in

Disney CEO’su “Toy Story 5” Filminin Resmi Olarak Geliştirme Aşamasında Olduğunu Duyurdu

Toy Story 5 kesinleşti. Sevilen serinin bir sonraki macerası izleyicileri, oyuncakların dünyasında farklı bir maceraya götürmeyi hedefliyor.

Toy Story 5 Filmi Geliştirme Aşamasında
- Reklam -
- Reklam -

Toy Story 5 filminin geleceği kesinleşti. Şimdiye dek gerçekleşmiş en büyük macerayı anlatacağı söylenen Oyuncak Hikâyesi 5, Woddy ve Buzz karakterlerini yeniden ekrana taşıyacak. Buzz Lightyear’ı seslendiren Tim Allen sevilen karakterlerin filmde yer alacağını doğruladı.

Toy Story serisinin üçüncü filminden sonra geleceği açıklanan Toy Story 4 hayranları büyük bir heyecana sürüklemişti. Dördüncü filmin finalinden sonra ise birçok kişi serinin son bulduğunu ve devam animasyonlarının gelmeyeceğini tahmin ediyordu. Ancak Pixar, serinin yeni bir film ile genişleyeceğini duyurdu.

1995 yılında Pixar’ın ilk uzun metrajlı yapımı olarak çıkan ve dünya çapında büyük bir ilgiyle karşılanan Oyuncak Hikâyesi teknik açıdan da animasyonun altın standardını belirlemişti. Daha sonrasında gelen birçok animasyon yapım da Oyuncak Hikâyesi‘ni temel almıştı.

- Reklam -

Disney CEO’su Bob Iger ise sevinçli haberi 2022 yılının son çeyrek mali raporlarının açıklandığı günde verdi. Serinin beşinci filmine yeşil ışık yakıldığı ve aktif bir şekilde geliştirildiğini duyurdu. Bu haber üzerine hayranlar yeni filmin senaryosu üzerine tahminlerde bulunmaya başladı.

Toy Story 5 Onayı Geldi: Oyuncak Hikâyesi Devam Ediyor

Hayranları sevindiren diğer haber ise serinin kahramanları Woody ve Buzz Lightyear’ın geri dönmesi oldu. Bütün seri boyunca Lightyear’ı seslendiren Tim Allen sosyal medya hesabı üzerinden Toy Story 5’ı ve uzay kahramanının geri dönüşünü doğruladı.

Toy Story 5 ile Oyuncak Hikâyesi Evreninin Hâlâ Anlatacağı Çok Şey Var

Lightyear animasyonu ile birlikte genişleyen evren, beşinci filmiyle daha yeni hikâyeler sunacak. Woody’nin tamamlanan macerasına rağmen birçok izleyici Buzz’ın hikâyesinin tatmin edici bir sona ulaşmadığını söylemişti. Dolayısıyla Toy Story 5 daha çok uzay kovboyu Buzz Lightyear’a odaklanabilir. Ayrıca serinin beşinci filminin, Toy Story 3 ve 4’te sunulan finalleri etkilemeyeceği de söyleniyor.

- Reklam -

Diğer taraftan bazı hayranlar beşinci filmin Disney’in düşüşe geçen mali durumunu kurtarmak için yaptığı bir hamle olarak da görüyor. Oyuncak Hikâyesi serisi Disney ve Pixar’ın şimdiye dek en çok kazanan yapımları arasında yer aldı. Şimdiye kadar çıkan dört film ile seri toplamda 3 milyar dolarlık dev gişe hasılatı elde etti. Spin-off yapımı olarak vizyona giren Lightyear ise beklenen gelirin altında kalsa da 226 milyon dolarlık bir gişe başarısı sağladı. Dolayısıyla beşinci filmin Disney’e büyük bir gelir sağlayabileceği tahmin ediliyor.

Toy Story 5 Onayı Geldi: Oyuncak Hikâyesi Devam Ediyor

Toy Story 5 animasyonunun sinemalara 19 Haziran 2026 tarihinde konuk olacak.

Siz Toy Story 5 için ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilir ve bizleri Google News üzerinden de takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Uncoupled 2. Sezon Showtime'da Yayınlanacak

Neil Patrick Harris’in İptal Edilen Netflix Dizisi “Uncoupled”, Showtime ile Yeniden Hayat Buluyor

Hacker - Ele Fountain

Erime’nin Yazarı Ele Fountain’dan Sanal Dünyada Geçen Yeni Kitap: “Hacker”