in ,

Söylenti: “Resident Evil 9” Dahil Toplam 5 “Resident Evil” Oyunu Yapım Aşamasında

Söylentilere göre 5 yeni Resident Evil oyunu geliyor. Capcom’un şu sıralar popüler markasında gaza bastığı öne sürülüyor.

Yeni Resident Evil Oyunları
- Reklam -
- Reklam -

5 yeni Resident Evil oyunu ile ünlü serinin evreni genişletilmeye devam edecek. Doğruluğu henüz teyit edilmeyen bir sızıntıya göre Capcom Resident Evil 9 dahil toplam 5 farklı proje üzerinde çalışıyor.

Japon video oyun şirketi Capcom imzalı Resident Evil serisi macerasına 1996 yılında başladı. O tarihten bu yana birçok oyun, film, dizi ve animasyon yapımına konu olan; romanlar, çizgi romanlar, oyuncaklar ile popüler kültürün önemli bir parçası hâline gelen seri, gelecek planlarıyla da adından söz ettirmeyi sürdürüyor.

Hayatta kalma ve korku türlerini bir araya getiren Resident Evil, 2019’daki ikinci oyunun remake’inden bu yana her yıl en az bir oyun/remake ile oyuncuların karşısına çıktı. 2020’de üçüncü oyunun remake’i, 2021’de Village, 2022’de Re:Verse ve 2023’te Resident Evil 4 remake ile hız kazanan seri; gelecekte de ayağını gazdan çekmeyecek gibi görünüyor.

- Reklam -

2024 yılı için henüz yeni bir Resident Evil oyunu duyurulmadı. Bu sebeple oyuncular Capcom’un gelecek planlarını merakla bekliyor.

Yeni Resident Evil Oyunları Hakkında İlk Detaylar

Daha önce birçok isabetli sızıntıyı kamuoyu ile paylaşmayı başaran Dusk Golem (AestheticGamer), aynı anda 5 RE projesinin geliştirme aşamasında olduğunu kaydetti. Bu oyunlardan birisinin henüz resmi olarak açıklanmamış olan Resident Evil 9 olacağı belirtilirken diğer projelerin neler olabileceği ise yalnızca tahminlerle sınırlı.

Aynı kaynak daha önce Resident Evil 9’un muhtemelen 2025’te piyasaya sürüleceğini söylemişti. Bu nedenle hayranların yakın sayılabilecek bir gelecekte heyecan verici proje hakkında daha fazla bilgi edinmesi mümkün görünüyor.

Resident Evil 9 Oyun

Öte yandan diğer Resident Evil projeleri, yan oyunlardan remake yapımlarına dek her şey olabilir. Code: Veronica’nın yeniden yapımı için hayranların ciddi bir talebi olduğu ve Capocom’un bu konu hakkında şimdilik sessiz kaldığı biliniyor.

- Reklam -

Ayrıca serinin beşinci oyununun da bir noktada remake kapsamına alınabileceğine dair söylentiler bulunuyor.

Sızıntıda yer verilen tahminler şu şekilde sıralanıyor:

  • Resident Evil 9
  • Resident Evil Code Veronica Remake
  • Resident Evil 5 Remake
  • Resident Evil Revelation 3
  • Resident Evil ??

Yeni Resident Evil Oyunlar

Öte yandan Capcom 20 Şubat 2024 tarihinde Resident Evil 4: Gold Edition’ı piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Bu versiyonun Separate Ways adlı genişleme paketi ve birkaç DLC öğesi içermesi bekleniyor.

Siz bu sızıntıları nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizce yeni Resident Evil oyunları hangileri olacak? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Game Rant

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jen Minkman - Söyleşi

Hollandalı Bilimkurgu ve Fantazi Yazarı Jen Minkman ile Söyleşi | “Macera ve Gizem Sevenlere…”

Murder Mubarak - Netflix Bollywood Filmi Fragman

Bollywood Yıldızlarını Bir Araya Getiren Hint Yapımı Netflix Filmi “Murder Mubarak” Fragmanı Yayınlandı