in ,

Oscar Adaylığı Alamamıştı: Margot Robbie, “Barbie” Filmi Hakkındaki Sessizliğini Bozdu

Margot Robbie, “Barbie”nin En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Yönetmen dallarında Oscar adaylığı alamaması hakkında üzüntüsünü dile getirdi.

Margot Robbie, Barbie Adaylığı Tartışmalarına Cevap Verdi
- Reklam -
- Reklam -

Margot Robbie, Barbie filminin bazı dallarda Oscar Ödülleri’nde aday gösterilmemesi hakkındaki sessizliğini sonunda bozdu.

2023’ün en çok gişe hasılatı yapan filmi olan Barbie’nin başrol oyuncusu ve yürütücü yapımcılarından Margot Robbie, 2024 Oscar adaylıklarının duyurulmasının ardından yönetmen Greta Gerwig ve kendisinin En İyi Yönetmen ve En İyi Kadın Oyuncu kategorilerinde yer almamasını değerlendirdi. Filmin En İyi Film ve yardımcı erkek ve kadın oyuncu ödülleri de dahil olmak üzere sekiz adaylık elde etmesine rağmen Gerwig ve Robbie’nin ödüllendirilmemesi filmin hayranları ve sektörün önde gelen isimleri arasında tartışmalara yol açtı.

Özel bir film gösterimindeki panel tartışması sırasında Margot Robbie, Greta Gerwig’in olağanüstü çalışmasını övdü ve En İyi Yönetmen dalında bir adaylığı hak ettiğine inandığını ifade etti. 2023’ün filmler için başarılı bir yılı yansıttığını dile getiren oyuncu Barbie’nin sinema izleyicileri üzerindeki geniş etkisini vurguladı. Aynı zamanda filmin sekiz dalda Oscar’a aday gösterilmesinden duyduğu büyük sevinci de dile getirdi ve filmin kültürel bir etki yaratma konusundaki ilk hedeflerini aşma başarısının altını çizdi.

- Reklam -

Margot Robbie Barbie

Margot Robbie, Barbie Filminin Aldığı Oscar Adaylıkları Konusunda Çok Memnun

Barbie filminden 50 milyon doların üzerinde kazanç sağlayan Margot Robbie şunları söyledi:

“Kültürü değiştirecek, kültürü etkileyecek, bir tür etki yaratacak bir şey yapmak için yola çıktık. Ve şimdiden bunu yaptı, hatta hayal ettiğimizden çok daha fazlasını yaptı. Bu gerçekten de tüm bunlardan elde edilebilecek en büyük ödül.”

Margot Robbie Barbie Adaylığı Tartışmaları

- Reklam -

Oyuncunun Oscar’a aday gösterilmemesi çeşitli çevrelerden tepkilere yol açarken, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında aday gösterilen Ryan Gosling, Gerwig’in filmin başarısı için vazgeçilmez olduğunu savundu.

Sosyal medyada kadınların Oscar’da ödüllendirilmesine ilişkin tartışmalara rağmen, Barbie dünya çapında 1.446 milyar doların üzerinde hasılat elde ederek 2023’ün en çok gişe yapan filmi oldu. Twitter’daki tartışmalar, sektörde kadınların karşılaştığı zorluklardan, kadınların yönettiği filmlerin daha fazla tanınması için yapılan çağrılara kadar uzanıyordu.

 Margot Robbie, Barbie Adaylığı Tartışmalarına Cevap Verdi

Margot Robbie’nin En İyi Kadın Oyuncu, Greta Gerwig’in ise En İyi Yönetmen dalında adaylıklar alması gerektiğini düşünüyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla sinema haberi için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Squid Game 2. Sezon İlk Bakış Fragman

“Squid Game” 2. Sezon için İlk Tanıtım Yayınlandı: Popüler Netflix Dizisi Geri Dönüyor

Homo Zapiens P Kuşağı - Viktor Pelevin

Rus Yazar Viktor Pelevin’in Hiciv Dolu Romanı “Homo Zapiens P Kuşağı” Yeniden Türkçede