in ,

Korku Klasiği “Friday the 13th” Filmi Yeniden Çekilebilir: Yönetmen Koltuğu için James Wan Düşünülüyor

“Friday the 13th” filmi yeniden beyaz perdeye taşınabilir. Jason Blum, yeni “13. Cuma” filmi için James Wan ile çalışmak istiyor.

Friday the 13th Film Yeniden Çevrim - 13. Cuma - James Wan
- Reklam -
- Reklam -

Friday the 13th filmi tekrar çekilebilir. Bağımsız korku filmleriyle tanınan Blumhouse Productions’ın başkanı Jason Blum, yeni 13. Cuma için isteğini yinelemeye devam ediyor.

1980 yılında Victor Miller tarafından yaratılan Friday the 13th markası, o tarihten beri popüler kültürün değişilmez korku figürlerinden birisi hâline geldi. Bugüne dek toplamda 12 film çekilen serinin son halkası 2009 yılında izleyicilerle buluşmuştu.

TV diziler, çizgi romanlar, kitaplar ve video oyunlar derken kendisine geniş bir külliyat oluşturan 13. Cuma, TV’deki son macerasına ise A24 imzasıyla Crystal Lake dizisiyle atılmıştı.

- Reklam -

Blumhouse’un bir süredir 13. Cuma evrenine göz diktiği ise bir sır değil. Geçen yıl Jason Blum, Jason Voorhees karakterini geri getirme ve Crystal Lake’e geri dönme arzusundan bahsetmişti.

Friday the 13th Film 13. Cuma - James Wan

Seri, ilk filmin senaristi Victor Miller ve yönetmeni Sean S. Cunningham arasındaki telif hakkı anlaşmazlıkları nedeniyle uzun süre kendisini karmaşık bir konumda bulmuştu. Birçok stüdyo, bu markanın haklarını satın alma konusunda çalışmalar yürütürken Blumhouse’un da bu anlaşmada iddialı olduğu biliniyor.

Yakında izleyicilerle buluşacak korku filmi Imaginary öncesi basına açıklamalarda bulunan Blum’a, yapım şirketi olarak yeşil ışık yakmak istediği tek proje soruldu. Blum’un cevabı ise, “Yapacağım şey 13. Cuma olurdu,” şeklinde oldu.

Friday the 13th Filmi James Wan İmzası ile Perdeye Taşınabilir

Ünlü yapımcı sözlerine şöyle devam etti:

“Bu bir Blumhouse projesi değil ama öyle olması için uğraşıyorum. Friday the 13th her zaman sevdiğim bir marka.”

Blum, bu iş için aklından geçen yönetmeni ise Saw, The Conjuring, Insidious ve Fast & Furious 7 ile tanınan James Wan olduğunu açıkladı.

- Reklam -

“James Wan ve Atomic Monster bu konuda çok tutkulular ve sanırım bu işi bizim için yürütmelerini isteriz. Bu çok eğlenceli olurdu.”

Friday the 13th Filmi Yeni - 13. Cuma - James Wan

Atomic Monster şirketi 2022’den beri planladıkları hamleyi bu yılın başında gerçekleştirmiş ve Blumhouse ile güçlerini birleştirmişti.

Geçen yıllarda Halloween ve The Exorcist’i yeniden perdeye taşıyan Blumhouse, bir başka korku klasiğini daha izleyicilerle buluşturmak için yarışa girmiş durumda.

Friday the 13th filminin telif haklarıyla ilgili karmaşa hâlâ devam ediyor. Ancak A24 bu sorunu Crystal Lake dizisiyle aşmayı başarmıştı.

Blumhouse’un bir sonraki filmi başrolünde DeWanda Wise’ın yer aldığı Imaginary olacak. James Wan ise H.P. Lovecraft klasiği The Call of Cthulhu’yu sinemaya uyarlamaya hazırlanıyor.

James Wan imzası ile çekilecek yeni bir Friday the 13th filmi sizde nasıl bir karşılık buluyor? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, korku sineması hakkında son gelişmeler için bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    judgement-ezgif.com-resize

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Only Murders In the Building 4. Sezon Çekimleri Başladı

Selena Gomez Duyurdu: “Only Murders In the Building” 4. Sezon Çekimleri Başladı

2024 Crunchyroll Anime Ödülleri Kazananları Açıklandı

2024 Crunchyroll Anime Ödülleri Kazananları Açıklandı: “Jujutsu Kaisen” Zirvede