in

Quentin Tarantino: “Son 10 Yılın En İyi Filmi The Social Network”

Quentin Tarantino son 10 yılın en iyi filmi olarak David Fincher’ın yönetmenliğini üstlendiği The Social Network yapımını gösterdi.

Quentin Tarantino - The Social Network
- Reklam -
- Reklam -

Quentin Tarantino imza attığı filmler kadar yaptığı açıklamalarla da gündeme gelen bir isim. Son zamanların en başarılı yönetmenlerinden birisi olan Tarantino, verdiği söyleşilerle insanları şaşırtmayı seviyor. Geçen günlerde ise Premiere adlı siteye konuşan yönetmen yine gündeme geldi.

Siteyle yaptığı konuşmada, kendisine son on yılın en iyi filmi sorusu yöneltiğinde Tarantino’nun cevabı The Social Network oldu.

“Yiğidi öldür hakkını ver, The Social Network… 1 numara çünkü en iyisi o, hepsi bu kadar! Tüm rekabeti yerle bir ediyor.”

- Reklam -

Quentin Tarantino’nun, birbirinden harika onca filmin içinden The Social Network’ü seçmesi gerçekten ilgi çekici. Geçen on yıllık zaman diliminde Mad Max: Fury Road, Arrival ve Inception gibi birçok başarılı yapım vizyona girdi. Tarantino ise bu süreçte Django Unchained, The Hateful Eight ve son olarak Once Upon a Time in Hollywood filmleriyle seyirci karşısına çıktı.

Quentin Tarantino’nun Aaron Sorkin Sevgisi Yeni Değil

Senaryosunu Aaron Sorkin’in yazdığı, yönetmenliğini ise David Fincher’ın üstlendiği The Social Network, vizyona girdiğinde dünya genelinde oldukça ilgi görmüştü. Film, Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’ün kullanıcı sayısı milyarları bulan uygulamayı ortaya çıkarma sürecini anlatıyordu.

Filmde Zuckerberg’ü Jesse Eisenberg canlandırırken oyuncuya Andrew Garfield, Justin Timberlake gibi isimler eşlik etmişti. Eleştirmenler tarafından da oldukça beğenilen The Social Network, toplam 8 dalda Oscar’a aday olmuş; En İyi Uyarlama Senaryo, En İyi Kurgu ve En İyi Film Müziği ödüllerinin ise sahibi olmuştu.

Quentin Tarantino - The Social Network

The Social Network, içinde Aaron Sorkin’in yer alıp da Quentin Tarantino’nun beğenisini kazanan ilk yapım değil. Sorkin’i günümüzün en iyi yazarlarından birisi olarak gören Tarantino, geçen yıllarda The Newsroom için de övgü dolu yorumlar yapmıştı. Aaron Sorkin’in yazdığı, toplam 25 bölümden oluşan HBO dizisi için Tarantino, dizinin her yeni bölümü çıktığında bölümü tekrar tekrar izlediğini söylemişti.

- Reklam -

Tarantino 2019’un sonlarına doğru verdiği senenin en iyi filmi cevabıyla da yine gündeme gelmeyi başarmıştı. Yönetmenin 2019’un en iyi filmi sorusuna o dönemde verdiği cevap Crawl olmuştu. Parasite, Pain and Glory gibi yapımların gövde gösterisi yaptığı 2019’da düşük bütçeli bir Hollywood filmini favorisi olarak sunan Tarantino insanları şaşırtmıştı. Ne var ki yönetmen daha sonra The Irishman’i senenin en iyi filmi olarak göstermişti.

Quentin Tarantino

Başarılı yönetmen şu sıralar yeni romanı üzerine çalışıyor, bir yandan da Bounty Law dizisini hazırlıyor.

Peki sizce son 10 yılın en iyi filmi hangisi? Quentin Tarantino’nun yorumlarına katılıyor musunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın!


* Aaron Sorkin’den Senaryo Yazımına Dair 10 Önemli İpucu

Kaynak: The Playlist

Ensar Çırak

İzmir'de doğdu. İlkokulda dramayla uğraştı, futbol oynadı. Sonra basketbola sardı ve daha çok sevdiğini anladı. Küçüklüğünden beri oyunlara hasta. Fantastik edebiyat sever. Ortaokulda arkadaşıyla başarısız bir bilim kurgu denemesi oldu. Zamanında bir sürü balığı vardı ama şimdi hiçbiri yok. Şu sıralar İstanbul'da, üniversiteyle uğraşıyor.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for fascinate fascinate dedi ki:

    Bu film vizyona girdiğinde ‘‘sonunda David Fincher’da paraya teslim oldu yoksa neden Facebook ile ilgili bi film çeksin ki’’ diye düşünüp izlememiştim. Film vizyondan kalktıktan sonra, bilgisayarda izleyip sinemada izlemediğim için çok pişman olmuştum. Son 10 yılın değil belki de tüm zamanların en iyi filmlerinden biri olduğunu düşünüyorum. Özellikle de sinematografik açıdan kusursuz bir başyapıt bu film. Hatta sinema okullarında ders olarak da incelenmesi gerekir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Frank Miller Daredevil Çizgi Roman Günlükleri

Frank Miller’dan Daredevil: Bir Kahramanın Kaderini Nasıl Değiştirirsiniz?

Upgrade Dizi Film

Upgrade Dizi Oluyor: Leigh Whannell’ın Bilimkurgu Filmi Ekranda Devam Edecek