in

Türkiye’nin En Büyük Sinema Zinciri Cinemaximum’un Adı “Paribu Cineverse” Oldu

Cinemaximum Sinemaları isim ve logo değiştirdi. Mars Group bünyesinde hizmet veren zincir sinema şirketi, “Paribu Cineverse” adını aldı.

cinemaximum sinemaları paribu cineverse
- Reklam -
- Reklam -

Cinemaximum Sinemaları artık yeni bir isme sahip. Türkiye’de en çok sinema salonuna sahip olan zincir sinema salonu, artık en az 5 yıl boyunca Paribu Cineverse olarak anılacak.

2010 yılında Cinebonus ve MAC’in de sahibi olan Güney Koreli Mars Entertainment Group, AFM sinemalarını satın aldıktan sonra; zincir salonların ismi Cinemaximum olarak değiştirilmişti. Ünlü marka şimdi bir kez daha isim değiştirdi. CGV Mars Cinema Group ve Paribu isim önemli bir iş birliğine imza atmış oldu.

Köklü değişikliğin ardından Cinemaximum olarak anılan sinemaların ismi Paribu Cineverse olarak güncellendi. Böylelikle bir kripto para alım satım platformu olan Paribu, dev sinema salonu markasının isim sponsoru konumuna geçti.

- Reklam -

cinemaximum sinemaları paribu cineverse adı

Gerçekleştirilen isim değişikliği, Zorlu Center’ın sinema katında düzenlenen bir basın toplantısında duyuruldu. Paribu CEO’su Yasin Oral ve CGV Mars Cinema Group CEO’su Jong Min Jung da toplantıya katılım gösterdi. Toplantıda bu iş birliğinin, sinemanın büyüsünü bir kez daha sinemaseverlere yaşatmayı amaçladığı açıklandı. Bununla beraber, teknolojinin getireceği tüm yeniliklerin sinema salonlarına aktarılacağı da duyuruldu.

Cinemaximum Sinemaları, Metaverse Esintili Yeni Adı Paribu Cineverse ile Hizmet Verecek

Salonların yeni adının, Cinema ve Metaverse kelimelerinden türetildiği bilgisi de paylaşıldı. Son dönemlerde sıklıkla adı anılan metaverse kavramı, böylelikle büyük bir sinema markasının adındaki yerini almış oldu.

Öte yandan Paribu CEO’su Yasin Oral, gelecekte gerekli teknolojik altyapı kurulduğunda kripto para ile bilet satışı döneminin başlayabileceğine de dikkat çekti.

Paribu Cineverse adının duyurulmasının ardından Mars Cinema Group’a ait tüm internet siteleri ve sosyal medya hesapları, Cinemaximum ismini değiştirdi ve logosunu güncelledi.

cinemaximum sinemaları paribu cineverse iş birliği

- Reklam -

Daha önce kültür ve sanat alanında pek çok projeye destek verdiklerini açıklayan Oral, bu süreci şu sözlerle değerlendirdi:

“Paribu olarak, bizi geleceğe taşıyan değerlerin korunması, geliştirilmesi ve herkes için erişilebilir olması gerektiğine inanıyoruz. Bu sebeple bir teknoloji firması olarak sorumluluk alıyor ve bu alanlara katkıda bulunuyoruz. Sinema da bizim için yeni bir alan değil. Pandemiden bu yana desteklerimizle sinemanın yanında yer aldık. Kurduğumuz iş birlikleri ile ulusal ve uluslararası yapımların sinemaseverlerle buluşmasına destek olduk.

“Şimdi de sektörün en büyük oyuncusu CGV Mars Cinema Group ile birlikte sinemanın büyüsünü ve değerlerini koruyarak yarının sinemasını yaratmak için adım atıyoruz. Bu açıdan kurduğumuz iş birliği bizim için çok kıymetli. Sinema sektörü başta olmak üzere herkes için faydalı olmasını diliyoruz.”

31 şehirde 90 sinema işletmesi ve 778 salonu bulunan Mars Cinema Group, Türkiye’nin en büyük sinema zinciri olarak tanınıyor.

Siz bu iş birliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Coin Telegraph

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Benim için fark etmez artık. En son Dune ve Batman facialarından sonra büyük olasılıkla bir daha bu mekanda sinemaya gitmeyeceğim.

  2. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Paribu ve BTCTURK’un yükselişi dikkat çekiyor. Diğer yerli kripto borsaların da görünürlüğü oldukça arttı.

  3. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Cinemaximum disinda Hatay’da hangi sinemaya giderseniz kör olmaniz icten bile degil. Zoraki olarak son bir yilda en son Jujutsu Kaisen 0, Dune ve The Batman’e gitmistim, Top Gun: Maverick’de bakimdaydi. Muhtemelen uzun bir sure gitmem.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Black Adam yorumları

Black Adam Filminden İlk Yorumlar Gelmeye Başladı: “DC Sinematik Evreni’nin Kurtarıcısı Olabilir”

Just Stop Oil aston martin protesto

Van Gogh Tablosuna Çorbalı Saldırıda Bulunan Aktivist Grubu, Şimdi de Aston Martin Bayisini Turuncuya Boyadı