in ,

Larian Studios, ‘Şimdiye Kadarki En İyi İşleri’ Üzerinde Çalışıyor: “Baldur’s Gate 4” ise Planda Yok

Larian Studios, “Baldur’s Gate 3” sonrası yeni oyunlar üzerinde çalışmaya başladı. Stüdyonun sıradaki projeleri hakkında ilk detaylar paylaşıldı.

Larian Studios - Yeni Oyunlar
- Reklam -
- Reklam -

Larian Studios, geçen yıla damga vuran Dungeons & Dragons oyunu Baldur’s Gate 3’nin ardından yeni projeler için düğmeye bastı. Şirket, 6 yıllık Baldur’s Gate serüveninin ardından yeni maceralara yol almak istediğini belirtti.

Larian Studios, daha önce yaptıkları bir açıklamada Dungeons & Dragons evreniyle işlerinin bittiğini ifade etmişti. Stüdyo, Steam Topluluğu’nda yakın zamanda paylaştığı bir gönderide Baldur’s Gate yerine iki yeni proje üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

“1996’dan beri bağımsız bir stüdyo olarak yaratıcılığımızı nereye götürürse götürsün takip etme özgürlüğüne değer veriyoruz. Bu yüzden Unutulmuş Diyarlar’da geçirdiğimiz 6 yılın ve pek çok tartışmanın ardından kendi fikri mülkiyetlerimizi geliştirme fırsatını değerlendirmeye karar verdik. Güncel olarak iki proje üzerinde çalışıyoruz ve gelecekte bizi ne beklediği konusunda daha heyecanlı olamazdık.”

- Reklam -

Larian Studios’un Yeni Oyunları Henüz Erken Geliştirme Aşamasında

Gönderide ayrıca bu projelerin henüz çok erken aşamalarda olduğunu ve Larian Studios’un ileride daha spesifik bilgiler paylaşacağı da belirtildi.

Stüdyo ayrıca Baldur’s Gate’i ortaya çıkartmalarına yarayan prensiplerinin hâlâ devam ettiğini ve hayranların seçimleriyle şekillenen sürükleyici deneyimler yaratmaya devam edeceklerini hayranlarının bilmesini istiyor.

Larian Studios - Yeni Oyun Çalışmaları

Larian, Baldur’s Gate’ten uzaklaşmaları konusunda hayranların endişelerini biraz daha gidermek için stüdyonun CEO’su Swen Vicke’nin açıklamalarına da paylaştıkları gönderide yer verdi:

“Bunu başarabilecek miyiz bilmiyorum ama anlatım, görsel ve oynanış planlarımıza baktığımda şu anda üzerinde çalıştığımız şeyin şimdiye kadarki en iyi işimiz olacağını düşünüyorum. İlk görüntülere baktığımda bir çocuk gibi heyecanlanıyorum. Herkesle şimdi paylaşmak istiyorum ve planladıklarımız hayata geçene kadar beklemek zorunda olmak beni üzüyor.”

- Reklam -

Vicke bunun heyecan olduğunu kendi de kabul ediyor. Bu projelerin ne olabileceğine gelince Larian’ın yeni fikri mülkiyetler yerine kendi fikri mülkiyetlerimiz ifadesini kullanması dikkat çekiyor. Bu iki projeden birinin yeni bir Divinity oyunu, büyük ihtimalle Original Sin 3, diğerinin ise tamamen yeni bir rol yapma oyunu olacağı tahmin ediliyor.

“Baldur’s Gate 3” için 7. Yama Yolda

Larian Studios Baldur’s Gate 3’yi artık yavaş yavaş geride bırakıyor olsa da, son oyunla işi henüz bitmiş değil. Stüdyo ayrıca mod araçları ve oyunun kötü sonları için yeni, tamamen baştan seslendirilmiş ve yeni müzikler eklenmiş ara sahneler içeren yedinci yama hakkındaki planlarını da paylaştı.

Larian Studios - Yeni Oyunlar - Baldur's Gate 4

Şirket, Baldur’s Gate ile işlerinin bittiğini belirtmesine rağmen Yılın Oyunu seçilen son maceralarına yeni detaylar eklemeye devam edecek gibi görünüyor.

Sizin Larian Studios’un yeni projelerinden beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: PC Gamer

Beyza Can

İngilizce Öğretmenliği okudum. Okur, yazar ve oyun oynarım. Gerçek hayattan uzaklaşmak için daima fırsat kollarım. Bunun için sık sık fantastik, bilimkurgu ve korku içeren şeylere sığınırım. 8 yaşımda dolabımdan bir geçit bulamadım, 50 yaşımda kapımda Gandalf’ın belirmesini bekliyorum. O zamana kadar da kendimi edebiyata ve oyunlara vermeyi planlıyorum. Kitaplara ve oyunlara ilgim beni dil öğrenmeye itti. Daha fazlasına ulaşabilmek ve başkalarına ulaştırabilmek için yeni diller öğreniyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    Baldur’s Gate 3’ten sonra neler yapacaklar merak ediyorum doğrusu, dilerim bu sefer erişilebilir de olur.
    Bu arada bir şey dikkatimi çekti.
    “oyunun kötü sonları için yeni, tamamen seslendirilmiş ve puanlanmış ara sahneler içeren yedinci yama hakkındaki planlarını da paylaştı.” Score kelimesi puan olmakla birlikte film/dizi/oyun müzikleri için de kullanılıyor. :slight_smile:

  2. Avatar for driveinthenails driveinthenails dedi ki:

    Oyun tarihinin en iyi oyunlarından biri. Muhtemelen en iyisi. Üstüne çıkmaları zor olacak. Tema olarak farklı, BG3 kalitesinde bir oyun gelecektir.

  3. Avatar for dreamofthearcher dreamofthearcher dedi ki:

    aceleyle çevirirken dalgınlığıma gelmiş uyarı için teşekkürler :sweat_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Deadpool & Wolverine Fragman

“Deadpool & Wolverine” Filminden Yeni Fragman Yayınlandı

Gukesh Dommaraju 2024 Adaylar Turnuvası Kazananı

Satrançta Adaylar Turnuvası’nı 17 Yaşındaki Gukesh Kazandı: Dünya Şampiyonluğu için Oynayacak