in

Christopher Nolan’ın Yeni Filmi Atom Bombasının Mucidine Odaklanabilir

Christopher Nolan yeni filmi için hazırlıklara başladı. Usta yönetmenin sıradaki projesi atom bombasının mucidi J. Robert Oppenheimer’ın öyküsü olabilir.

christopher nolan yeni filmi konusu
- Reklam -
- Reklam -

Christopher Nolan yeni filmi ile geri dönüyor. Bir süredir kulislerde paylaşılan bilgilere göre, ünlü yönetmenin sıradaki projesi atom bombasının mucidi olarak tanınan J. Robert Oppenheimer’ın hayatını konu alan bir yapım olabilir.

Sinemaseverlerin karşısına son olarak Tenet ile çıkan Christopher Nolan, sıradaki filmi için harekete geçti. Tenet’te Warner Bros. ile anlaşmazlık yaşayan Nolan, yeni filminde farklı bir çatı altında çalışmayı düşünüyor. Son gelen haberler ise bunun Netflix olabileceği yönündeydi. Deadline’ın aktardığına göre Hollywood’un başarılı ismi, sıradaki yapımında izleyiciyi II. Dünya Savaşı yıllarına götürecek. Başarılı yönetmen 2017’de Dunkirk ile yine aynı dönemi işleyen başka bir yapıma imza atmıştı. Şimdi ise sırada bizleri atom bombasının mucidi olan nükleer fizikçi J. Robert Oppenheimer’ın hikâyesi bekliyor olabilir.

Gelen son bilgiler Christopher Nolan’ın yeni filmi için hazırlıklara başladığı yönünde. Ancak yönetmenin, uzun yıllardır çalıştığı Warner Bros. ile iş birliğini sonlandırmaya kararlı olduğu da kaydediliyor. Nolan, son olarak WB yapımlarının vizyona girdiği gibi HBO Max’te de yayınlanması kararına sert bir dille tepki göstermişti.

- Reklam -

Christopher Nolan Yeni Filmi için Bir Kez Daha Cillian Murphy ile Çalışabilir

Nolan’ın yeni projesi hakkında bilinenler sınırlı. Ortaya atılan bir diğer iddia ise yönetmenin J. Robert Oppenheimer yapımında İrlandalı aktör Cillian Murphy ile çalışacağı yönünde. İkili daha önce Inception, The Dark Knight ve Dunkirk filmlerinde buluşmuştu. Murphy ise son dönemlerde BBC dizisi Peaky Blinders ile adından söz ettirmeyi sürdürüyor.

Peaky Blinders - Thomas Shelby

Japonya’da Nagazaki ve Hiroşima şehirlerini yerle bir eden atom bombasının yapılış sürecini konu alması beklenen film Dunkirk ile benzer tonlara sahip olabilir.

- Reklam -

Christopher Nolan’ın sıradaki projesinde hangi yapım şirketi ya da platform ile çalışacağı da kesinleşmemiş konular arasında.

Netflix Hamlesi Gelebilir

Netflix Küresel Filmler Başkanı Scott Stuber yaptığı açıklamada, “Nolan ile çalışmak için elimden gelen her şeyi yapacağım,” ifadesini kullanmıştı. Netlix daha önce David Lynch, Martin Scorsese, Alfonso Cuaron ve David Fincher gibi büyük yönetmenlerle çalışma fırsatı bulmuştu. Son olarak ise Steven Spielberg ile bir anlaşma imzalamışlardı. Dolayısıyla olası bir Nolan hamlesi, kulağa hiç de imkânsız gelmiyor.

Siz Christopher Nolan’ın sıradaki projesine dair neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Boş filmler çeken boş yönetmen.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Lucifer 6. sezon bölümleri netflix

Lucifer 6. Sezon Bölümleri Netflix’te Yayında: İşte Tüm Detaylar

Stephen King Uyarlamaları: Kral'ın Favorileri ve Sevmedikleri

Stephen King’in Sevdiği ve Sevmediği “King Uyarlamaları”