in

John Wick Serisi Kaç Film Sürecek? Keanu Reeves Açıkladı!

Keanu Reeves, John Wick karakterini daha kaç film boyunca canlandırmak istediğini kendine özgü üslubu ile birlikte açıkladı.

Keanu Reeves John Wick
- Reklam -
- Reklam -

Geçen günlerde 56 yaşına giren popüler aktör Keanu Reeves, John Wick karakterini daha ne kadar oynamaya niyeti olduğunu anlattı. İlki 2014 yılında çıkan aksiyon şenliği, son iki filmi ile giderek popülerliğini artırdı. Serinin 2021 senesinde art arda çekilecek 2 filmin olduğunu öğrendikten sonra hayranların aklında önemli bir soru oluştu: Seri daha kaç film boyunca devam edecek?

John Wick ne zaman bu işlerden kurtulduğunu düşünse birileri onu geri çekiyor. İkonik karakter bir türlü emekli olup eşini onurlandıracak güvenli ve mutlu bir hayat süremiyor. Yapılan ilk planlamalar John Wick’i daha sakin ve uysal bir film yapmayı hedefliyordu. Ancak şu an gördüğümüz hali saf, adrenalin dolu ve mükemmel koreografili bir aksiyon serisine dönüştü.

Sadece Reeves’i sinema perdesinde görmekten bile mutlu olan hayranları sayesinde ilk üç film toplamda 600 milyon dolarlık gişe hasılatı elde etti. İlk filmde yardımcı yönetmen olarak yer alan David Leitch’i saymazsak bütün filmler Derek Kolstad tarafından yazılıp Chad Stahelski tarafından yönetildi. Aynı ekip ile John Wick 4 ve 5 filmleri de çekilecek. Fakat serinin sonraki yapımları için henüz belirlenmiş bir şey yok.

- Reklam -

John Wick Keanu Reeves

OK! Magazine ile yaptığı bir röportajda Reeves’e John Wick karakterini daha ne kadar oynamak istediği soruldu. Reeves’in bu soruya cevabı ise hayranları mutlu edecek cinsten oldu:
“Ayaklarımın beni götürdüğü yere kadar. Seyircilerin gitmek istediği yere kadar.”
Yönetmen Stahelski’nin benzer bir soruya verdiği cevabı hatırlatan bu cümleler, aktörün kendine güvendiğini de göstermekte. Keanu daha fazla aksiyon sahnesi oynayamayana kadar veya seyirci ondan sıkılana kadar devam edeceklermiş gibi gözüküyor.

John Wick Serisi En Az 4 Film Daha Devam Edebilir

John Wick serisinin hikâyesindeki genel basitlik ve muğlaklık temelde sonsuz bir potansiyel anlamına geliyor. Bu da John’u emekliliğinden edecek ve nefes kesici şekillerde öldürecek birilerinin her zaman var olacağını gösteriyor. İnanması zor olsa da Keanu Reeves 56 yaşına girdi bile. Serinin çok sevilmesinin ana nedeni olan tehlikeli ama bir o kadar da göz alıcı aksiyon sahneleri de, neredeyse tamamen dublörler olmadan yapılıyor. Bu sahneler için de uzun saatler prova çalışmaları gerçekleştiriliyor. Keanu Reeves bu konuda hâlâ oldukça istekli gözükse de asıl problem yapım ekibinin sıkışık takvimi olabilir. Kolstad ve Stahelski oldukça popüler isimler olmaya başladı ve yapım aşamasında olan birçok aksiyon projeleri var.

john wick köpek krizi

Reeves bu seri için elbette çok önemli bir yerde. Ancak yapım ekibinin ortaya koyduğu benzersiz aksiyon senaryoları, ellerindeki yıldız oyuncuyu da harika bir şekilde yerleştirebilmeleri de proje için bir vazgeçilmez. Büyük ihtimalle önümüzdeki yıllar boyunca Reeves’i şık giyimi ile aksiyon içerisinde görmeye devam edeceğiz. Bu da en az 4 film daha göreceğimiz anlamına geliyor. Fakat filmdeki aksiyon sekanslarının çıktığı absürt dereceleri daha ne kadar yapabilmeye devam edecekler bilinmiyor.

- Reklam -

Stahelski, tehlikeli aksiyon oyunculukları için de bir Oscar ödülü olması gerektiğini söylüyor ve sanıyoruz ki istediğini alana kadar da yaratıcı aksiyon sahneleri çekmeye devam edecek.

Serinin 4. filmi ise 27 Mayıs 2022 tarihinde vizyona girecek.

Keanu Reeves’in John Wick serisi sizce daha kaç film boyunca devam etmeli? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* Keanu Reeves: “Matrix Serisinin Trans Alegorisi Olduğunun Farkında Değildim”

Kaynak: Screen Rant

Nazmi Uçar

Mardin’in bir köyünde doğup büyüdüm. Yapacak çok şey bulamayınca film izledim, oyun oynadım ve kitap okudum. Biraz fazla film izledim. İzlediğim bazı filmler güzeldi, ben de neden güzel olduklarını merak ettim ve Sinema diye bir şey olduğunu öğrendim. Şu aralar İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde bazı kitapların neden güzel olduğuna bakıyorum. Güzel şeyler görüp üzerine yazmayı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Windbound Oyun İnceleme

Windbound İncelemesi: Adalarda İnecek Var

Keloğlan Ak Ülke Duran Yılmaz

Keloğlan Ak Ülke Kitabı Muzır ve Müstehcen Bulundu