in

“En Yakın Arkadaşımın Şeytan Çıkarma Ayini” de Uyarlama Kervanına Katılıyor

Grady Hendrix’in ikinci kitabı “En Yakın Arkadaşımın Şeytan Çıkarma Ayini” sinema ekranlarına taşınıyor!

en iyi arkadasim
- Reklam -
- Reklam -

Geçtiğimiz yıl bu zamanlar İthaki YayınlarıEn Yakın Arkadaşımın Şeytan Çıkarma Ayini adlı kitabı Türkçe olarak bizlerle buluşturmuştu. Grady Hendrix‘in çok konuşulan bu romanını şimdi de sinema ekranlarında göreceğiz.

Her sayfasından buram buram 80’ler akan kitap, halkın “satanist tehdidiyle” boğuştuğu, eski zamanlarda geçiyordu ve bizlere güzel bir nostalji yaşatmıştı. Kitabın temasını birçok küçük şeye indirgeyebiliriz ancak yazarın kendisi onu “Beaches filminin The Exorcist ile buluşması” olarak tanımlıyor.

Konusu ise şöyle:

- Reklam -
- Reklam -

en yakin arkadasimin seytan cikarma ayini
Yıllardan 1988… Lise ikinci sınıf öğrencisi olan Abby ve Gretchen çocukluklarından beri çok yakın arkadaşlardı. Ters giden bir yüzme macerasından sonra Gretchen oldukça… farklı davranmaya başladı. Aksi ve sinirli bir insandı artık. Bulunduğu her yerde tuhaf olaylar peşinden geliyordu.

Bu sıra dışı durumu araştırmaya başlayan Abby ürkütücü sonuçlarla karşılaşacaktı. İki kızın hikâyesi dehşet verici bir noktaya geldiğinde, kaderlerini şu soru belirleyecekti: Dostlukları, Şeytan’ı alt edecek kadar güçlü mü?
THR‘nin haberine göre kitabın film haklarını Endeavor Content satın almış bulunmakta. Filmin yapımcıları Happy Death Day‘den hatırlayacağımız Christopher Landon ve Gotham Group’dan Ellen Goldsmith-Vein olacak. Türü için ilginç denebilecek bu kitabı günümüz sinemasına nasıl aktaracaklar merakla bekliyoruz.

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

monde ust

Japon Sanatçıdan Enteresan Bir Kitaplık Süsü Tasarımı

stephen king eşcinsel karakterler

Stephen King’in Eserlerindeki 20 Eşcinsel Karakter