in , ,

Hüseyin Rahmi Gürpınar Uyarlaması “Cadı” Filminden Yeni Fragman Paylaşıldı

“Cadı” filmi vizyon için gün sayıyor. Yapım, Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın “Garaib Faturası Külliyatı”nın bir parçası olan aynı adlı kült romanından uyarlanıyor.

Cadı Film - Hüseyin Rahmi Gürpınar Uyarlaması Fragmani
- Reklam -
- Reklam -

Cadı filmi için meraklı bekleyiş sona eriyor. Erman Bostan’ın yönetmenliğini üstlendiği Hüseyin Rahmi Gürpınar uyarlamasından yeni fragman paylaşıldı.

Servet-i Fünun döneminde verdiği aykırı eserlerle adından söz ettiren, Türk edebiyatının en önemli yazarları arasında yer alan Hüseyin Rahmi Gürpınar bir kez daha eseriyle beyaz perdeye konuk oluyor.

Gürpınar özellikle Gulyabani romanından uyarlanan 1976 tarihli Süt Kardeşler filmiyle Yeşilçam’ın önemli kaynakları arasında yer alsa da usta yazar son dönemlerde sinemada pek varlık gösterememişti.

- Reklam -

40 yaşındaki yönetmen Erman Bostan, ilk uzun metraj filmi Cadı ile Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın 1912 tarihli romanını beyaz perdeye taşıyor.

Cadı Film - Hüseyin Rahmi Gürpınar Uyarlama Fragman

Cadı Filmi Konusu ve Özeti

Cadı eşinin ölümüyle dul kalan Fikriye Hanım’a çöpçatanlar aracılığıyla eş arayışına çıkılmasıyla başlıyor. Fikriye Hanım’a daha önce birkaç defa evlenmiş ve rahmetli ilk karısından kalma iki çocuğuyla beraber bir yalıda yaşayan Naşit Nefi Efendi talip oluyor. Ancak Naşit Nefi Efendi, “hortlamış” eski eşi Binnaz Hanım gibi ciddi bir probleme sahip ve bu problem, yalıda gerçek bir hayatta kalma mücadelesine sebep oluyor.

Cadı kitabı, Hüseyin Rahmi’nin gulyabani, hortlak gibi doğaüstü varlıkları konu edindiği Garaib Faturası Külliyatı’nın ikinci romanı olma özelliğini taşıyor. Külliyatın ilk cildi ise birçok okurun yakından tanıdığı ve geçen günlerde İngilizceye de kazandırılan Gulyabani’yle öne çıkıyor.

Batıl inançları ele alan kitap, merkezine ruh kavramını oturtarak spiritüalizme karşı, metafizik ve felsefi açıdan bir tartışmalar üretmesiyle de adından söz ettiriyor.

Cadı Filminden Yeni Fragman | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

- Reklam -

Psikolojik gerilim türündeki filmin oyuncu kadrosunda Naşit Refi Efendi rolünde Bozkır ve Her Yerde Sen ile tanınan Furkan Andıç ile Fikriye Hanım rolünde Gaddar’ın yıldızı Buse Meral yer alıyor.

Yapımın oyuncuları arasında yer alan diğer isimler arasında Çağdaş Onur Öztürk, Süreyya Kilimci, Elif Ürse, Manolya Maya, Hüseyin Soyaslan, Cengiz Orhonlu, Dilara Duman, Yağız Ata Dinçer, Ekin Pasvanoğlu ve Nur Sürer bulunuyor.

Cadı Film - Hüseyin Rahmi Gürpınar Uyarlama

Yapımcı koltuğunda WOW STUDIOS’un yer aldığı filmin müzikleri Ercüment Orkut, Cem Tuncer ve Sabina Khujaeva üçlüsüne ait. Yapımın yönetmeni Ermen Bostan, aynı zamanda filmin senaristliğini de üstleniyor.

Cadı filmi 26 Nisan 2024 tarihinde vizyona giriyor.

Cadı filmi hakkında sizin beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Plüton'un 'Kalbinin' Nasıl Oluştuğu Ortaya Çıktı

Plüton’un Gizemli ‘Kalbinin’ Nasıl Oluştuğu Ortaya Çıktı

Dünya'nın Dijital İkizi Geliyor: Nvidia'dan Yeni Devrim

Nvidia, Dünya’nın ‘Dijital İkizi’ni Hazırladı: İklim Tahminlerini Devrim Niteliğinde Hızlandıracak