in

Quentin Tarantino Ekranlara Bir Korku Filmiyle Veda Edebilir

Ünlü yönetmen Quentin Tarantino, uzun süredir konuşulan onuncu ve son filminin korku türünde olmasını istiyor.

Quentin Tarantino
- Reklam -
- Reklam -

Başarılı yönetmen Quentin Tarantino, geçen günlerde uluslararası gazetecilerin katıldığı bir basın toplantısı düzenledi. Toplantının asıl amacı, ülkemizde 23 Ağustos’ta vizyona girecek olan Once Upon a Time in Hollywood filmi hakkında açıklamalarda bulunmak ve bazı genel soruları yanıtlamaktı.

Tarantino zaten yıllardır 10 adet bağımsız film yaptıktan sonra emekliye ayrılmak istediğini söylüyordu. Once Upon a Time in Hollywood’un yanı sıra Kill Bill’in üçüncü filminde de gözü olduğunu söyleyen Tarantino’nun artık son filmi bekleniyor. Tarantino toplantı sırasında uzun süredir konuşulan son filminin korku türünde olmasını istediğini açıkladı. Yönetmenin son eseri için diğer iddia ise Star Trek için bir devam filmi olabileceği yönünde.

Quentin Tarantino

- Reklam -

Quentin Tarantino Korku Filmi ile İlgili Toplantı Sırasında Konuştu

“Eğer gerçekten olağanüstü bir korku filmi hikayesi bulabilirsem, o filmi onuncu filmim olarak çekeceğim. Korku filmlerini çok seviyorum ve bir korku filmi yapmayı gerçekten çok isterim.”

Yönetmen aynı zamanda Once Upon a Time in Hollywood filminin Spahn Ranch sahnesinin son çekimlerinde bu ilhamın kendisine geldiğini açıkladı.

“Aslında Spahn Ranch’de çekilen kısmın bir korku filmine en çok benzeyen sahneler olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda anlaşılması zor bir şekilde olağanüstü olduğunu da düşünüyorum. Dürüst olmam gerekirse editörüm bana söyleyene kadar bu sahneyi ne kadar iyi çektiğimizin farkında bile değildim. Editörüm bana: ’Spahn Ranch sahnesi The Texas Chainsaw Massacre (Teksas Katliamı Başlangıç)’ın daha büyük bütçeyle yapılmış hali gibi’ cümlelerini kurdu.”

Quentin Tarantino

- Reklam -

Quentin Tarantino’nun yazdığı, yapımcılığını üstlendiği ve yönettiği Once Upon a Time in Hollywood’un başrollerinde Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Margot Robbie, Burt Reynolds, Al Pacino, Tim Roth, Zoe Bell, Michael Madsen, Timothy Olyphant, Damian Lewis, Luke Perry, Emile Hirsch ve Dakota Fanning oynuyor.

Yaklaşık 96 milyon dolarlık bir bütçe ile çekilmiş olan film şimdiden ABD’de yaklaşık 88 milyon dolar hasılat yaptı. IMDB’de 8.4/10 puan alan film için eleştirmenler şiddetle izlenmesi gerektiği yorumunu yapıyorlar.

Siz ne dersiniz? Quentin Tarantino sizce iyi bir korku filmi çekebilir mi, yoksa çizgisinden şaşmaması mı gerekiyor?

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynaklar: indiewire, cbr, independent

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Aeneis Vergilius

“Aeneis” Destanı Latince Aslından Çeviriyle Raflarda

the one ring the lord of the rings

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Tolkien’in Yazdıklarıyla Asla Çelişmeyecek