in , , ,

Tarihi Drama Türündeki “The Apothecary Diaries” Animesi 2. Sezonuyla Geri Dönüyor: İşte Fragman ve Yayın Tarihi

The Apothecary Diaries 2. sezon ile geri dönüyor. Popüler anime yapımı için çıkış tarihi paylaşıldı ve yeni sezondan ilk fragman yayınlandı.

The Apothecary Diaries 2. Sezon Yayın Tarihi ve Fragman
- Reklam -
- Reklam -

The Apothecary Diaries 2. Sezon için geri sayım başladı. Orijinal adı Kusuriya no hitorigoto olan anime, özellikle tarihi teması ve gizemli karakterleri ile dikkat çekmişti. Çizgi dizinin yayın tarihi kabaca da olsa belli olurken yapımın yeni sezondan ilk fragman da yayınlandı.

Büyük bir hayran kitlesine sahip olan The Apothecary Diaries, hikâyesi, gizem dolu konusu ve neşeli ana karakteri Maomao ile beğeni toplamıştı. 24 bölümden oluşan ilk sezonu 2023’ün son çeyreğinde başlamış ve iki kısımdan oluşmuştu.

Natsu Hyuuga’nın kaleminden çıkan ve Touko Shino’nun illüstrasyonlarını yaptığı anime, aynı isimli grafik romandan uyarlanıyor. Söz konusu romanlar dilimize Athica Yayınları tarafından Şifacı Günceleri adıyla kazandırılıyor.

- Reklam -

The Apothecary Diaries 2. Sezon Yayın Tarihi ve Fragman

The Apothecary Diaries animesinin konusu şu şekilde:

“Doğuda bir imparator tarafından yönetilen bir ülke vardır ve imparatorun cariyelerinin ve hizmetçi kadınlarının yaşadığı muazzam bir kompleks olan arka saray bulunmaktadır. Sıradan bir kızken kaçırılıp arka saraya hizmetçi olarak satılan Maomao, arka sarayın kendisiyle bir ilgisi olacağını hiç düşünmemiştir.

Sıradan görünmesine rağmen Maomao’nun kıvrak bir zekâsı, keskin bir aklı ve kapsamlı bir tıp bilgisi vardır. Bu onun en büyük sırrıdır. Ta ki en azından Maomao kadar zeki bir saray sakini olan baş haremağası Jinshi tarafından fark edilene kadar. Jinshi, Maomao’nun masumiyetinin arkasındakini görür ve onu imparatorun en sevdiği cariyesine hizmetçi yapar… yani kadının yemeklerini zehir açısından kontrol etmesi içindir.

Maomao leydisinin yanında, arka sarayda olup biten her şeyi öğrenmeye başlar; bunların hepsi görünürde değildir. Sakin bir hayat sürebilecek midir, yoksa çıkarım gücü ve doymak bilmez merakı ona daha fazla macera ve daha fazla tehlike mi getirecektir?”

Norihiro Naganuma’nın (The Ancient Magus’ Bride 1. Sezon) yönettiği ve dizi kompozisyonunu üstlendiği The Apothecary Diaries’in ilk sezonunun yapımcı stüdyoları TOHO Animation ve OLM’di. Dizinin karakter tasarımcısı ise Yukiko Nakatani’ydi (Tropical-Rouge! Pretty Cure). Öne çıkan diğer isimler arasında ise Aoi Yuuki (Maomao seslendirmesi), Takeo Ootsuka (Jinshi seslendirmesi), Satoru Kousaki, Kevin Penkin ve Alisa Ovkehazama (müzik) yer alıyordu.

- Reklam -

The Apothecary Diaries 2. Sezon Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Şimdilik 2. sezon hakkında fazla detay bulunmuyor. Ancak tanıtım fragmanındaki “Maomao ve Jinshi’nin karşısına yeni bir olay çıkıyor. Bu ikiliyi ne gibi bir gelecek bekliyor? Gizemi çözme perdesiyse yine açılıyor!” açıklamasından, olayların Jinshi ve Maomao’nun etrafında, imparatorluk sarayı ve mahkemede geçeceği tahmin ediliyor.

Yeni karakterlerin ve hikâye hatlarının da ekleneceği beklenen 2. sezonda, Jinshi’nin karakterinin daha derinlemesine işlenmesi söz konusu olabilir. Hatta Maomao, Jinshi’nin ona duyduğu hisleri öğrenirse, aralarında bir aşk ilişkisinin başlaması da muhtemel görünüyor.

Peki The Apothecary Diaries 2. Sezon Ne Zaman Yayınlanacak?

The Apothecary Diaries 2. Sezon Fragman

The Apothecary Diaries’in uzun soluklu bir seriye dönüşmesi bekleniyor. Yayıncı J-Novel Club’ın da 2. sezonu sabırsızlıkla beklediği belirtiliyor. Tarihi kurgusuyla dikkat çeken yapımın çekimleri sürerken, önümüzdeki yıllarda da sevenlerini ekranlara kilitlemeyi başaracağı öngörülüyor. Animenin 2. sezonu 2025 yılı içerisinde yayınlanacak. Henüz hangi çeyrekte çıkacağı belli olmasa da, izleyiciler en azından bu yıl için yeni bir sezonun gelmeyeceğini bilerek hareket edebilir.

The Apothecary Diaries 2. sezon hakkında sizin beklentileriniz ne yönde? Yapıma dair görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, anime dünyasından son gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Anime Trending

Ayşe Yılmaz

Ankara doğumlu, Antalya'da yaşıyor. Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun. Hayalleri arasında iyi bir İngilizce öğretmeni olmak veya çevirmenlik yapmak var. İngilizce dışında Almanca da bilmekte. Boş zamanlarında kitap okumayı, yürüyüş yapmayı ve arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for GoMiRa GoMiRa dedi ki:

    En sevdiklerim arasindadir bu anime. Izlerken gercekten eğleniyorum. 1. Sezonu her hafta bir bölümünü sabirsizlikla bekleyerek bitirdim ancak 2. sezonun 2025 yılının bilinmeyen bir zamaninda çıkacağı haberi beni biraz üzdü. Neyse ömrümüz varsa bekleriz, izleriz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 Yorum

Yorum Yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Supernatural Dizisi Geri Dönüş

“Supernatural” Dizisi Geri Dönüyor

The Bride: Christian Bale'lı Frankenstein Filminden İlk Kare

Christian Bale’ın Frankenstein’ın Canavarı’nı Canlandırdığı “The Bride” Filminden İlk Görseller