in

Mad Max: Fury Road Oyuncusu Hugh Keays-Byrne Yaşamını Yitirdi

Mad Max filminde kötü karakter Toecutter’ı oynayan ve Mad Max: Fury Road’da Immortan Joe olarak geri dönen Hugh Keays-Byrne, 73 yaşında aramızdan ayrıldı.

hugh keays-byrne mad max: fury road
- Reklam -
- Reklam -

Mad Max ve Mad Max: Fury Road filmlerinde oynadığı rollerle tanınan oyuncu Hugh Keays-Byrne, 73 yaşında yaşamını yitirdi.

18 Mayıs 1947’de Keşmir’de Srinigar’da dünyaya gelen Hugh Keays-Byrne, İngiltere’de büyüdü. 1960’larda Royal Shakespeare Company için çeşitli yapımlarda yer alarak oyunculuğa başladı. Şirket için Avustralya’ya gitti ve Bir Yaz Gecesi Rüyası uyarlamasında oynadı. Ardından, kendisini doğrudan film kariyerine götüren bir karar olan ülkede kalmaya karar verdi. Oynadığı ilk filmi, 1974’te yayınlanan Stone oldu. Oyuncu, bir kanun dışı motosiklet çetesinin üyesi olan Toad isimli karakteri canlandırıyordu.

Sonraki yıl, eski Bond George Lazenby’nin oynadığı bir James Bond parodisi olan The Man From Hong Kong’da rol aldı.1970’li yıllar boyunca birçok düşük bütçeli aksiyon ve komedi filmlerinde yer aldı. Asıl çıkış yapmasını sağlayan yapım George Miller’ın Mad Max filmindeki çılgın kötü karakter Toecutter rolüyle oldu. Hugh Keays-Byrne, filmin başrolü olan Mel Gibson ile oldukça iyi bir iş çıkardı. Performansıyla adından söz ettiren oyuncu yıllar sonra, 2015 yılında yine George Miller tarafından çekilen Mad Max: Fury Road filminde kötü adam Immortan Joe olarak geri döndü.

- Reklam -

hugh keays-byrne mad max

Keays-Byrne, birçok Avustralya filminde ve dizisinde rol aldı ve 2000’lerin kült bilimkurgu dizisi Farscape’te Grunchlk olarak yer aldı.

Mad Max Yıldızı Hugh Keays-Byrne, Çevreci ve Yardımsever Bir İnsandı

Oyuncunun ölüm haberi, yönetmen olarak tanınan Ted Geoghegan tarafından geldi. Geoghegan, oyuncunun 1 Aralık Salı günü, 73 yaşındayken hayata gözlerini yumduğunu duyurdu. Yönetmen, Keays-Byrne’nın Mad Max serisindeki performanslarına saygı duruşunda bulundu. Aktörün iyi bir çevreci ve yardımsever bir insan olduğunu söyledi.

Ölüm haberini, Man From Hong Kong yönetmeni Brian Trenchard-Smith de kendi sosyal medya hesabı üzerinden doğruladı. Trenchard-Smith, Keays-Byrne’nın mizah anlayışına saygı duruşunda bulundu ve vicdanlı bir insan olduğunu vurguladı.

- Reklam -

hugh keays byrne immortan joe

Geniş ve çeşitli bir kariyeri olmasına rağmen Hugh Keays-Byrne’nın Mad Max serisindeki rolleriyle hatırlanacağına şüphe yok. Serideki ilk çıkışından 35 yıl sonra Fury Road’da oynayabileceği gerçeği, ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu da kanıtlıyor. Çok farklı roller oynayan Keays-Byrne, hem Toecutter’ı hem de Immortan Joe’yu kendi yöntemleriyle acımasız göstermeyi başardı. Her iki filmin de kalıcı popülaritesinde performansının büyük bir rol oynadığına şüphe yok.

Hugh Keays-Byrne’ın oyunculuğunu nasıl buluyordunuz? Oyuncunun oynadığı en sevdiğiniz film hangisiydi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Monolit Kaliforniya

Monolit, Kaliforniya’da: 2020’nin İddialı Virallerinden Birisi Macerasına Devam Ediyor

Chilling Adventures of Sabrina 4. sezon fragman

Chilling Adventures of Sabrina 4. Sezon Fragmanı: Final Artık Çok Yakın!