in , ,

Netflix Yapımı “Pluto” Şimdiden Yılın En İyi Animeleri Arasında Gösteriliyor

Pluto animesi aldığı olumlu yorumlar ile dikkat çekti. Netflix’te yayına giren yapım, Astro Boy evreninde geçiyor ve ödüllü bir manga serisinden uyarlanıyor.

Pluto Animesi Yorumları
- Reklam -
- Reklam -

Pluto animesi hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden olumlu yorumlar almayı sürdürüyor. Netflix yapımı çizgi dizi, Naoki Urasawa ve Takashi Nagasaki’nin ödüllü manga serisinden ekrana taşınıyor.

İlhamını  Osamu Tezuka’nın 1964 yılında yayımlanan Astro Boy ‘The Greatest Robot on Earth’ eserinden alan Pluto, yaklaşık 6 yıldır ekrana uyarlanmayı bekliyor. İlk tanıtımı Şubat 2023’te Netflix tarafından yayınlanan yapım, şimdiden animeseverlerin beğenisini kazanmış durumda.

26 Ekim 2023 tarihinde Netflix kütüphanesindeki yerini alan Pluto’nun ilk sezonu toplam 8 bölümden oluşuyor. Anime, dünyanın en gelişmiş yedi robotunun insan müttefikleriyle birlikte birer birer öldürülmesiyle başlıyor ve Dedektif Gesicht’in bu cinayetleri çözme sürecini konu alıyor.

- Reklam -

Pluto Animesi Yorumları İnceleme

Bilimkurgu, polisiye, suç, aksiyon ve dram türlerindeki yapım yayınlandığı tarihten beri adından övgüyle söz ettirmeyi başarıyor.

Pluto Animesi Yorumları ile Ses Getirdi

Digital Spy anime hakkında yapımın, “Netflix orijinal animeleri için yeni bir altın standart” belirlediğine yer verirken Polygon çizgi diziye dair şu görüşü paylaşıyor:

Pluto’nun uyarlaması yılın en iyi animelerinden biri için güçlü bir aday. Ama aynı zamanda Netflix’teki en iyi yeni dizilerden biri, nokta.”

Forbes eleştirmeni de aynı fikri paylaşıyor ve ekliyor:

“Yayınlanması uzun zaman aldı ama Naoki Urasawa’nın mangası Pluto’nun anime uyarlaması nihayet burada ve gerçekten mükemmel.”

Pluto Animesi Yorumları - Eleştiri

İzleyiciler de eleştirmenlerin övgülerine katılıyor. Yorum derleme platformu Rotten Tomatoes’ta %97’lik bir beğeni alan yapım için bir izleyici animenin bir başyapıt olduğunu belirtirken şunları kaydediyor:

“Bunun ne kadar harika olduğunu anlatacak hiçbir kelime yok. İzleyin ve tadını çıkarın.”

- Reklam -

“Kusursuz”

Bir başka izleyici de aynı fikirde:

“Kusursuz bir anime başyapıtı. Belki de bu yılın ve sonrasının en iyi animesi. Eski zamanların ünlü animelerinin ruhunu arzuluyorsanız, Pluto onların ruhlarını yakalıyor ve onları modern bir görünümle parlatıyor.”

Rotten Tomatoes’taki bir başka yorumcu şu ifadeleri kullanıyor:

“En son bu kadar eğlenceli bir Netflix orijinal animesi bulduğumda Arcane ile karşılaşmıştım. Bu, Japon animelerini temsil ediyor. Benzersizliği ise basit bir ‘iyiye karşı kötü’ anlatısıyla yetinmemesinde yatıyor. Bu durum onu Disney animelerinin kalıplaşmış olay örgülerinden ayırıyor.”

Yapımın IMDb puanı ise açılışı 8.8/10 ile yapmış durumda.

Pluto 2. Sezon Çıkacak mı?

Tüm bu olumlu geri dönüşe Netflix’in de kayıtsız kalmayabileceği düşünülüyor. Pluto 2. sezon için henüz resmi bir açıklama gelmemiş olsa da yapımın macerasına devam etmesi konusunda izlenme oranlarının ve aldığı beğeninin dışında önemli bir kıstas daha bulunuyor.

Pluto 2. Sezon Çıkacak mı

Yapım, mangasındaki bütün olayları 8 bölümlük hikâyesi boyunca ele alıyor. Dolayısıyla olası bir 2. sezon onayı için elde herhangi bir kaynak materyal bulunmuyor. Yine de anime olumlu eleştirilerin yanına yüksek izlenme oranlarını uzun süre muhafaza etmeyi de eklerse devam sezonu için bir kapı aralanması mümkün görülüyor.

Pluto hakkında sizin yorum ve eleştirileriniz ne yönde? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bildirebilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Games Radar, There View Geek

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Askeladd Askeladd dedi ki:

    Mangasını çok severim. Hatta Urasawa’nın eserleri arasında en underrated bulduğum olabilir. Ancak kafam o kadar dolu ve enerjim yok ki bakmaya fırsatım olmadı. Bir rahat nefes alabilirsem bakmayı planlıyorum. Bu da ne kadar sürer hiçbir fikrim yok.

  2. Avatar for starmaster starmaster dedi ki:

    İlk bolumunu izledim neredeyse mükemmel.
    En iyi anime olmaya bile oynar.
    Fakat PS nin Detroit become human oyunuyla neredeyse birebir değil mi ?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Truva Savasi Kahramani Ajax Tasviri

Yunanistan’da 1.800 Yıllık Batık Yapıda Truva Savaşı Kahramanı Ajax’ın Tasviri Bulundu

Lies of P 2 Oyunu Geliyor

‘Soulsvari’ Oyunlar Arasında Öne Çıkan “Lies of P”nin Devam Macerası Onaylandı