in

Watchmen Filmi, Joker’a Benzeyecekti: Paul Greengrass Asla Çekemediği Yapımı Anlattı

Watchmen filminin ilk yönetmeni olması düşünülen Paul Greengrass, planlarını açıkladı. Yönetmen, Joker tarzında bir film hazırlamak istediğini söyledi.

watchmen
- Reklam -
- Reklam -

Alan Moore ve Dave Gibbons’un ellerinden çıkan çizgi roman Watchmen, birisi 2009’da Zack Snyder’dan film formatında diğeri 2019’da Damon Lindelof’tan mini-dizi olarak iki uyarlamaya konu olmuştu. Bu iki eserden önceyse; Doctor Manhattan’ı, Ozymandias’ı ve Rorschach’ı ekrana getirmesi planlanan isim Paul Greengrass olmuş.

Bourne serisiyle tanınan yönetmen zamanında Watchmen filmi için olan planları gerçeğe dönüşse, bir felaket olacağını düşünüyor:

“Filmle ilgili vizyonum her ne idiyse hiçbir zaman tam olarak geliştiremedim. Çoğunlukla filmi çekeceğimiz bir türlü resmileşmediği için. Çizgi romanın hayranıyım. Zack’in çektiği filmin de. O film çizgi romana neredeyse tamamen sadık kalmıştı. Benim planlarım öyle bir uyarlama yapma yönünde değildi. Bu yüzden ortaya bir felaket çıkabilirdi. Belki de bu yüzden filmi hiç çekemedim.

- Reklam -

Planlarımda filmdeki karakterleri gerçek dünyada yaşatmak vardı. Düşünüp yaptıklarının da çoğu sanrıydı. The Joker buna benzer bir yapıya sahip mesela. O harika bir film tabii ki.”

watchmen

Paul Greengrass: “Watchmen filmindeki konseptimi Christopher Nolan benden çok daha iyi işledi.”

The Joker’da karakter gerçek dünyadaydı fakat sanrılarda yaşıyordu. Benim Watchmen’imde de süper kahramanların kimlikleri insanların beynindeydi ve gerçeklerden çok uzaktı. Planım bu iki fikri birleştirip bir film çıkartmaktı. Mantıklı geldi mi bilemem.

“Böyle bir filmin güzel olup olmayacağı konusunda şüphelerim var ama her zaman da aklımı kurcaladı durdu. Christopher Nolan bu konsepti benim yapabileceğimden onlarca kat daha iyi işlemişti. Yaptığı Batman filmleri karakteri ayakları yere basan bir noktaya yerleştirmişti. Gotham karakterlerinizi hem fantazi hem de gerçek dünyada yaşıyormuş gibi gösterebileceğiniz en ideal mekan.”

- Reklam -

Paul Greengrass’ın planladığı film yıllarca gerçekleştirilemedikten sonra proje önce Requiem for a Dream’in yönetmeni Darren Aronofsky’ye gitmiş, kreatif anlaşmazlıklar sonucu o da projeden ayrılınca Zack Snyder gelmiş ve ortaya kimilerince en iyi süper kahraman filmi olarak görülen 2009 yapımı Watchmen çıkmıştı.

Joker David Fincher

Greengrass’ın fikirleri hakkında düşünceleriniz neler? Watchmen’de akıl hastalığı konseptini sadece Rorschach’ta değil de bütün karakterlerde görsek nasıl bir iş ortaya çıkardı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’dan paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Indie Wire

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Tam da şimdi derin bir nefes alma zamanı. :smiley:

  2. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Bu yönetmenlerin psikopat suçlu merakı artık bıktırdı.Bırakın artık Batman ve Joker saçmalıklarını.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jorge Luis Borges Can Yayınları

Jorge Luis Borges Artık Can Yayınları’nda

the batman michael keaton batgirl

Michael Keaton, The Flash Filmi Sonrası Batman Görevini Devralmayacak