in

Doctor Strange 2 Filminin Kötüsü Baron Mordo Olabilir

Doctor Strange filminde Mordo karakterini canlandıran Chiwetel Ejiofor, Doctor Strange in the Multiverse of Madness’ta kötü adam olarak yer alabilir.

Doctor Strange 2 Mordo
- Reklam -
- Reklam -

Chiwetel Ejiofor’un Doctor Strange in the Multiverse of Madness devam filmine Mordo olarak Marvel Sinematik Evreni’ne geri döneceği açıklandı. Üstelik yeni maceranın kötü adamı kendisi olabilir.

MCU filmlerinden Doctor Strange’i ilk olarak 2016 yılında izlemiştik. Sevilen aktör Benedict Cumberbatch’ın başrolünde olduğu film, bir kaza nedeniyle ellerinde yoğun sinir hasarı yaşayan bir doktorun tedavi bulmak için yaptığı arayışta Ancient One ile karşılaşmasını ve bir büyücü olmasını anlatıyordu. Filmin sonunda seçilmiş kişi olduğunu benimseyen Strange, bir süper kahraman olarak dünyayı dış tehlikelerden korumak için yeteneklerini kullanmaya başlamıştı.

Doctor Strange’i olumlu eleştiriler alan ilk filminin ardından Avengers serisinde de izleme fırsatına erişmiştik. Nihayet 5 yıllık bir aranın ardından ikinci filmiyle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

- Reklam -

Yeni filmde de yer alacak olan Mordo, karanlık sanatlar hakkındaki bilgisiyle tanınan çok yetenekli bir sihirbaz. Çizgi romanlarda Baron Mordo, Doctor Strange’in asıl düşmanlarından biri olarak bilinir. Kendisi Strange ile birlikte sihir okudu, ancak Ancient One’ı öldürmek için plan yaptıktan sonra atıldı. Karakter, video oyunları da dahil olmak üzere çizgi roman dışındaki birçok farklı ortamda ortaya çıktı.

doctor strange 2 mordo

Doctor Strange 2 Ne Zaman Vizyonda Olacak?

Ejiofo’un Mordo’su ile birlikte yeni Doctor Strange macerasında görünecek birkaç farklı karakter daha var. Takip edenlerin bileceği üzere bir başka MCU karakteri olan Wanda Maximoff / Scarlet Witch de filmde yerini alacak önemli bir isim. Elizabeth Olsen’ın canlandırdığı karakter, Disney+ dizisi WandaVision bitimi sonrası senaryonun devamı şeklinde filme dahil olacak.

Multiverse of Madness filminde tanıtılacak yeni karakterler arasında Miss America olarak bilinen genç süper kahraman America Chavez, Brother Voodoo ve büyücü Clea yer alıyor. Yeni karakterlerin eklenmesinin yanı sıra Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Marvel Sinematik Evreni’nin ilk korku filmi olma özelliğini de taşıyacak.

Scarlet Witch ve Doctor Strange

- Reklam -

İlk Doctor Strange’i de yönetmiş olan Scott Derrickson, devam filmi için bir kez daha yönetmenlik koltuğunda bulunuyor. Yapımcı olarak da seride yer alan Derrickson aslında ikinci filmi daha karanlık ve korku tabanlı bir film yapmak istiyordu. Ancak hayranların bu konuda bazı endişeleri olması sebebiyle Marvel Stüdyoları daha geleneksel bir süper kahraman filmi fikrine geri döndü.

Film, 7 Mayıs 2021 tarihinde ekranlarda olacak.

Yeni filmle ilgili beklentileriniz ve teorileriniz neler? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.


* Transformers Evreni 2 Yeni Film ile Genişliyor

* The Batman Filminin Çekimleri Başladı

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

8 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Baron Mordo yeterince heyecan veren bir kötü değil, ben Mikoboshi veya Cyttorak filan beklerdim. Doktor güç konusunda baya aştı kendini o yüzden, Mordo onun ayarında olamaz bence.

  2. Avatar for gamora gamora dedi ki:

    Katılıyorum ama filmin kötüsü olursa eğer doktora denk bir seviyede oynatacaklardır sonuçta doctor kendini geliştirirken mordo da armut toplamıyordu ve böyle seyir zevki daha güzel olur diye düşünüyorum. ama Cyttorak olması fena olmazdı bencede.

  3. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Cyttorak, olunca Juggernaut’ın da olma ihtimali vardı. Ayrıca, Mordo iyi bir karakter iken ne oldu da kötü oldu ? Adam, Ancient One karanlık gücü kullandı diye terketti zaten Doktor’u. Şimdi kalkıp kötü olması manasız geldi. Kendi ile çelişti şimdi. Umarım Dormammu tarzı kozmik bir kötü daha görebiliriz. Keşke Galactus olsa ya efsane olmaz mı :slight_smile:

  4. Avatar for gamora gamora dedi ki:

    Galactus imkansız gibi ,gelecekteki avengers gizli savaşlar için düşünüyorlar diye bir haber sızınmıştı diye hatırlıyorum ,ayrıca doktor için çok büyük düşman olurdu anca avengersta görürüz başka türlü zor.

    mordo meselesi banada tuhaf geldi ama ne yaparsın fantastik film sonuçta herşey olabilir :grinning:

  5. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Galactus’u bir de kadın olarak düşünmüşler, çok büyük tepki alırlar öyle olursa diye düşünüyorum. Beyonder de imkansız malum güçleri omega mutant seviyesine çekildi en son. Bari, Mr. Sinister olsaydı ya en azından güçleri denk :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

3 cevap daha var.

Şukasaptati: Papağanın Yetmiş Masalı

Şukasaptati: Papağanın Yetmiş Masalı Türkçede

Amerikan Edebiyatının En Önemli 25 Klasik Eseri

Amerikan Edebiyatının En Önemli 25 Klasik Eseri