in

Cem Yılmaz’ın Karakomik Filmler’i Eskiyi Aratıyor

Cem Yılmaz’ın yeni film serisi Karakomik Filmler, ilk adımında gişede beklenenin çok altında kalarak Yılmaz’ın en kötü açılış yapan işi oldu.

Cem Yılmaz
- Reklam -
- Reklam -

Cem Yılmaz ismi Türkiye’de sadece kültür sanat dünyasıyla ilgilenen insanları değil, çok daha geniş bir toplamı ilgilendiriyor. Onun açıklamaları daima gündem olmayı başarıyor, komedi gösterilerinde yaptığı şakalar; uzun yıllar halkın dilinden düşmüyor. Ancak Yılmaz’ı öne çıkartan asıl yerli sinema sektörüne katkıları. Karakomik Filmler serisi de bu açıdan önemli bir adımdı.

Gora, AROG, Hokkabaz, Her Şey Çok Güzel Olacak gibi filmlerde kimi zaman oyunculuğu kimi zamanla da  yönetmenliğiyle öne çıkan Cem Yılmaz; yenilikçi bir anlayışa sahip olan Karakomik Filmler’in ilk bölümü ile geçtiğimiz hafta izleyicinin karşısına çıktı.

Karakomik Filmler Gişede Hüsrana Uğradı

Karakomik Filmler serisi 4 kısa ayrı filmin 2 bölümde buluşmasından oluşuyor. Serinin ilk iki bölümünü içeren 2 Arada ve Kaçamak 18 Ekim 2019’da vizyona girdi. Birer saatlik iki farklı filmden oluşan yapım; bu açıdan yerli sinema adına yenilikçi bir tutum sergiliyordu.

- Reklam -

Dijital platformlarda bu tip yapımlara alışık olsak da Türkiye’de bir sinemada böyle çalışmalar görmek dikkat çekiciydi. Ancak bu yeni girişimin ilk ayağı gişede bekleneni veremedi.

Tek biletle iki ayrı filmi izleme imkanı sunan projenin ilk ayağı, birinci haftasının sonunda 404.146 seyirci tarafından izlendi ve 7.7 milyon TL’lik bir hasılat getirdi.

- Reklam -

Türkiye genelinde 810 farklı sinema salonunda gösterime giren film, böylece Cem Yılmaz’ın en başarısız açılış yapan eseri oldu.

Cem Yılmaz’ın görece başarısız olarak kabul edilen işlerinden birisi olan Ali Baba ve 7 Cüceler bile vizyona girdikten 3 gün sonra 539 bin kişi tarafından izlenmişti.

Karakomik Filmler serisinin diğer 2 bölümünü içeren film 17 Ocak 2020 tarihinde izleyici ile buluşacak.

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for hunter hunter dedi ki:

    Ben çok fena bulmadım aslında ama filmde dendiği gibi ‘bi gora değil be abi’. Daha iyisi olabilirdi, farklı bir şeyler denenmiş bilmiyorum. Bütçe de biraz az gibi geldi.

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Cem Yılmaz komedi filmlerinde aradığını bulamayınca “sanatsal film çekeyim de bari en azından ben yaptım siz anlamadınız diye eleştiririm” mantığıyla çekmiş bu filmi.

  3. Avatar for AeroKnight-sama AeroKnight-sama dedi ki:

    Netflix’e gelmesiyle izledim. İlk filmi çok iyi buldum. Kaçamak ise eh işte gibi olmuş.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

bram stoker kütüphane

Bram Stoker’ın Sıçanların Cenazesi Öyküsü Çıktı

Türk Mitolojisinin Kısa Tarihi

Türk Mitolojisinin Kısa Tarihi Kitap Oldu