in ,

“Açlık Oyunları” Serisinin Yönetmeni Francis Lawrence, Stephen King’in “The Long Walk” Kitabını Filme Uyarlıyor

The Long Walk filmi için yönetmen tercihi belli oldu. Francis Lawrence, Stephen King’in “The Long Walk” kitabını beyaz perdeye taşıyacak.

The Long Walk Film Yönetmen - Francis Lawrence - Stephen King
- Reklam -
- Reklam -

The Long Walk filmi, Açlık Oyunları serisinin yönetmeni Francis Lawrence’a emanet edilecek. Stephen King’in distopya türündeki eseri beyaz perdeye konuk olmaya hazırlanıyor.

Filme konu olan ve Türkçede Altın Kitaplar tarafından Azrail Koşuyor adıyla yayımlanan eser, Azrail Koşuyor (The Running Man) ve Uzun Yürüyüş (The Long Walk) adlı iki novellayı içeriyor. The Running Man daha önce 1987’de Paul Michael Glaser tarafından beyaz perdeye taşınmış ve başrolünde Arnold Schwarzenegger yer almıştı. The Running Man şimdilerde Edgar Wright tarafından tekrar perdeye taşınmaya hazırlanıyor.

Kitaptaki diğer novella The Long Walk ise ilk defa sinemaya uyarlanacak. 2018’den beri ön hazırlıkları sürdürülen projede yönetmen tercihi artık netleşmiş durumda.

- Reklam -

The Long Walk Film Yönetmeni - Francis Lawrence - Stephen King

The Long Walk Filmi Francis Lawrence İmzası ile Sinemaya Geliyor

Son olarak Açlık Oyunları’nın yeni filmi The Ballad of Songbirds & Snakes’te yönetmen koltuğuna geçen Francis Lawrence ayrıca I’m Legend, Constantine ve Red Sparrow yapımlarıyla da tanınıyor.

Lawrence, adını geniş kitlelere duyuran Açlık Oyunları serisinin ardından bir kez daha distopya türünde bir yapımla izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. Business Insider’a konuşan yönetmen, Stephen King’in 1979 tarihli eserinde yönetmen koltuğuna geçtiğini açıkladı.

“Şimdi Stephen King’in kitabı The Long Walk için anlaşmaya vardım.. Bu konuda çok heyecanlıyım.”

Film uyarlamasının konusu henüz netlik kazanmamış olsa da, Stephen King’in novellası totaliter bir rejim tarafından yönetilen kıyamet sonrası bir Amerika Birleşik Devletleri’nde geçiyor. Kitaba adını veren uzun yürüyüş konsepti, gençlerin Doğu Yakası’ndaki büyük bir otoyol boyunca hiç durmadan yürümeye zorlandıkları bir yarışma olarak tanımlanıyor. Yarışmada eğer yürüyen kişi toplam 90 saniyeden fazla durursa öldürülüyor. Yürüyüş’ün kazananı ise büyük bir para ödülünün sahibi oluyor.

- Reklam -

Stephen King - Holly Açıklaması

Projenin geliştirilmesi uzun sürmüş olsa da, The Long Walk’ın hakları 2018’de New Line Cineme tarafından satın alındıktan sonra süreç hız kazanmaya başladı. Stüdyo ilk olarak Scary Stories to Tell in the Dark ile tanınan André Øvredal ile anlaştı. Ancak geçen ağustos ayında Øvredal projeden ayrıldı ve ayrılışını “hayatımdaki en büyük pişmanlıklardan biri” olarak tanımladı.

Lawrence aynı zamanda şu sıralar ilk filmi Constantine’in devam macerasını geliştirmeyi sürdürüyor. Yönetmen verdiği son demeçte henüz hikâyeyi oluşturma aşamasında olduklarını kaydetmişti.

The Long Walk filminin oyuncu kadrosu ve vizyon tarihi gibi detaylar ise henüz belirsizliğini koruyor.

The Long Walk film uyarlaması hakkında nasıl bir beklentiye sahipsiniz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kara Delikler, Nükleer Enerji Kaynağı Olabilir

Yeni Araştırma Ses Getirdi: Küçük Kara Delikler, Nükleer Enerji Kaynağı Olarak Kullanılabilir

GTA Serisi Netflix Games

“GTA” Serisi Netflix’in Oyun Kataloğuna Ekleniyor