in

“Shrek” ve “Çizmeli Kedi” Yeniden Çekiliyor

Universal, sevilen animasyon kahramanları Shrek ve Çizmeli Kedi’nin yeniden çekimleri için düğmeye bastı!

shrek cizmeli kedi
- Reklam -
- Reklam -

Son yıllarda rakiplerinin eski animasyonlarına çok beklenen devam filmleri çekmesine karşılık olarak UniversalShrek ve 2011 tarihli son filmi hayranlarında biraz hayal kırıklığı yaratan Çizmeli Kedi’nin yeniden çekimi için hazırlanıyor. Variety‘de yer alan habere göre, bu yeniden çekimin başında Universal Studios’a Çılgın Hırsız ve Minyonlar filmlerinin yönetmeni Christopher Meledandri var.

1990 yılında William Steig’in yazdığı bir masaldan uyarlanan, 2001 yılında hayatımıza ünlü masal kahramanlarının dünyasında yaşayan bir dev olarak giren Shrek, ilk iki filmiyle büyük beğeni toplamış, üçlemenin son filminde sevenlerini üzmüş, son deneme olarak çekilen 2010 tarihli “Sonsuza Kadar Mutlu”da ise kimileri tarafından övülmüş kimileri tarafından, “Üçüncü filmden bile beter,” töhmeti altında bırakılmıştı. Ama yine de bütün masal kahramanlarının etrafında gezinen bir dev herkesi oldukça eğlendirmişti. Daha eski bir masal kahramanı olan Çizmeli Kedi ise, Shrek filminde herkesin beğenisi toplamış ve kendine özel bir animasyon filmine kavuşmuştu. Ama ne yazık ki onun da sonu Shrek’in son iki filmi gibi olmuş, istenilen beğeniyi bir türlü toplayamamıştı. Universal ise bu durumu değiştirmeye oldukça kararlı görünüyor.

cizmeli kedi

- Reklam -
- Reklam -

Yeniden çekim filmlerinin orijinallerinden ne kadar farklı olacağını, stüdyonun ve yönetmenin ne istediği şimdilik bilmemiz imkânsız. Ama filmin yönetmeni Christopher Meledandri’nin, eski filmler ve karakterlere seslerini veren eski aktörlere olan hayranlığından seslendirme ekibini değiştirmek istemediği anlaşılıyor. Mike Myers, Eddie Murphy ve Antonio Banderas ile tekrar çalışmak isteyen Meledandri’nin kendi sözleri şu şekilde:
“Eski filmlerin vokal performanslarına baktığınızda muhteşem olduklarını görüyorsunuz. Her ne kadar bu karakterlere yeni sesler verebiliyor olsak da kendimi eski karakterlerin sesini özleyen nostaljik duygulara kaptırıyorum.”
“Basit bir devam filmi gibi hissettirmeyen filmi çekmek hepimiz için büyük bir mücadele olacak,” diyen Meledandri her ne kadar yeniden çekim yapmanın zorluklarından söz etse de bu seriyi bekleyen hayranların gönlünü alacak gibi gözüküyor. Shrek ve Çizmeli Kedi’nin kendine has, peri masalı havasını bozmak istemeyen yönetmen şöyle ekledi:
“Dünyanın kendisinin oldukça yüksek bir eğlence çıtasının olduğu dünyaya ait eğlenceli bir hikâye bulmak oldukça zor bir iş. Kendinizi, öykünüzde gerçek bir çıkış noktası ararken buluyorsunuz.”
shrek

Yeniden çekimin duygusal tarafı bir yana olayın bir de büyük şirketler yönü var. Bu yeniden çekimlerin ilk Shrek filmini çeken Dreamworks’ü, 2016 yılında 3,8 milyar dolara satın alan Comcast’in olduğu söyleniyor. Comcast’in, Meledeandri’den Dreamworks’ü yönetmesini istediği ama Meledandri’nin filmlere odaklanmak için bu teklife hayır dediği de gelen bilgiler arasında.
“Ekibimdekilerle film yapmak için çalıştığım yöntem oldukça yoğun ve özel bir ilgi istiyor ve bu bana ikinci bir işle uğraşmak için hiç fırsat vermiyor. Film yapmayı, sanatçılarla çalışmayı seviyorum öte yandan şirket yönetmek de o kadar da iyi olmadığımı düşünüyorum.”
Bir yandan kendini yapacağı işe ve hayranların beklentilerine adamış bir yönetmen, bir yanda büyük beklentileri olan şirketler bir yandan da bu sene animasyon filmlerine aç kalmış biz; izleyenler. Shrek ve Çizmeli Kedi’nin yeniden çekilmeleri hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Sizce gerekli miydi, eskisini aratır mı yoksa bizi güzel filmler mi bekliyor?

M. Halit Koçak

1994’te Erzurum’un soğuk bir kış gününde doğan, beyaz saçlarını ailesinden genetik yoluyla alan biri. Daha geçen seneye kadar dünyayı kurtarabileceğini sanan Çevre Mühendisi. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Denize ve denize yazılan bütün şiir, öykü ve hikayelere aşıktır. Bağımsız ve amatör olan bütün yapımlar onun için tutkudur. Onu her yerde ‘’Tavşan’’ diye bulabilirsiniz.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Farkındaysanız, hep eski yapımlar yeniden çekiliyor. Bir yenilik kalmadı. Şimdi buna ne gerek vardı ? Hele çizmeli kediye…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Üstat ile Margarita

Üstat ile Margarita’nın Doğum Günü: 5 Ocak 1925

neil gaiman

Neil Gaiman’ın “Gormenghast” Uyarlamasına Doctor Who Kadrosundan Takviye