in ,

Güney Gotiği’nin Öne Çıkan Temsilcilerinden William Gay’in “Ebedi Ev” Romanı Türkçede

William Gay’in “Ebedi Ev” başlıklı romanı Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Eser, Holden Kitap etiketiyle yayımlanıyor.

Ebedi Ev - William Gay
- Reklam -
- Reklam -

William Gay imzalı Ebedi Ev okurla buluşuyor. Holden Kitap’ın Modern dizisi kapsamında yayımladığı eser, 1940’lı yılların zorlu manzarasını gözler önüne seriyor.

Holden Kitap Modern dizisine yeni eserler eklemeye devam ediyor. Son olarak Wells Tower’ın Her Şey Yanmış, Her Şey Yıkılmış kitabıyla okurların karşısına çıkan yayınevi şimdi de Amerikan edebiyatının çağdaş klasiklerinden William Gay’i okurlarla buluşturuyor.

1941 yılında ABD’nin Tennessee eyaletinde doğan William Gay, lisenin ardından Donanma’ya yazıldı ve Vietnam Savaşı’na katıldı. Edebiyata 15 yaşında ilgi duyan Gay, hayatını çoğunlukla marangozluk ve boyacılık gibi mesleklerle kazandı. Yazar, Cormac Mccarthy ile kurduğu dostlukla edebiyata daha çok yakınlaştı. İlk öykülerini 47 yaşında yayımlattı. Gay’in ilk romanı The Long Home (Ebedi Ev) ise yazar 58 yaşındayken yayımlandı. William Gay 1999 yılında yayımlanan bu eseriyle James A. Michener ödülüne layık görüldü. 2012 yılında hayatını kaybedene dek üretmeye devam etti.

- Reklam -

Gay’in Ebedi Ev kitabı babası korkunç biçimde öldürülen Nathan Winer, içki kaçakçısı Dallas Hardin ve tüm bu olanları ormandaki kulübesinden sessizce izleyen William Tell Oliver karakterlerinin hikâyelerini konu alıyor.

Ebedi Ev – William Gay | Arka Kapak Tanıtımı

Ebedi Ev - William Gay

“Yaşam, Hardin’in doğduğu gün birinin bir tekmede darmadağın ettiği bir yapbozdu ve Hardin hâlâ parçaları teker teker birleştirmekle, nereye uyacağını anlamak için bir o yana bir bu yana çevirmekle meşguldü.”

Amerikalı yazar William Gay ilk romanı olan Ebedi Ev’i ancak 58 yaşında, 1999 yılında yayımladı. Uzun yıllar yazdıklarını sadece aralarında Cormac McCarty’nin de bulunduğu bir avuç insanla paylaşmıştı. Ebedi Ev kısa sürede büyük bir başarı yakaladı ve kült statüsüne yükseldi. William Gay, Amerikan edebiyatında Cormac McCarty ve William Faulkner gibi büyük yazarlarla kıyaslandı. Güney Gotiği’nin en önemli temsilcilerinden biri olarak gösterildi.

- Reklam -

Ebedi Ev, babası korkunç biçimde öldürülen Nathan Winer’ın, içki kaçakçısı Dallas Hardin’in ve olan biteni ormandaki kulübesinden sessizce izleyen William Tell Oliver’ın hikâyesi. William Gay bu romanında insanın en gizli, en şeytani, aynı zamanda en masum yanlarını ortaya çıkarıyor. 1940’lı yılların içler acısı manzarasını kusursuz bir üslupla anlatıyor. Kötülüğe, ölüme, yalnızlığa, felakete uğrayanların içinde çok zor büyüyebilen kurtuluş umuduna dair hiç bitmesini istemeyeceğiniz edebi bir ziyafete konuk olacaksınız.

Toplamda 288 sayfadan oluşan eserin tercümesini daha önce Pat Barker, Kelly Link ve Toni Morrison gibi isimleri de Türkçeye kazandıran Seda Çıngay Mellor üstleniyor. Kitabın redaksiyonu Dilara Alemdar ve Gökhan Sarı’ya, kapak tasarımı Barış Şehri’ye, dizgisi ise Deniz Tugay’a ait.

William Gay imzalı Ebedi Ev hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


Yeni kitap haberleri için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Soyadından dolayı siyah poşette satılmalı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Doctor Who Kayıp Bölümleri - BBC

Kült Bilimkurgu Dizisi “Doctor Who”nun 1960’lı Yıllardan Kalma Kayıp Bölümleri Bulundu

Mars, Yeşil Bir Gökyüzüne Sahip Olabilir

Mars’a Adım Atacak Geleceğin Astronotları, Yeşil Bir Gökyüzüyle Karşılaşabilir