in

Elon Musk, Cadılar Bayramı’nı Milyarder Arkadaşlarıyla Birlikte Dracula’nın Şatosu’nda Kutlayacak

Elon Musk, Cadılar Bayramı için Romanya’daki Dracula’nın Şatosu’nu kiraladı. Ünlü iş insanı geceyi 140 arkadaşıyla birlikte tarihi yapıdaki partide geçirecek.

elon musk cadılar bayramı dracula şatosu
- Reklam -
- Reklam -

Elon Musk, ünlü iş insanları ve yıldızlardan oluşan arkadaş grubuyla Cadılar Bayramı için Dracula’nın Şatosu’nu kiraladı.

Tesla, SpaceX, Neuralink, Starlink gibi projelerin başındaki iş insanı Elon Musk, geçen günlerde de 44 milyarlık anlaşma sonucunda Twitter’ı satın almıştı.

Musk, Romanya’da bulunan Bran Şatosu’nu Cadılar Bayramı partisi için düzinelerce milyarder ve ünlü sima ile geçirmek üzere kiraladı. Eflak’ın ünlü hükümdarı Kazıklı Vlad ile ilişkisinden dolayı, Dracula’nın Şatosu olarak da bilinen Bran Şatosu, Romanya’nın kalbi olan Braşov yakınlarında yer alıyor.

- Reklam -

Dracula’nın Şatosu, Romanya’da birçok turistik faaliyette kullanılıyor. Son olarak Koronavirüs salgını sırasında, aşıyı cazip hâle getirmek için kaleyi gezmeye gelen turistlere ücretsiz aşı hakkı da tanınmıştı.

Elon Musk, Cadılar Bayramı için Dracula’nın Şato’sunu Kiraladı

Romanya’nın yerel haber kuruluşlarından MediaFlux.ro’ya göre Elon Musk’ın geceyi şatoda geçirecek arkadaşları arasında PayPal’ın kurucu ortağı Peter Thiel, Google’ın kurucu ortakları Sergei Brin ve Larry Page gibi iş insanları yer alıyor.

Şatonun tamamını rezerve eden Musk’a gecede ünlü Hollywood aktrisi Angelina Jolie ve İsveçli aktris Julia Sandstrom da eşlik edecek. Öte yandan Musk’ın benzersiz bir “Dracula Deneyimi” yaratmak için bir yönetmen tuttuğu da belirtiliyor.

elon musk cadılar bayramı dracula şatosu

- Reklam -

Konuklar, özel jetleriyle Bükreş’e geldikten sonra helikopterlerle Bran Şatosu’na götürülürken Musk, Cadılar Bayramı’na dair herhangi bir yorumda bulunmadı. Ancak ünlü iş insanının Twitter hesabı üzerinden yaptığı, “Taze pişmiş ekmek ve hamur işleri, hayatın en büyük zevklerinden bazılarıdır,” paylaşım bu geceye gönderme olarak yorumlandı. Taze pişmiş ekmek (ve tuz), Romenlerin geleneksel olarak misafirlerini karşılamak için kullandıkları ikramlar arasında yer alıyor.

Edebiyat ve sinema dünyasının gotik taraflarında, ismi sıklıkla duyulan Karpat Dağları’ndaki puslu bir vadide konumlanan Bran Kalesi, 15. yüzyıl Romanya prensi Vlad Tepes ile ilişkilendiriliyor. Şatonun, Dracula’nın yazarı Bram Stoker’a da ilham verdiği düşünülüyor. Stoker, her ne kadar 1897 tarihli romanın esin kaynakları arasında bu kaleye yer verse de eseri yazarken zamanının büyük bir kısmını Londra Kütüphanesi’nde geçirmişti.

Elon Musk twitter satın aldı

Siz Elon Musk’ın Cadılar Bayramı programına dair neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Romania Insider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

george rr martin neil gaiman uyarlama

George R.R. Martin ve Neil Gaiman, Hollywood Uyarlamaları Hakkında Konuştu: “Aslına Uygun Olmalı”

Jean-Pierre Jeunet, Joss Whedon hakkında

Fransız Yönetmen Jean-Pierre Jeunet, Joss Whedon Hakkında Konuştu: “Ahmaklar için Film Yapmakta Çok İyi”