in ,

Denzel Washington, Yeni Netflix Filminde Kartacalı Hannibal’ı Canlandıracak

Denzel Washington, Antoine Fuqua imzalı yeni Netflix filminde ünlü general Kartacalı Hannibal’ı oynayacak.

Denzel Washington Kartacalı Hannibal Rolü - Netflix
- Reklam -
- Reklam -

Denzel Washington, The Equalizer 3’nin yönetmeni Antoine Fuqua imzasını taşıyan Netflix projesinde Kartacalı Hannibal’a hayat verecek.

Training Day ve Glory filmleriyle Oscar ödülü kazanan Denzel Washington’ın yeni projesi belli oldu. Netflix’te yayınlanacak tarihi drama türündeki yapımın yönetmenliğini Antoine Fuqua üstlenecek. Fuqua ile Washington, daha önce Training Day filminde, Equalizer serisinde ve The Magnificent Seven’ın yeniden çevriminde çalışmış ve birlikte ses getiren işlere imza atmışlardı.

Şimdilerde Ridley Scott’ın Gladiator 2 filmi için gün sayan Denzel Washington, tarihi dramalarla izleyicilerin karşısına çıkmaya devam ediyor. Washington’ın Kartacalı general Hannibal’a hayat vereceği filmin adı ise henüz belirlenmiş değil. Ancak yapımın, Hannibal’ın tarihin en büyük generallerinden biri olarak kabul edilmesine neden olan ve MÖ 218 – MÖ 201 yılları arasında geçen İkinci Pön Savaşı sırasında Roma’ya karşı düzenlenen sefere odaklanacağı biliniyor.

- Reklam -

Denzel Washington Kartacalı General Hannibal Rolünde

Netflix platformunda yayınlanacak filmin senaryosu ise daha önce Gladiator, The Aviator, The Last Samurai ve Hugo gibi yapımların senaristliğini üstlenen John Logan tarafından kaleme alınıyor. Logan ayrıca Fuqua’nın çekimleri yakında başlayacak olan Michael Jackson biyografisini de kaleme alan kişi olacak.

Denzel Washington Kartacalı Hannibal Rolü - Netflix Filmi

MÖ 247 yılında doğan Hannibal, Kuzey Afrika’daki Kartaca halkının generali olarak tarih sahnesinde unutulmaz işlere imza attı. Kartaca İmparatorluğu zamanla genişledi ve dönemin diğer Akdeniz gücü Roma İmparatorluğu ile çatışmaya girdi. İki imparatorluk Pön Savaşları olarak bilinen mücadelelerde karşı karşıya geldiler. Antik dünyanın en büyük generalleri arasında anılan Hannibal, ikonik fil sürüsüyle İtalya’yı işgal etmiş ve güney Roma’yı 15 yıl boyunca elinde tutmuştu.

Hannibal’ın hikâyesi daha önce 1959’da Victor Mature tarafından ve 2006’da bir mini dizide Alexander Siddig tarafından canlandırılmıştı.

Henüz adı belli olmayan Hannibal filminin yapımcılığını Fuqua, Washington, Erik Olsen ve Adam Goldworm paylaşıyor.

- Reklam -

Yapımın yayın tarihi ve oyuncu kadrosu gibi detaylar henüz açıklanmadı.

Denzel Washington Kartacalı Hannibal Rolü - Netflix

İlginizi çekebilir: Tarihin Unutulmaz Aktörlerinden Kartacalı Hannibal Barca Hakkında Bilinmesi Gereken 12 Gerçek

Denzel Washington’ı Hannibal Barca rolünde görme fikrine siz nasıl yaklaşıyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla sinema haberi için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Kartaca kuzey Afrikada olsada Hannibal siyah derili değil beyaz tenli idi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Türkiye'de Kızıl Cin Adlı Hava Olayı Görüldü

Kuzey Işıkları’ndan Sonra Bir İlk Daha: Türkiye’de ‘Kızıl Cin’ Adlı Hava Olayı Görüntülendi

Bukalemunlar Kitabı - José Eduardo Agualusa

Ödüllü Yazar José Eduardo Agualusa İmzalı “Bukalemunlar Kitabı” Yeniden Türkçede