in ,

Robert Eggers’ın Yeni “Nosferatu” Filminden İlk Kare Yayınlandı

Nosferatu filmi için ilk bakış görseli yayınlandı. Robert Eggers, sinema dünyasının en ünlü vampirlerinden birisini geri getiriyor.

Yeni Nosferatu Filmi İlk Bakış
- Reklam -
- Reklam -

Nosferatu filminden ilk görüntü paylaşıldı. Yönetmenliğini Robert Eggers’ın üstlendiği korku yapımının başrollerini Bill Skarsgård ile Lily-Rose Depp üstleniyor.

Sinema tarihinde öne çıkan vampir filmleri arasında bulunan ve türünün ilk örneği olarak anılan Nosferatu yeni bir bakış açısıyla tekrar ele alınıyor. The Witch, The Lighthouse ve The Northman ile kendisini kanıtlayan Robert Eggers, bu kült yapımın yeniden çevriminde hem senarist hem de yönetmen koltuklarında yer alıyor.

İlki F.W. Murnau yönetmenliğinde 1922 senesinde vizyona giren Nosferatu, Almanya’da bir ev satın almak isteyen ve emlakçının karısına âşık olan vampir Kont Orlok’u konu alıyordu. Bram Stoker’ın Dracula’sını sessiz film formatında perdeye taşıyan yapım, kaynak materyalin telifleri alınmadan uyarlandığı için hukuki açıdan zorlu bir süreçten geçmişti. Ancak tüm bunlar yapımın zaman içerisinde bir külte dönüşmesine engel olamadı.

- Reklam -

Robert Eggers’ın yeniden ele aldığı Nosferatu’dan ilk görüntü izleyicilerle paylaşıldı ve yapımda Bill Skarsgård’ın vampire dönüşüm anı Lily-Rose Depp’in korku dolu gözleri üzerinden aktarıldı.

Yeni Nosferatu Filmi Kadrosu ile Ses Getiriyor

Yapımda Kont Orlok’u Bill Skarsgård canlandırırken Ellen Hutter’a ise Lily-Rose Depp hayat veriyor. Filmin oyuncu kadrosunda yer alan diğer isimler arasında Nicholas Hoult, Aaron Taylor-Johnson, Emma Corrin, Willem Dafoe, Simon McBurney ve Ralph Ineson yer alıyor.

Robert Eggers’ın yeni Nosferatu uyarlamasının ilk görseli Empire dergisi aracılığıyla yayınlandı:

Yeni Nosferatu Filmi İlk Bakış - Robert Eggers

Görselde The Idol yapımıyla hatırlanan Lily-Rose Depp Ellen Hutter rolünde, Nosferatu’nun ikonik pençesinin yüzüne düşen gölgesi karşısında donmuş bir hâlde görülüyor.

İlk bakış görselinin yanı sıra filme dair açıklamalarda da bulunan Eggers yapımın “eski tarzda bir Gotik film” olduğunu belirtirken şunları söyledi:

- Reklam -

“Evet, bu dehşet dolu bir film. Bir korku filmi. Gotik bir korku filmi. Bence uzun zamandır gerçekten korkutucu olan eski tarz bir gotik film yapılmamıştı. Bence izleyicilerin büyük çoğunluğu filmi gotik bulacaktır. Önceki versiyonlara göre yeni yapım daha çok Ellen’ın hikâyesine odaklanıyor. Ve Lily-Rose kesinlikle olağanüstü.

“Bill film için öyle değişti ki hak ettiği övgüyü alamayacağından korkuyorum. Çünkü o sadece… orada değil… Kendisinden önce gelenleri de onurlandırmak istedi. Her şey çok incelikli. Ama bence asıl mesele onun daha da halk vampiri olması. O, ölü bir Transilvanya soylusu gibi görünüyor; ve aslında bir ölmüş Transilvanya soylusunun nasıl görüneceğini ve giyineceğini hiçbir zaman gerçekten görmemiştik.”

yeni nosferatu

Robert Eggers imzalı Nosferatu filminin 2024 yılı içerisinde izleyicilerle buluşması bekleniyor.

Yeni Nosferatu filmi için sizin beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, korku sinemasına dair son gelişmeler için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Steam Türkiye Dolar Kuru Cinsi

Bir Devir Sona Erdi: Steam, Türkiye’de Oyunları Dolar Kuru ile Fiyatlandırmaya Başladı

2023 Uluslararası Emmy Ödülleri Kazananları - Yargı

2023 Uluslararası Emmy Ödülleri’nde Kazananlar Açıklandı: Türk Dizisi “Yargı” Ödüle Değer Bulundu