in ,

“Dragon Ball Super” Geri Dönüyor: Akira Toriyama Sonrası Devam Edecek İsim Belli Oldu

Dragon Ball Super mangası yeni bölümleriyle dönmeye hazırlanıyor. Akira Toriyama’nın ardından seriyi kimin devam ettireceği belli oldu.

Dragon Ball Super'e Toriyama Sonrası Devam Edecek İsim Belli Oldu
- Reklam -
- Reklam -

Dragon Ball yaratıcısı Akira Toriyama’nın ani ölümünün ardından serinin devamı konusunda belirsizlikler hâkimdi. Ancak resmi internet sitesinden yapılan açıklama, Dragon Ball Super’in er ya da geç döneceğini müjdeledi. Ayrıca seriyi kimin devam ettireceği de ortaya çıktı.

Dragon Ball Super’in çizeri Toyotarou’nun mangayı sürdüreceği bildirilirken, yeni bölümler başlayana dek özel çizimler ve karakter bilgileri paylaşılacağı duyuruldu.

Akira Toriyama’nın geçen ayki ani kaybı hayranları yasa boğmuş, serideki hikâyenin akıbeti de muamma haline gelmişti. Önce düzenli aralıklarla devam edilecek gibi görünse de kısa süre sonra seri belirsiz vadeye ertelenmişti.

- Reklam -

Dragon Ball Super’i Devam Ettirecek Olan Toyotarou Kimdir?

Toyotarou Dragon Ball

Toyotarou, serinin bütün yayın hayatı boyunca Dragon Ball Super’in çizerliğini üstlendi. Daha önce 2012-2015 yılları arasında Dragon Ball Heroes: Victory Mission mangasını hem yazıp hem çizmişti.

2015 yılında da Toriyama’yla birlikte çalışmaya başlayan Toyotarou, önce Resurrection ’F’ uyarlamasını gerçekleştirdi. Ardından Dragon Ball Super’e geçti.

Toriyama’yla neredeyse 10 yıldır yakın çalışan Toyotarou, serinin detaylarına ve ruhuna fazlasıyla hakim. Dolayısıyla Toriyama’nın mirasını üstlenecek en uygun isim kendisi. Seri bu deneyimli çizerin ellerinde hayat bulmaya devam edecek. Yeni bölümlerin başlamasına dair kesin bir tarih verilmese de Toyotarou’nun öncülüğünde Dragon Ball evreninin devamlılığı sağlanacak.

Son Dragon Ball Super bölümü, yaşanan talihsiz olay nedeniyle bir hayli kesin bir final havasına bürünmüştü. Ancak serinin henüz cevaplanmamış pek çok soru işareti bulunuyor.

"Dragon Ball Super" Geri Dönüyor: Akira Toriyama Sonrası Devam Edecek İsim Belli Oldu

Akira Toriyama Sonrası Dragon Ball Evreninde Neler Olacak?

Örneğin Broly karakteri, Son Goku ve Vegeta’yla birlikte Beerus’un gezegeninde antrenman yaparken gösterilmişti. Broly’nin gelişiminin izlenmesi, bu güçlü Saiyan’ın arkadaşlarına yardım eli uzatması muhtemel bir senaryo.

- Reklam -

Elbette en büyük merak konusu ise Black Frieza’nın akıbeti… Granola Olayı’nın ardından ortaya çıkan bu gizemli güç, Goku ve Vegeta’yı dövse de ölümlerini istememişti. Frieza’nın büyük bir planı olduğu aşikar.

Dragon Ball Super’in dönüşü gerçekleşene dek Toyotarou, serideki gizemli karakterler ve geçmiş hikâyeler hakkında özel çizim ve bilgiler paylaşacak.

İlk olarak Kırmızı Kurdele Ordusu’na ayrıntılı bir şekilde değinilmesi bekleniyor. Bu illegal organizasyon, Dragon Ball’un eski dönemlerinden tanınan bir unsur. Toyotarou’nun bu konuda fazlasıyla derinlemesine bir inceleme yapması muhtemel görünüyor.

"Dragon Ball Super" Geri Dönüyor: Akira Toriyama Sonrası Devam Edecek İsim Belli Oldu

Ayrıca Dragon Ball Super: Super Hero bölümünde işlenen bazı yan karakterlerin geçmişleri ve biyografileri de aydınlatılacak. Örnek olarak Dr. Gero’nun oğlu Gevo’nun hikâyesi veriliyor. Bu tip detaylar, hayranların merakını bir nebze gidermeye yardımcı olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: “Dragon Ball”un Yaratıcısı Akira Toriyama: “Hiçbir Zaman Animeye İlgim Olmadı, Çoğunu İzlemedim Bile”

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Ayşe Yılmaz

Ankara doğumlu, Antalya'da yaşıyor. Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun. Hayalleri arasında iyi bir İngilizce öğretmeni olmak veya çevirmenlik yapmak var. İngilizce dışında Almanca da bilmekte. Boş zamanlarında kitap okumayı, yürüyüş yapmayı ve arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Clive Russell - The Witcher 4. Sezon Kadrosu

“Game of Thrones” Yıldızı Clive Russell, “The Witcher” 4. Sezon Kadrosuna Katıldı

Gök Tengri’den Gök Kubbeye Türk Sanatı - Merve Köken

“Gök Tengri’den Gök Kubbeye Türk Sanatı” Kitabı Raflarda