in ,

Zack Snyder: “Dragon Ball Z Filmi Yönetmek İsterdim”

Zack Snyder, Dragon Ball Z animesini sinemaya uyarlamak istiyor. Ünlü yönetmen gözünü çizgi romanlardan sonra şimdi de animelere dikmiş durumda.

zack snyder dragon ball z
- Reklam -
- Reklam -

Çizgi roman uyarlamaları ile adını tüm dünyaya duyurmuş olan ünlü yönetmen Zack Snyder, şimdi de meşhur Dragon Ball Z serisini canlı aksiyon bir filme uyarlamak istediğini söyledi.

Sinema sektörü uzun zamandır çizgi romanların, mangaların ve animelerin yeniden ele alındığı canlı aksiyon ve animasyon filmlere sahne oluyor. Başarılı eserler beyaz perdede canlandırılıyor. Örneğin son örneklerden biri olan ve Vertigo çizgi romanlarından uyarlanan Sweet Tooth, eleştirmenler tarafından beğeniyle karşılandı. Aynı şekilde ödüllü çizgi roman Bitter Root da film olarak çalışılan yapımlardan. Neil Gaiman’ın sıkı bir şekilde denetlediği The Sandman dizisi ise oyuncu tercihleriyle daha şimdiden çokça konuşulan diziler arasında yerini aldı. Hollywood şimdi ise anime yapımlarını yeni baştan keşfetmeye kararlı ve Zack Snyder çizgi roman uyarlamaları konusuna yabancı değil.

Ünlü yönetmen Watchmen filmiyle ismini oldukça büyük kitlelere duyurmayı başarmıştı. Animasyona olan tutkusu ile The Ultimate Cut of Watchmen filmine eklediği Tales of the Black Freighter kısmındaki animasyonlar çoğu izleyici tarafından oldukça etkileyici bulunmuştu. Son yapımı Army of the Dead’in anime benzeri bir film olması beklenen Lost Vegas ile devam edeceğinin duyurulması Zack Snyder’ın bu türe olan yatkınlığını açıklar nitelikte. Youtube’da yaptığı röportajda Dragon Ball Z gibi bir animeyi beyaz perdeye kazandırmak isteyebileceğini söyledi.

- Reklam -

“Bunu düşünürdüm. Yani, eğer olabilirse tabii. Ama kesinlikle böyle bir animenin live-action veya remake filmini yapmak isterdim. Eğlenceli olurdu. Çünkü animasyonları çok seviyorum, çocuğum henüz animeleri anlamak için çok küçük olsa da onunla her gün onlarca saat anime izliyoruz.”

Dragon Ball Z

Zack Snyder ve Dragon Ball Z ile İlgili Resmi Açıklama Yok

Dragon Ball Z 1989 yılından 1996 yılına kadar devam eden Japon anime serisiydi. Dünya genelinde 81 ülkede yayınlanan seri oldukça geniş kitlelerde beğeni toplamış ve kendisine ait bir marka oluşturmayı başarmıştı. Çoğu sadece Japonya’da çıkarılan 16 filmi, 2 televizyon dizisi ve sayısız oyunu yayınlanmış bir dönemi şekillendiren kültürel ögeleri arasında kendisine yer buldu. Hatta bulmaya da devam ediyor. Son olarak yeni Dragon Ball filminin 2022’de geleceği duyuruldu.

- Reklam -

Zack Snyder’ın açıklamalarıyla yeniden gündeme gelen Dragon Ball Z adaptasyonunun henüz resmi olarak hiçbir altyapısı olmasa da böyle bir ihtimalin dahi olması hayranları tarafından umutla karşılanmış gibi görünüyor. Genel olarak bu tür bilgiler öncelikle sadece bir söylenti olarak çıkıyor, daha sonrasında ete kemiğe bürünüyor. Henry Cavill de Geralt karakterini oynamak istediğini resmi açıklamalardan önce dillendirmiş, sonra da bu “dilek” gerçek olmuştu.

Siz Zack Snyder’ın yönettiği bir Dragon Ball Z adaptasyonu hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: ComicBook.com

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for periyodiknesriyat periyodiknesriyat dedi ki:

    Aman kardeşim, elini atma o işe! Zombi filmi çekmek istedin, B filminden öteye gidemedin. 300’den kalan kredin azalarak tükendi. Nostaljik şarkılarla, ağır çekim estetik görüntülerle bizi daha fazla kandıramazsın.

  2. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Man of Steel’deki son dövüş sahnesinin Dragonball’vari bir hava taşıdığı hep söylenegelmiştir. Şahsen Batman v Superman’da Batman’ın Superman’e eline ne geçerse vurduğu sahneden sonra bu açıklama beni pek şaşırtmadı diyebilirim. Justice League olayından ve koronavirüs sürecinden sonra kimsenin kolay kolay bir sinema filmi için ona bu kadar büyük bir bütçe emanet etmeyeceğini biliyor, bu yüzden Netflix’e yaranmaya çalışıyor diye algıladım. Malum, saçıp savuracak para bol ya!

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kedo - Şekip Davaz

Kedo İncelemesi: İstanbul’a Bir Masal, Masala Karşı Bir Öykü Gerek Hepimize!

Çıplak 2. sezon ölenle ölünmez yayın tarihi

BluTV, Çıplak Dizisini Kimlerden Saklıyor? (Yayın Tarihi Belli Oldu, Ama Kimseye Söylemeyin)