in ,

Yunan Mitolojisinden İlham Alan “Percy Jackson” Serisinin 7. Kitabı “Wrath of the Triple Goddess” Geliyor

Percy Jackson 7. kitap “Wrath of the Triple Goddess” duyuruldu. Rick Riordan, Yunan mitolojisi maceralarına devam ediyor.

Percy Jackson 7. Kitap Geliyor: Rick Riordan Duyurdu
- Reklam -
- Reklam -

Percy Jackson 7. kitap sürprizi ile geldi. Serinin bir sonraki macerası olan Wrath of the Triple Goddess duyuruldu. Rick Riordan’ın ünlü Yunan mitolojisi serisinin devamı niteliğindeki kitap, The Chalice of the Gods’ın (Tanrıların Kadehi) piyasaya çıktığı gün duyurulmuş oldu. Üçlü Tanrıçanın Gazabı’nın gelecek yıl içinde yayımlanması bekleniyor.

Şu sıralar özellikle Disney Plus’ta yayınlanacak olan dizi uyarlaması ile konuşulan kitap serisi, Yunan mitolojisi temel alınarak oluşturulmuş bir evrende geçiyor. Serinin toplam beş ana kitabı bulunuyor ve ana karakter Percy Jackson’ın tanrı olan Poseidon’un oğlu olduğunu öğrenmesi ve Yunan tanrılarının gerçek dünyada varlığını keşfetmesi etrafında dönüyor.

Percy Jackson Kitapları

- Reklam -

Serinin ilk kitabı olan Şimşek Hırsızı 2005 yılında yayımlandı. Daha sonradan yıl bazında devam kitapları çıktı. Ana serinin ardından The Heroes of Olympus (Olimpos Kahramanları), The Trials of Apollo (Apollon’un Görevleri) ve diğer kitaplarla evren genişlemeye devam etti.

Percy Jackson’ın ilk sinema uyarlaması 2010 yılında, devam filmi ise 2013 yılında gösterime girdi. Ancak genel olarak olumsuz eleştiriler alan ve kaynak materyalden saptığı söylenen seri devam etmedi. Hayranlar şimdi yakında Disney+’ta yayınlanacak olan dizi uyarlamasını bekliyor. Bununla birlikte serinin yazarı Riordan’ın da adaptasyonda konuk oyuncu olarak yer alacağı öğrenildi.

Percy Jackson 7. Kitap “Wrath of the Triple Goddess” ile Maceralarına Devam Ediyor

Bugün on yılı aşkın bir süredir ilk Percy Jackson kitabı raflardaki yerini aldı. Kitabın çıkacağı geçen sene duyurulmuştu. Serinin altıncı kitabı olan ve Percy Jackson ve Olimposlular: Tanrıların Kadehi adını taşıyan roman, Percy’nin New York’taki lisesinin son yılında, Olimpos Kahramanları’ndan sonra ama Apollon’un Görevleri’nden önce geçiyor. Roman Percy’nin tüm zamanların en zorlu sınavı olan üniversiteye girme mücadelesini konu alıyor.

Percy Jackson 7. Kitap Wrath of the Triple Goddess

Fakat macera burada sona erecek gibi görünmüyor. Kısa bir süre önce düzenlenen bir kutlama etkinliğinde serinin yaratıcısı Rick Riordan bir başka kitabın daha yolda olduğunu açıkladı. Wrath of the Triple Goddess (Üçlü Tanrıçanın Gazabı) adını taşıyan kitap önümüzdeki yıl raflarda olacak. Yeni kitabın tam çıkış tarihi 24 Eylül 2024 olarak açıklandı.

- Reklam -

Yedinci kitabın konusuna dair henüz herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Ancak kısa bir süre içerisinde konusunun da ortaya çıkması bekleniyor.

Riordan’ın dilimize kazandırılan son eseri ise geçen nisan ayında Okyanusun Kızı adıyla yayımlandı. İlhamını Jules Verne’in Denizler Altında Yirmi Bin Fersah’tan alan kitap Doğan Çocuk etiketiyle çıktı.

Percy Jackson and the Olympians: The Chalice of the Gods

Percy ve arkadaşlarının maceralarının sadece dizi uyarlaması ile değil, kitaplarda da devam ediyor olması konusunda sizler ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Dis Insider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    Percy Jackson serisinin yeri benim için hep ayrı olmuştur, umarım çıkan yeni kitapları da gerçekten keyiflidir. :slight_smile: Yalnız işimiz Doğan Kitap’a kaldıysa zor, eski özeni gösterdiklerini düşünmüyorum serilere karşı. Olimpos Kahramanları zamanında kitaplar orijinalleriyle aynı gün türkçe olarak da piyasaya çıkardı, üstelik çevirileri de genel olarak başarılı olurdu. Şimdi bırak o özeni göstermeyi, kitapları geç bile çıkarıyorlar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

PAW Patrol 3 Geliyor

Henüz İkinci Filmi Vizyona Girmemişti: “PAW Patrol 3” Geliyor

büyük gize sfenksi hakkında

Gize Piramitlerinin Koruyucusu “Büyük Gize Sfenksi” Hakkında Etkileyici Gerçekler