in ,

“Maze Runner” Yeniden Çekiliyor: Labirentteki Ölümcül Kaçış Tekrar Başlıyor

Maze Runner serisi bir kez daha beyaz perdeye gelmeye hazırlanıyor. 20th Century Studios, yeniden çevrim için senaryo çalışmalarına başladı.

Maze Runner Yeniden Çekiliyor: Ölümcül Kaçış Başlıyor
- Reklam -
- Reklam -

Maze Runner, beyaz perdede yeniden konuk olmaya hazırlanıyor. 20th Century Studios, Transcendence filminin senaristi Jack Paglen ile görüşmelere başladı.

2014-2018 yılları arasında üç filmlik bir seri olarak izleyicilerle buluşan Maze Runner, James Dashner’ın aynı isimli distopya romanlarından uyarlanmıştı. Hafızalarını kaybeden bir grup gencin büyük bir labirentin ortasındaki hayatta kalma mücadelesini anlatan seri, toplamda 949 milyon dolar gişe hasılatı elde etmişti. Filmlerde Dylan O’Brien, Thomas Brodie-Sangster, Aml Ameen, Will Poulter Kaya Scodelario, Ki Hong Lee ve Patricia Clarkson gibi oyuncular yer almıştı.

Şimdi ise The Walt Disney Company bünyesindeki 20th Century Studios, serinin yeniden başlatılması için kolları sıvadı. Daha önce üçlemenin yapımcılığını üstlenen Gotham Group ile Temple Hill prodüksiyon şirketleri bir kez daha görev başında olacak. Senaryo için ise Alien: Covenant, Johnny Depp’li Transcendence ve Roadside Picnic gibi yapımlarla tanınan Jack Paglen ile el sıkışıldı.

- Reklam -

"Maze Runner" Yeniden Çekiliyor: Ölümcül Kaçış Yeniden Başlıyor

Öte yandan ilk üç filmin yönetmeni Wes Ball da proje ile bağlantısını sürdürecek. Fakat bu sefer yönetmen koltuğuna oturmak yerine yapımcı olarak görev alacak.

“Maze Runner” Yeniden Çevrimi, Eski Üçleme veya Kitaplardan Farklı Bir Senaryoyu Ele Alacak

Peki yeniden çevrilecek Maze Runner nasıl bir hikayeye sahip olacak?

Söylentilere göre bu kez ne basitçe kitapların yeniden uyarlanması ne de doğrudan bir devam filmi söz konusu olacak. Projenin amacı, serinin özünü koruyarak markaya yepyeni bir soluk getirmek. 20th Century’nin hedefi, izleyiciye ilk filmde yakaladığı samimi bağı tekrar kazandırmak.

- Reklam -

Benzer bir yaklaşım, stüdyonun Maymunlar Cehennemi serisinde de uygulanacak. Wes Ball’un yönetmen koltuğuna oturacağı Kingdom of the Planet of the Apes filmiyle birlikte seri yenilenecek ama önceki filmlere doğrudan bağlı kalmayacak.

"Maze Runner" Yeniden Çekiliyor: Ölümcül Kaçış Yeniden Başlıyor

Türkçede Labirent: Ölümcül Kaçış olarak bilinen Maze Runner yeniden çevriminin vizyona gireceği tarih ve oyuncu kadrosu henüz belli değil. Ancak son yıllarda Harry Potter, Hunger Games ve Percy Jackson gibi popüler gençlik kitabı uyarlamalarının sinemada revaçta olduğu düşünülürse, bu hamlenin stüdyo için akıllıca bir tercih olduğu söylenebilir.

Maze Runner dünyasından yeni bir ölümcül kaçış serüvenine hazır mısınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Epichan Epichan dedi ki:

    Film dünyasının bu kadar konusuz kalması aklım almıyor. Daha beyaz perdeye uyarlanmamış dünya kadar roman, çizgiroman, manga vs var. Yani çok yakın tarihte çekilmiş bir hikayeyi tekrar çekmekteki aklı anlamıyorum.

    Bu gençlik distopyalarında kitabını bitirebildiğim tek seri buydu.

  2. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Evet, ben de katılıyorum buna. Sürekli bir filmin yeniden çekimi veya dizi uyarlaması yapılıyor. Konu mu bitti anlamadım ki. Dünya kadar kitap, çizgi roman vs var oysa.

  3. Avatar for thelord thelord dedi ki:

    Üstelik henüz görece oldukça yeni bir film serisi bu. Yani Hunger Games’in yeni filmi çıktı ne oldu mesela? Kim konuştu? Üstelik yeni çıkan bir kitabının filmiydi. Aynı hataya düşecekler gibi duruyor…

  4. Avatar for Epichan Epichan dedi ki:

    Açlık oyunlarını okurken sevmeme rağmen son çıkan kitabını okumak hiç içimden gelmedi. Amazon prime da bir şey gördüm film mi dizimi bilmiyorum ona da bakmadım.

  5. Avatar for Elmakurdu23 Elmakurdu23 dedi ki:

    Firmalar risk almak istemiyor. Kesin para getireceğini bildikleri projelere yöneliyorlar. Günümüz iş dünyası risk alıp hata yapmaya izin vermiyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

Anthony Hopkins Ünlü Besteciyi Canlandıracak

Anthony Hopkins, Klasik Müzik Dünyasından İkonik Bir İsmi Canlandırmaya Hazırlanıyor

Hugh Jackman Yeni Robin Hood Filmi ile Geliyor

Başrolünde Hugh Jackman’ın Yer Aldığı Yeni “Robin Hood” Filmi Geliyor