gösterdi. Bunları yaparken de Boseman’ın canlandırdığı karakterler üzerinden değil gerçek hayattaki kahramanlıklarına odaklanarak yaptılar. Beraber başrol paylaştığı Michael B. Jordan gibi isimler ise Boseman’ın hayat felsefesi “nezaket, cesaret ve hiç pişmanlık” düşüncelerini kendi hayatlarında yaşatacaklarını söyledi. Black Panther filminde Boseman’ın babasını oynayan; hem tiyatro hem de sinemada tecrübeli bir aktör olan Güney Afrikalı oyuncu John Kani de Boseman’ın film setindeki varlığının ne kadar etkileyici olduğundan söz etti.

Chadwick Boseman Black Panther

- Reklam -

The Hollywood Reporter’daki bir yazıya göre Chadwick Boseman MCU filmlerinde çalışırken, yakın ailesi dışında sadece birkaç ismin kolon kanseri mücadelesinden haberdar olduğunu söylüyor. Bu haber kaynak olarak Disney’i gösteriyor ve Marvel Studios yöneticisi Kevin Feige’nin bile durumdan habersiz olduğunu, aktör hayata gözlerini yummadan birkaç saat önce öğrendiğini gösteriyor.

Black Panther 2 Filmi Karakteri Farklı Bir Oyuncuya Devredecek mi?

Hastalığını ailesi dışında çok az sayıda kişiyle paylaşması, Boseman’ın gerçekten de güçlü ve azimli olduğunun kanıtı. Yüksek efor gerektiren sahneler ile dolu filmlerde oynarken bile sıkıntılarını oyuncu arkadaşlarına ve yönetmene bile farkettirmemesi oldukça etkileyici bir durum. Görünüşe göre Boseman’ın da istediği buymuş; gözlerden uzak, ailesinin desteği ile mücadele etmek.

Black Panther filminin yönetmeni Ryan Coogler’ın Boseman’ı anmak için yazdığı yazıdan da anlaşıldığı gibi ekip bu durumdan habersizdi. Bu durum için Coogler, Boseman’ın hastalığını dışarı yantsımadan oyunculuğunu ön planda tutmak istemesinin onurlu ve cesur bir davranış olduğunu söyledi.

- Reklam -

black panther 2 wakanda

Oyuncunun hayata gözlerini yummasından sonra hayranlar arasında merak edilen bir diğer soru ise Black Panther 2 filminin gelip gelmeyeceği, gelse bile farklı bir oyuncu tarafından canlandırılıp canlandırılmayacağıydı. Şu an için resmi bir açıklama yapılmasa da, merhum oyuncu yerine farklı bir ismin gelmeyeceği ve kız kardeşi Shuri rolündeki Letitia Wright’ın tahtı devralacağı yönünde iddialar dolaşmakta. Ancak pek tabii tüm bu tahminler ve olasılıklar için çok erken.

Oyuncunun hastalığını kimseye yansıtmadan kendi içinde yaşamasını sizler nasıl buldunuz? Boseman’ın ölümü sizler için ne ifade ediyor? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.


* Marvel Sinematik Evreni Daha Az Beyaz Erkek, Daha Çok Çeşitlilik İlkesi ile Şekilleniyor

Kaynak: Screen Rant

Nazmi Uçar

Mardin’in bir köyünde doğup büyüdüm. Yapacak çok şey bulamayınca film izledim, oyun oynadım ve kitap okudum. Biraz fazla film izledim. İzlediğim bazı filmler güzeldi, ben de neden güzel olduklarını merak ettim ve Sinema diye bir şey olduğunu öğrendim. Şu aralar İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde bazı kitapların neden güzel olduğuna bakıyorum. Güzel şeyler görüp üzerine yazmayı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Ölmekten çok daha kötüsü onursuzca rezilce yaşamak acı sıkıntı mutsuzluk başarısızlık içinde yaşamaya devam etmektir.Kısacık yaşamında başarıyla mutlulukla onurlu bir şekilde yaşamış olanlar her zaman zafer kazanmış gibi hatırlanacaktır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2,5 Uluslararası İstanbul Hikâye Anlatıclığı Festivali

2,5 Uluslararası İstanbul Hikâye Anlatıclığı Festivali Başlıyor

Mücadele Çıkmazı

Mücadele Çıkmazı: Netflix’ten Çağatay Ulusoy’lu Film