in ,

Microsoft’un Activision Blizzard Anlaşması, İngiltere’den Beklenen Onayı Aldı

Microsoft tarihi anlaşmada mutlu sona ulaşmaya çok yakın. İngiltere’deki düzenleyici kurul Activision Blizzard anlaşmasını onayladı.

Microsoft Activision Blizzard Anlaşması İngiltere Onayı
- Reklam -
- Reklam -

Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almasının önündeki son engel olarak görülen Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasa Kurumu’ndan (CMA) beklenen onay çıktı.

Microsoft’un Ocak 2022’de 69 milyar dolar karşılığında Activision Blizzard’ı satın almak üzere harekete geçmişti. Call of Duty, Crash Bandicoot, Guitar Hero, Diablo, World of Warcraft, Overwatch, Hearthstone ve Candy Crush gibi ünlü markalara sahip olan Activision Blizzard’ın Microsoft çatısı altına geçme süreci ise oldukça sancılı oldu.

Başta ABD, Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği gibi birçok ülke ve bölge anlaşmanın perde arkasını rekabet kendi rekabet kurullarında değerlendirdi.

- Reklam -

Microsoft Activision Blizzard Anlaşması İngiltere Onay

Geçen nisan ayında Birleşik Krallık’ın düzenleyici kurumu CMA haksız rekabet nedeniyle satın almayı engelleyeceğini duyurmuştu. Avrupa Komisyonu ve ABD’nin kurullarından ise birbiri ardına onaylar çıkmıştı.

Şimdi ise satın alımın önündeki son engel olarak görülen CMA’daki endişeler giderildi ve kuruldan resmi onay geldi.

İngiltere’nin Onayıyla Birlikte Microsoft’un Activision Blizzard’ı Satın Alması Konusunda Engel Kalmadı

Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almak için yaptığı 69 milyar dolarlık anlaşma Birleşik Krallık düzenleyicileri tarafından onaylandı. CMA, Microsoft’un mevcut ve yeni oyunlarının bulut oyun haklarını Ubisoft’a devretmek üzere yaptığı anlaşma sonrasında rekabet konusundaki şüphelerini geri çekti.

CMA’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“CMA, Microsoft Corporation’a (Microsoft) Activision Blizzard, Inc. (Activision) tarafından Activision’ın Avrupa Ekonomik Alanı (AEA) dışındaki bulut yayın hakları hariç olmak üzere satın alınmasına, Activision’ın bulut yayın haklarının satışının tamamlanmasından önce tamamlanması koşuluyla izin vermeye karar vermiştir.”

Microsoft Activision Blizzard Anlaşması

- Reklam -

CMA, şirketin verdiği bu tavizi, büyüyen bulut oyun pazarında “rekabeti teşvik edecek bir oyun değiştirici” olarak tanımladı. CMA CEO’su Sarah Cardell şöyle konuştu:

“Activision’ın bulut yayın haklarının Ubisoft’a satılmasıyla, Microsoft’un bu önemli ve hızla gelişen pazar üzerinde hakimiyet kuramayacağından emin olduk. Bulut oyunları yaygınlaştıkça, bu müdahale insanların daha rekabetçi fiyatlar, daha iyi hizmetler ve daha fazla seçenek elde etmesini sağlayacaktır. Dünya çapında bu sonucu elde eden tek rekabet kurumu biziz.”

Microsoft başkan yardımcısı ve başkanı Brad Smith, şirketin CMA’nın kararını memnuniyetle karşıladığını söyledi. Smith, X (eski adıyla Twitter) üzerinden yayınladığı gönderide, “Dünya çapındaki tüm oyunculara ve oyun sektörüne fayda sağlayacağına inandığımız bu satın alma işlemini tamamlamak için son yasal engeli de aşmış bulunuyoruz,” sözlerine yer verdi.

“Sonsuz Olanaklar”

Activision Blizzard CEO’su Bobby Kotick de bugün tüm çalışanlara e-posta göndererek haberi duyurdu. Kotick mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Artık anlaşmayı tamamlamak için gerekli tüm yasal onaylara sahibiz ve dünya çapında daha fazla oyuncuya keyif ve yakınlaşma getirmeyi dört gözle bekliyoruz. Microsoft ile birlikte kuracağımız gelecek ve bunun sizler ve oyuncularımız için yaratacağı sonsuz olanaklar için heyecanlıyız.”

Satın alma anlaşmasının bugün içerisinde tamamlanması bekleniyor.

İngiltere’nin anlaşmayı onaylaması hakkında sizlerin görüşleri neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Verge

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for SpaceMarine SpaceMarine dedi ki:

    Bu ara en çok sevindiğim haber oldu.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Orphan Black: Echoes Fragmanı

“Orphan Black” Geri Dönüyor: Krysten Ritter’lı Yeni Spin-off “Echoes”tan İlk Fragman

Yahudiye Çölü Roma Kılıçları

1.900 Yıl Önce Yahudi İsyancılar Tarafından Çalındıkları Düşünülen Roma Kılıçları Bir Mağarada Bulundu