in ,

Kick’in Ardından Twitch’e de Erişim Engeli Getirildi

Kick platformuna erişim engeli getirilmesinden kısa bir süre sonra, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun sıradaki hedefi Twitch oldu.

Kick Twitch Erişim Engeli
- Reklam -
- Reklam -

Kick platformuna getirilen 20 Şubat’taki erişim engelinden sadece iki sonra, bir başka çevrimiçi yayın mecrası Twitch de Türkiye’den erişime kapatıldı.

Avusturalya merkezli canlı yayın sitesi Kick, geçen günlerde Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü’nün kararıyla erişime kapatılmıştı. Kapatma kararının ardında ise mecranın kumar içerikleriyle olan bağı gösterilmişti.

Platform sonrasında BTK’den herhangi bir uyarı almadıklarını, ancak kendileri inisiyatif alarak 24 saat içerisinde “casino bölümünü” Türkiye’den bağlanan kullanıcılara yasakladıklarını duyurmuştu. Kick tarafında işler bu şekilde gelişirken Amazon’un sahibi olduğu Twitch için benzer bir karar alındı.

- Reklam -

Kick Erişim Engeli BTK

Türkiye’nin en popüler çevrimiçi yayın platformlarından Twitch, Milli Piyango İdaresi tarafından erişim engeline tabi tutuldu.

Twitch Sonrası Kick de Erişim Engeline Takıldı

BTK’nin erişim engeli hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“twitch.tv, 22/02/2024 tarihli ve 2024/7 sayılı Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü kararıyla erişime engellenmiştir.”

Twitch Erişim Engeli BTK

- Reklam -

Twitch’ten henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, bu erişim engelinin ardında da platformda yer verilen kumarla ilgili yayınlar olabileceği tahmin ediliyor.

Twitch Türkiye daha önce “bit skandalı” ile gündeme gelmiş ve yüzlerce yayıncı üzerinden çalıntı kredi kartları aracılığıyla para aklandığı ortaya çıkmıştı.

Ashwood Holdings ve Bijan Tehrani’nin sahibi olduğu Avustralya merkezli Kick ise gelirinin büyük bir kısmını Bijan Tehrani’nin sahibi olduğu kumar platformu Stake üzerinden elde ediyor.

Kick ve Twitch’e getirilen erişim engellerinin kalıcı olup olmayacağı ise bilinmiyor.

Sizin bu konu hakkındaki görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for SJack SJack dedi ki:

    Kumarı özendirmek için her platformda yüzlerce reklam var. Özellikle Facebook ve Instagram’da sponsor olarak bile çıkıyor karşıma. Şikayet etsem de bir faydası yok. Son zamanlarda alınan en doğru karar. Umarım Facebook ve Instagram’a da bu reklamlar için bir yaptırım gelir.

  2. Avatar for alper alper dedi ki:

    Elleri değmişken Hal Toto nedeniyle Ankara Hal de kapatılsın. :slight_smile:

  3. Avatar for Rockatansky Rockatansky dedi ki:

    Uzun süredir slot yayını yapan Türk yayıncılar vardı. Ben bunun nasıl legal olduğunu düşünürdüm hep. Demek ki birinin cimer şikayeti yüksek makamlardaki birinin önüne düştü.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ot: Keum Suk Gendry-Kim Çizgi Romanı Çıktı

Koreli Bir Kadının Gerçek Hayat Hikâyesine Dayanan Çizgi Roman “Ot” Türkçede

Boy Kills World Film Fragmanı - Bill Skarsgård

Bill Skarsgård’lı Aksiyon Gerilim Filmi “Boy Kills World”den Fragman Yayınlandı