in ,

Christopher Nolan, “Oppenheimer”dan 72 Milyon Dolar Alarak Tek Filmle En Çok Kazanan Yönetmenler Arasına Girdi

Christopher Nolan, tek sinema filminden en çok kazanan yönetmen olabilir. Ünlü yönetmenin Oppenheimer’dan 72 milyon dolarlık gelir elde ettiği tahmin ediliyor.

Christopher Nolan Oppenheimer Kazancı
- Reklam -
- Reklam -

Christopher Nolan’ın Oscar adayı filmi Oppenheimer’dan 72 milyon dolarlık gelir elde ettiği tahmin ediliyor. Analistlere göre Universal Pictures ünlü yönetmene gişe geliri, Video on Demand satışları ve yayın hakları üzerinden ciddi bir pay vermeyi kabul etti.

Bir önceki filmi Tenet’a kadar Warner Bros. ile çalışan Christopher Nolan, WB ile düştüğü anlaşmazlıktan sonra kendisine yeni bir stüdyo arayışına çıkmıştı. Netflix dahil birçok yapımcının çatısı altına almak istediği ünlü yönetmenin anlaştığı şirket ise Universal Pictures olmuştu.

Nolan’ın Universal anlaşması özellikle filmlerinin en az 90 gün gösterimde tutulması gibi maddelerle gündeme taşınmıştı. 53 yaşındaki yönetmenle Warner Bros.’un arası, stüdyonun pandemi dönemi gösterime giren Tenet’ı HBO Max’te yayınlamak için acele etmek istemesi nedeniyle açılmıştı.

- Reklam -

Christopher Nolan Oppenheimer Yönetmen Kazancı

Neticede başrolünde Cillian Murphy’nin yer aldığı Oppenheimer geçen yaz izleyicilerle buluştu. Murphy’ye Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Gary Oldman ve Rami Malek gibi yıldız isimler eşlik etti.

Forbes’un aktardığına göre 13 dalda Oscar adaylığı alan Oppenheimer’ın Christopher Nolan’a ne kadar kazandırdığı ortaya çıktı.

Christopher Nolan Tek Filmle En Çok Kazanan Yönetmenler Arasına Katıldı

Analistlere göre Christopher Nolan Oppenheimer filminden toplam 72 milyon dolar gelir elde etti. Dahası ünlü yönetmen, pazar günkü Oscar yarışında da en önde görülen adaylar arasında.

Nolan, atom bombasının ‘babası’ hakkındaki çektiği film için Universal ile eşine az rastlanır ve bol kazançlı bir anlaşma yaparak kariyerinin bugüne kadarki en büyük maaşını almış oldu.

Universal, Nolan’a gişe hasılatının %15’ini vermeyi kabul etti. Yani stüdyo henüz filmden kâr elde etmeden önce bile Nolan gişe hasılatından payını aldı.

Christopher Nolan Oppenheimer Kazanç

- Reklam -

Forbes’un aktardığına göre Nolan filmi 100 milyon dolarlık bütçenin altında tutmak ve arka planda kazancını en üst düzeye çıkarmak için kendi yönetmenlik, yazarlık ve yapımcılık kaşelerini düşürdü.

Oppenheimer dünya gişesinde yaklaşık 1 milyar dolar kazanırken bu gelirin %50’si sinema salonlarına gitti.

Nolan’ın vergiler düşmeden önceki tahmini 72 milyon dolarlık kazancı, gişe geliri kârından aldığı payın yanı sıra şimdiye kadar yapılan VoD satışları ve yayın anlaşmalarından elde edildi. Bununla birlikte yapım gelecek dönemlerde yeni yayıncılara tekrar satıldıkça ve lisanslandıkça Nolan’ın geliri artmaya devam edecek.

Nolan’ın şu ana kadarki kazancının 85 milyon dolara yaklaştığı ancak menajer ve avukat ödemeleri düşünülünce geriye 72 milyon dolar kaldığı belirtiliyor.

Oppenheimer - En Çok Gişe Hasılatı Elde Eden II. Dünya Savaşı Filmi

Christopher Nolan yaptığı bu kazançlı anlaşmayla birlikte ismini Steven Spielberg, Peter Jackson ve James Cameron’la birlikte “elit” anlaşmalar yapabilen özel bir grubun arasına yazdırmış oluyor.

Siz Christopher Nolan’ın Oppenheimer ile elde ettiği gelir hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Business Insider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Marvel Çizgi Romanı - Ücretsiz Okuma - Infinity Comics

100’den Fazla Marvel Çizgi Romanı Ücretsiz Erişime Açıldı

Winnie the Pooh: Blood and Honey 2 Yeni Görüntüler

Christopher Robin’in Kâbusu: ‘Kanlı’ Winnie the Pooh Filmi “Blood and Honey 2” için Yeni Görüntüler Yayınlandı