in ,

Netflix “Shadow and Bone” Dizisini İptal Etti

Shadow and Bone 3. Sezon iptal edildi. Netflix, Leigh Bardugo’nun fantastik Grisha Evreni’nde geçen dizisinde yola devam etmeme kararı aldı.

Shadow and Bone 3. Sezon İptal Netflix
- Reklam -
- Reklam -

Shadow and Bone 3. Sezon için yeşil ışık yanmadı. Netflix, oyuncu ve senarist grevlerinin sona ermesinin ardından yaptığı genel değerlendirmeyle birlikte Leigh Bardugo uyarlaması diziyi iptal etme kararı aldı.

Amerikalı yazar Leigh Bardugo imzalı Shadow and Bone üçlemesi ile Six of Crows serisini kaynak alan Netflix dizisi macerasına Nisan 2021’de başladı. İlk sezonuyla beklentileri karşılayan yapım zaman kaybetmeden 2. sezon onayı almış ve izleyicilerini mutlu etmişti.

Başrollerinde Jessie Mei Li ve Ben Barnes’ın yer aldığı genç yetişkin ve fantastik kurgu dizisinde 2. sezon Mart 2023’te yayınlandı. Hayranlar geçen bahardan beri 3. sezon için onay beklerken Netflix de aynı evrende geçecek spin-off projeleriyle kurgu dünyasını genişletmeye hazırlanıyordu.

- Reklam -

Shadow and Bone 3. Sezon İptal

Ancak bu yaz başlayan senarist ve oyuncu grevi, Hollywood’da birçok planı altüst etti. Pek çok yapım ertelenirken kimi projeler için de iptal kararları çıktı.

Shadow and Bone 3. Sezon İptal Edilen Yapımlar Arasına Katıldı

Netflix’in geçen haftalarda gerçekleştirilen Geeked Week etkinliği, Shadow and Bone 3. sezon duyurusu için en ideal programdı. Ancak etkinlik boyunca Grisha Evreni’ne dair herhangi bir güncelleme paylaşılmadı.

Dizinin yazarlarından Christina Strain 8 Kasım’da X’te (eski adıyla Twitter) paylaştığı bir gönderide, “Henüz paylaşılacak bir haber yok, hâlâ Netflix’i bekliyoruz,” ifadesini kullanmıştı.

Neticede Deadline bugün Shadow and Bone 3. sezon için iptal kararının çıktığını duyurdu. Aktarılanlara göre iptal kararında dizinin maliyeti ve izlenme oranları önemli rol oynadı. Aynı zamanda senarist ve oyuncu grevleri de programı ciddi şekilde etkiledi. Shadow and Bone’un final sezonu için öngörülen prodüksiyon takvimi de Netflix’i zora sokan etkenlerden birisi oldu.

- Reklam -

Shadow and Bone 3. Sezon İptal Kararı

Eric Heisserer’ın imzasını taşıyan Shadow and Bone, sıradan bir asker ve yetim olan Alina Starkov’un, ülkesini özgürlüğe kavuşturmanın anahtarı olabilecek olağanüstü bir gücü serbest bıraktığı karanlık bir dünyada geçiyor. Yapımda Jessie Mei Li ve Ben Barnes’a eşlik eden oyuncular arasında ise Archi Renaux, Freddy Carter, Amita Suman ve Kit Young yer alıyor.

İptal kararının Six of Crows spin-off’unu nasıl etkileyeceği ise şimdilik bilinmiyor.

Netflix’in Shadow and Bone 3. sezon için iptal kararı almasını siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, dizi dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for yates232 yates232 dedi ki:

    Kitaplarını severek okudum ama dizi için aynı şeyi söyleyemem. Hele 2. Sezon çok kötüydü, yarıda bırakmıştım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Loki 3. Sezon Yerine Yeni Spin-off Gelebilir

“Loki” 3. Sezon Yerine “Better Call Saul” Tadında Bir Spin-off Çekilebilir

Pedro Pascal, "Fantastic Four"da Reed Richards'ı Oynayacak

Pedro Pascal, Yeni “Fantastic Four” Filminde Reed Richards’ı Canlandıracak