in

Netflix, Christopher Nolan’ı İstiyor: “Elimizden Geleni Yapacağız”

Netflix, Christopher Nolan ile çalışmak için çok istekli. Spielberg, Scorsese, David Fincher derken platform bir dev isimle daha anlaşmayı hedefliyor.

christopher nolan netflix
- Reklam -
- Reklam -

Netflix, Christopher Nolan ile çalışmak istiyor. Dijital yayın devi, ünlü yönetmeni ekibine katmak için harekete geçti. Şirketten yapılan açıklama, Nolan’ın sonraki filmi için Netflix ile çalışması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtiyor.

Koronavirüs salgını, sinema salonlarının dijital karşısındaki elini ciddi anlamda zayıflattı. Salgın sürecinde pek çok önemli isim Netflix, Amazon Prime, Disney+, Apple Tv+ ve HBO Max gibi dijital markalarla çalıştı. Hâlihazırda öncesinde de dijital ile salonların savaşı farklı boyutlara taşınmaya başlanmıştı. Şimdi ise işler biraz daha karışacak gibi görünüyor.

Son filmi Tenet’ı geçen yıl pandeminin sert günlerinde vizyona sokan Christopher Nolan, Warner Bros.’un filmi HBO Max’te de yayınlama baskısından ötürü rahatsızlığını dile getirmişti. Şimdi ise tercihini daima salonlardan yana tutan Nolan’ın aklını çelmek isteyen yeni bir aktör var.

- Reklam -

Netflix bu zamana kadar Alfonso Cuaron’dan tutun da David Lynch, Martin Scorsese ve David Fincher gibi pek çok önemli isimle çalışma fırsatı yakalayarak farkını ortaya koymuştu. Platformun yeni hedefi ise Christopher Nolan oldu.

Netflix, Christopher Nolan Hamlesi için Hazırlıklarını Yapıyor

5 defa Oscar’a aday gösterilen Nolan, kariyerinde Inception, The Prestige, The Dark Knight ve Memento gibi özel filmlere imza atmış bir isim. Dolayısıyla Netflix’in Nolan hamlesi; Discovery ile birleşerek yeni bir marka kuran Warner Bros’a verilecek güçlü bir cevap gibi görünüyor.

Netflix Küresel Filmler Başkanı Scott Stuber, artık Warner Bros. ile çalışmayı düşünmeyen Nolan için harekete geçti. Variety’ye konuşan Stuber şu sözleri ifade etti:

“Nolan’ın yeni filmi vizyona girdiğinde bu filmi yayınlayabilir miyiz sorusunu ve bunun gerçek olabilmesi için yapmamız gerekenleri düşünmeliyiz. O inanılmaz bir yönetmen. Nolan’la çalışmak için elimden gelen her şeyi yapacağım. Bu iş için sıfır egolu olmalısınız.”

- Reklam -

christopher nolan netflix

Geçen haziran ayında sinemanın büyük isimlerinden Steven Spielberg de Netflix ile anlaşmaya varmıştı.

Scott Stuber, Spielberg hamlesi sonrası Nolan’ı da Netflix için ikna etmeyi başarabilirse platformun yeni bir basamağı daha aşmış olacağını söylemek mümkün. Nolan ile konuştuğunu ifade eden Stuber, yönetmenin filmlerin sinema salonlarında küresel ölçekte dağıtılmasının çekiciliği hakkındaki fikrini yinelediğini belirtiyor. Ortak bir zeminde buluşmak için çalışmayı sürdürdüğünü ifade ediyor.

Sizin böyle bir adıma karşı yorumlarınız nasıl olur? Kayıp Rıhtım Forum’da sohbete katılabilirsiniz.

Kaynak: Indie Wire

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ateş Toprakları - Francisco Coloane

Güney Amerika’nın Jack London’ı Francisco Coloane İlk Defa Türkçede: Ateş Toprakları

Yegâneler: Gizemli Sanatlar - Erbuğ Kaya | Yazarının Kaleminden

Yegâneler: Gizemli Sanatlar – Erbuğ Kaya | Yazarının Kaleminden