in ,

Klasik Peri Masalı “Külkedisi” Kanlı Bir Korku Filmine Uyarlanıyor: “Cinderella’s Curse” İlk Bakış

Cinderella’s Curse filmi için yeni görseller paylaşıldı. Peri masallarının korku anlatılarına konu olma akımı Külkedisi ile devam ediyor.

Cinderella's Curse - Külkedisi Korku Uyarlaması
- Reklam -
- Reklam -

Cinderella’s Curse filmi ufukta gözüktü. Dünyaca ünlü Külkedisi masalı bir korku yapımı olarak izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor.

Son birkaç yıl klasik masalların ve çocuk anlatılarının beyaz perdeye korku uyarlaması olarak taşınması bir akım hâline geldi. A.A. Milne imzalı Winnie the Pooh’nun telif süresinin sona ermesiyle Rhys Frake-Waterfield tarafından serbestçe perdeye uyarlanan Blood and Honey; izleyicilere slasher türü bir korku deneyimi yaşattı.

Blood and Honey’ye gösterilen ilgi, yeni karanlık çocuk adaptasyonlarının önünü açtı. Ünlü çizgi film Bambi, çocuk hikâyesi Peter Pan, Uyuyan Güzel masalı gibi birçok alternatif için ciddi adımlar atıldı.

- Reklam -

Trene binen son masal ise Türkçede Külkedisi olarak bilinen Cinderella oldu. Cinderella’s Curse (Cinderella’nın Laneti) adıyla duyurulan korku filminin yönetmenliğini Louisa Warren üstleniyor. Warren daha önce Conjuring the Plastic Surgeon 2, Cannibal Cabin ve Toothfairy 5 gibi korku filmlerine imza atmıştı. Warren ayrıca Uyuyan Güzel’in korku adaptasyonunu da gerçekleştirecek isim olarak dikkat çekiyor.

Cinderella’s Curse - Külkedisi Korku

Karanlık Külkedisi Uyarlaması “Cinderella’s Curse” Filmine İlk Bakış

Ünlü korku sitesi Bloody Disgusting, Külkedisi’nin karanlık uyarlaması için yeni görseller paylaştı. Yayınlanan görüntüler, yüzü ve elbisesi kana bulanmış ve ilk bakışta Stephen King’in Carrie’sini anımsatan Külkedisi öne çıkıyor.

Yaklaşan proje ile ilgili ayrıntılar ise şimdilik gizli tutuluyor. Filmin senaryosunu ise Vikings: Blood Lust ve Easter Bunny Massacre: The Bloody Trail’ın senaristi Harry Boxley tarafından kaleme alınacak.

Cinderella’s Curse - Külkedisi Korku Uyarlama

Cinderella’s Curse filminin başrollerini Kelly Rian Sanson, Chrissie Wunna ve Danielle Scott paylaşıyor.

- Reklam -

Yönetmen Louisa Warren, yakın zamanda izleyicilerle buluşacak film hakkında şu ifadeleri kullanıyor:

“Bu film, hepimizin sevdiği ve tanıdığı Cindirella’ya inanılmaz derecede benzersiz bir geri dönüş olacak. Onun ellerinden gerçekten korkunç ölümler yaşanacak. Karanlık yeniden anlatımımda kan tutkunlarını bir ziyafetin beklediğini düşünüyorum.”

Cinderella’s Curse - Külkedisi

İzleyicilere “kanlı bir deneyim” yaşatmayı hedefleyen Cinderella’s Curse filmi Ekim 2023 tarihinde sinemalarda gösterime girecek. ITN Studios tarafından geliştirilen yapım, gelecek Cadılar Bayramı dönemi için programlanmış durumda.

Cinderella’s Curse için beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Büyük Depremleri Tespit Eden Sistem

Büyük Depremleri Yaklaşık 2 Saat Önceden Tespit Edebilen Bir Sistem Geliştirildi

Jane Austen Kimdir? Hakkında Bilgiler

“Aşk ve Gurur” ve Diğerleri: Zamansız Eserlerin Yazarı Jane Austen Hakkında 10 Dikkat Çeken Gerçek