in ,

Christopher Nolan Yeni Bir Süper Kahraman Filmi Yönetme Olasılığı Hakkında Konuştu

Christopher Nolan, süper kahraman filmlerine olan ilgisinin bittiğini açıkladı. Yönetmen, Batman sonrası bu türde bir film yönetmeyeceğini belirtti.

Christopher Nolan Süper Kahraman Filmi Yönetmeyecek
- Reklam -
- Reklam -

Christopher Nolan, bu hafta vizyona girecek olan Oppenheimer ile dünya tarihindeki ilk atom bombasının geliştirilmesinde önemli rol oynayan teorik fizikçi J. Robert Oppenheimer’ın hikâyesini beyaz perdeye taşıyacak. Ancak süper kahraman filmlerinin hâlâ büyük bir popülariteye sahip olduğu düşünülürse birçok kişi yönetmenin neredeyse iki on yıl önce Batman Begins ile başlattığı Kara Şövalye Üçlemesi’nden sonra bu türde bir film daha yönetip yönetmeyeceğini merak ediyor. Ünlü yönetmenin bu soruya verdiği cevap oldukça açık ve meraklılarını hayal kırıklığına uğratacak türden.

Hugo Décrypte YouTube kanalında Christopher Nolan’a “Batman sonrası başka bir süper kahraman filmi yönetmek ister misiniz?” sorusu yöneltildi. Yönetmenin cevabı oldukça netti: “Hayır.” Ancak ilginç bir şekilde Star Wars filmi yönetmek isteyip istemediği sorulduğunda, Nolan bu kez çok daha dolaylı bir yanıt verdi ve “Pas” demekle yetindi. Christopher Nolan, 2005 yılında Batman Begins, 2008 yılında The Dark Knight ve 2012 yılında The Dark Knight Rises olmak üzere üç süper kahraman filmi yönetmişti.

Christopher Nolan Süper Kahraman Filmi Yönetmeyecek

- Reklam -

Nolan’ın süper kahraman türüne olan ilgisinin sona ermesi, yönetmenin Kara Şövalye Üçlemesi’nin yıldızı Christian Bale’in de geri dönüş ihtimalini büyük ölçüde azaltıyor. Oyuncu geçen yıl ComicBook.com’a verdiği röportajda, süper kahraman rolü için sadece Nolan’ın yönetmenliğini kabul edeceğini söylemişti.

Christopher Nolan Süper Kahraman Filmleri Defterini Kapattı

Christopher Nolan’ın, Oppenheimer’da başrolde yer alan Cillian Murphy ile yaptığı ilginç bir açıklama da dikkat çekmişti. Murphy, Nolan’ın Batman filmlerinde de yer almıştı. Yönetmen, Murphy’nin başlangıçta Batman rolü için seçmelere katıldığını, ancak bu rolü alamadığını, onu farklı bir karakter olarak filmde görmek istediğini ve yöneticileri de ikna etmek için onları çekimlerde ağırladığını açıklamıştı.

“İlk konuşmamızda sanırım ikimiz de Batman’i oynamayacağını biliyorduk. Ama seninle sete çıkmayı, seni filme çekmeyi çok istiyordum. Bu deneme çekimlerini çok özenli bir şekilde, 35 mm’lik küçük bir sette yaptık. Sen oynamaya başladığında ekipte heyecanlı bir atmosfer vardı.”

Nolan sözlerini şöyle sürdürdü:

“İki sahne çektik – bir Bruce Wayne sahnesi ve bir Batman sahnesi vardı – ve yöneticilerin gelip sette neler yaptığınızı izlemelerini sağladım. Seni izlerken herkes o kadar heyecanlandı ki, onlara ’Tamam, Christian Bale Batman, peki ya Cillian Scarecrow’u oynasa?’ dediğimde hiç itiraz olmadı.”

- Reklam -

Christopher Nolan Yeni Bir Süper Kahraman Filmi Yönetme Olasılığı Hakkında Konuştu

21 Temmuz’da vizyona girecek olan Oppenheimer, Kai Bird ve Martin J. Sherwin’in Pulitzer ödüllü romanı American Prometheus‘a dayanıyor.

Christopher Nolan’ın gelecekteki projeleri henüz netleşmemiş olsa da, süper kahraman türüne dönüş yapma umudu taşıyan hayranlarını muhtemelen hayal kırıklığına uğratacak gibi görünüyor.

Yönetmenin süper kahraman filmleri konusundaki kararı hakkında sizler ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum‘da paylaşabilir, yeni sinema haberleri için bizi Google News‘ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Comic Book

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Creator Fragmanı Yayınlandı - John David Washington Başrolde

John David Washington’ın Post-Apokaliptik Filmi “The Creator”dan Yeni Fragman

Dünyanın En Büyük Nükleer Füzyon Roket Motoru Yapılıyor

Güneş’teki Reaksiyonları Taklit Ediyor: Dünyanın En Büyük Nükleer Füzyon Roket Motorunun Yapımına Başlandı