in

Guillermo del Toro, Frankenstein Üçlemesi Yapmak İsiyor

Ödüllü yönetmen Guillermo del Toro, maddi destek bulabilirse Mary Shelley’nin ünlü eserinin tamamını kapsayacak Frankenstein film üçlemesi yapmak istediğini açıkladı.

Guillermo del Toro, Frankenstein Üçlemesi
- Reklam -
- Reklam -

Oscar ödüllü ünlü yönetmen Guillermo del Toro, finansal destek verilirse Mary Shelley’nin romanına dayanan 3 bölümlük  Frankenstein film serisi yapmak istediğini açıkladı.

Özellikle filmlerinde canavarları kullanmayı oldukça seven del Toro, katıldığı San Diego Comic-Con at Home panelinde, finansal destek sağlandığında üç bölümden oluşan bir Frankenstein film serisi üzerinde çalışmaya başlayacağını belirtti. Mary Shelley’nin kaleme aldığı ünlü roman, ölü insanların bedenlerinden alınan parçalarla garip ve korkutucu bir yaratığı dünyaya salan Dr. Victor Frankenstein’ın hikâyesini anlatıyor. Yaratık daha sonra Dr. Frankenstein tarafından terkediliyor ve varlığından korkan bir dünyada kendini savunmak üzere maceralara atılıyor.

Mary Shelley’nin ünlü romanı Guillermo del Toro’nun en sevdiği kitaplardan biri. Aslında başarılı yönetmen uzun boyunca romanı bir filme uyarlama arzusunu dile getiriyor. Şimdiye kadar klasik bilimkurgu korku türü karışımı Frankenstein’ın en az 75 uyarlaması yapıldı. Ancak bunları çoğu kitabın tamamını kapsamayıp sadece yaratığı odağına alan yapımlar oldu. Del Toro da üç bölümden oluşacak filmi ile orijinal metnin çoğunu sinemaya uyarlama fırsatı elde etmek istiyor.

- Reklam -

guillermo del toro frankenstein

Guillermo del Toro: “Frankenstein Benim için Yol Gösterici Oldu”

Yapımcısı olduğu korku filmi Antlers için yönetmen Scott Cooper ile birlikte Comic-Con at Home paneline katılan Del Toro’ya, finansal destek bulabildiği takdirde hangi filmi yapmak isteyecekleri ve neye başlayacakları soruldu. Del Toro bu soruya iki cevap verdi. Bunlardan ilki, uzun süredir yapmak istediği ama yine maddi nedenlerden iptal edilen H.P. Lovecraft’ın Deliliğin Dağlarında öykü kitabı uyarlamasıydı. İkincisi de Frankenstein oldu.

Del Toro, Frankenstein uyarlamasını iki ya da üç film halinde çekmek istediğini açıkladı.

“Bir kitabın tamamını kapsamak adına bakış açılarını değiştirmek zorundasınız ve bu çetrefilli bir iş… Bu karmaşık bir alıştırma.”

- Reklam -

Frankenstein

Yönetmen, yıllar boyunca Frankenstein’ın onu birçok anlamda kurtardığını söyledi ve anlatmak istediği hikâyeler üzerinde çalışırken sık sık Mary Shelly’i düşündüğünü belirtti. Del Toro, insanın bizzat kendisinin canavar olma olasılığını temsil eden bir canavarı yarattığı için Mary Shelley’e teşekkür etti. Sonuç olarak del Toro da kendi senaryolarında, Shelly’nin yaratıklarına benzer özelliklere sahip birçok canavar dizayn etti.

Size de bir Frankenstein uyarlaması daha yapılacaksa yönetmen olarak en doğru karar Guillermo del Toro olabilir mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Frankenstein Hakkında 10 Şaşırtıcı Gerçek

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for merveriii merveriii dedi ki:

    Ne güzel olur! Muazzam, muhteşem, fantastik, harika, harikulade olur. :heart_eyes_cat::rofl::rofl::rofl::rofl::grinning::clap:t2::clap:t2::clap:t2::clap:t2::clap:t2::clap:t2::clap:t2::clap:t2::clap:t2:

  2. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Saçma sapan bir filmle oscar aldın.Artık kredin prestijin var.2 yıldır ne boşuna bekliyorsun?Sağlam muhteşem gotik Frankenstein filmleri çek.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sonic the Hedgehog 2 Vizyon Tarihi

Sonic the Hedgehog 2 Vizyon Tarihi Açıklandı

The Walking Dead 10. Sezon Final Bölümü Yayın Tarihi

The Walking Dead 10. Sezon Finali Yayın Tarihi Sürpriz Gelişme ile Açıklandı