in

Walter Hamada, Warner Bros.’taki Görevinden Ayrıldı: DC Sinematik Evreni’nde Yeni Bir Dönem Başlıyor

DC Sinematik Evreni Başkanı görevinden ayrıldı. Warner Bros. Discovery, Walter Hamada sonrası evrene yeni bir soluk kazandırmak istiyor.

DC Sinematik Evreni Başkanı Warner Bros. Görevinden Ayrıldı
- Reklam -
- Reklam -

DC Sinematik Evreni Başkanı Walter Hamada, Warner Bros. Discovery’den resmi olarak ayrıldı. 15 yıllık görevine veda eden ismin ardından DC Films‘in başına kimin geçeceği henüz bilinmiyor.

Walter Hamada, 15 yılı aşkın bir süre boyunca Warner Bros. için çalıştı ve dört yıl boyunca DC Films’in başkanı olarak görev yaptı. Sanatçı, DC Sinematik Evreni filmlerini 2018’den beri yönetiyor. Ancak şimdi, kıdemli Warner Bros. yöneticileri Hamada’nın stüdyodaki uzun süreli çalışmasının ardından çıkış ödemesini tamamlama sürecindeler.

Kaynaklar Walter Hamada’nın ofisini topladığını, son toplantılara katılmadığını ve çıkışının planlandığını belirttiğinden, aslında bu durum beklenmedik bir haber değildi. Discovery Inc. ile WarnerMedia’nın birleşmesiyle doğan Warner Bros. Disovery’den ve David Zaslav’ın CEO olarak atanmasından bu yana Hamada, Warner Bros.’tan ayrılan beşinci stüdyo yöneticisi oldu.

- Reklam -

DC Sinematik Evreni Başkanı İstifa Warner Bros.

Hatırlanacağı üzere geçen ağustos ayında ortaya çıkan bir haberle, DC’nin başına Arrowverse’ün ardındaki isim Greg Berlanti’nin geçeceği ve yeni yöneticilerin Marvel Sinematik Evreni’ndeki Kevin Feige gibi bir isim istediği belirtilmişti. Hatta Hamada’nın da bu fikre olumlu baktığı gibi iddialar ortaya atılmıştı.

Yeni DC Sinematik Evreni Başkanı Kim Olacak Sorusu Hâlâ Yanıt Bekliyor

Aslında Hamada, 2018’den bu yana DC filmleriyle geçirdiği süre boyunca, en önemlisi de DC filmleri ve HBO Max arasındaki geçişi yaratan birçok başarıya imza attı. Pandemi sırasında dünya çapında toplam 771 milyon dolar hasılat yapan ve kendi içinde son derece başarılı bir film olan The Batman’in prodüksiyonunu da yönetti. Hamada’nın görev aldığı diğer filmler arasında The Conjuring, The Final Destination, Friday the 13th ve It (O) yer alıyor.

Kendisi her ne kadar DC Sinematik Evreni için başarılara imza atsa da bazı tartışmalı durumların da ortasında kaldı. Birkaç yıl önce aktör Ray Fisher, Justice League’in yeniden çekim setinde sette toksik davranışlar sergilediği için film yapımcısı Joss Whedon’a yönelik suçlamalarda bulunmuştu. Oyuncu bu sırada filmin yapımcıları olan Hamada, Geoff Johns ve Jon Berg’e de suçlamalar yöneltti; onları endişelerini görmezden gelmek ve Whedon’un davranışını normal karşılamakla suçladı.

- Reklam -

DC Sinematik Evreni Başkanı İstifa Warner Bros.

Hamada her ne kadar DC’deki görevini bırakmış olsa da yapımcı veya yönetici olarak başka bir pozisyona geçmesi bekleniyor. Ancak yerine kimin geçeceği konusu henüz kesinliğe kavuşmadı. Daha önce ortaya çıkan Greg Berlanti iddiaları hakkında WBD cephesinden henüz bir resmi bir açıklama gelmedi.

DC Genişletilmiş Evreni’nin geleceği hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Sizce yeni bir başkanın atanmasıyla işler iyi bir noktaya geçecek mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for magicalbronze magicalbronze dedi ki:

    Aradan geçen zaman diliminde galiba kısmı bile fazlalık oldu, kesinleşmiş:

    James Gunn gibi bir ismin böyle bir görevi kabul etmesi şaşırtıcı gelse de, umarım ortaya Peacemaker kalitesinde işler çıkar bundan sonra. Halihazırda çekilmiş filmler için zaten pek umudum yok da, sonrasında nasıl bir yol izleyeceğini görmek için -hazır Henry Cavill de tekrar pelerini giymişken- sabırsızlanıyorum.

  2. Avatar for Estranged Estranged dedi ki:

    James Gunn’ın DC için yaptığı 2 adet işi var: Peacemaker dizisi ve The Suicide Squad filmi. Diziyi izlemedim fakat filmi ayıla bayıla izlemiştim. çıkar çıkmaz iTunes’tan satın aldım. Bildiğim kadarıyla DC için başka bir proje daha geliştirecek. Umarım aranan kan Gunn’dır ve düzgün filmler izlemeye başlarız artık.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Resident Evil 4 Remake Fragman

Ön Siparişe Açılan Resident Evil 4 Remake’ten Oynanış Fragmanı Yayınlandı

A Man Called Otto fragmani

Tom Hanks’in Huysuz Bir Komşuyu Canlandırdığı “A Man Called Otto” Filminden Fragman