in ,

Kaan Murat Yanık’ın Büyülü Gerçekçi Romanı “Uzakların Şarkısı” Yeniden Okurla Buluşuyor

Kaan Murat Yanık’ın büyülü gerçekçi türündeki “Uzakların Şarkısı” romanı, Ketebe Yayınları etiketiyle bir kez daha okurların karşısına çıkıyor.

Uzakların Şarkısı - Kaan Murat Yanık
- Reklam -
- Reklam -

Kaan Murat Yanık imzalı Uzakların Şarkısı yeni bir edisyonla bir kez daha okurlarla buluşuyor. Eser, yazarın yeni yayıncısı Ketebe Yayınları etiketini taşıyor.

Ketebe Yayınları Kemal Tahir, Cahit Zarifoğlu ve Ülkü Tamer gibi Türk edebiyatının klasik yazarlarının yanı sıra; çağdaş Türk edebiyatından da öne çıkan kalemleri çatısı altında buluşturmaya devam ediyor.

Butimar’ın yeni baskısı ile macerasına Ketebe bünyesinde devam eden Kaan Murat Yanık, geçen mart ayında Sular Üstünde Gökler Altında ile okurlara yeni bir roman müjdelemişti. Yanık’ın yeni çalışmalarıyla birlikte yazarın baskısı bulunmayan eski kitapları da gözden geçirilmiş edisyonlarla raflara çıkmayı sürdürüyor.

- Reklam -

Yeni durak ise tarih, büyülü gerçekçi ve fantazi türlerini bir araya getiren Uzakların Şarkısı oldu. Hayalle gerçeğin iç içe geçtiği roman; savaş, simya, aşk gibi dikkat çekici kavramlar eşliğinde şekillenerek geniş bir okur kitlesine ulaşmayı başarıyor.

Hayalini kurduğu kitabı yazmak için Kars’a giden Bünyamin’in macerasını takip eden kitap; Bünyamin’in Besti Nine ile tanışarak yüzlerce yıllık bir sırrın ortağı olmasıyla farklı bir boyuta taşınıyor. Hindistan’da başlayıp İstanbul’a sürüklenen fantastik hikâye, gizem unsurlarını kullanma şekliyle de ön plana çıkıyor.

Uzakların Şarkısı – Kaan Murat Yanık | Arka Kapak Tanıtımı

Uzakların Şarkısı - Kaan Murat Yanık

Masumiyetin bir rengi var mıdır?
Ya ruhların?
Peki papağanlar bize ne fısıldar?

Uzakların Şarkısı, karlı bir kış sabahı, Kars’a giden Doğu Ekspresi treni ile başlayıp 18. yüzyıl İstanbul’una uzanan ve turuncu bir yağmurla ışıldayan bir Kaan Murat Yanık romanı.

Başına gelen felaketleri unutmak ve hayalini kurduğu kitabı yazmak umuduyla Kars’a göçen Bünyamin, bu şehrin ücra bir köşesinde Besti Nine ile tanışacak ve bir müddet sonra bu kadının canı pahasına sakladığı yüzlerce yıllık sırrın peşine düşecektir.

Bu yakıcı sırrın kanatları, Bünyamin’i evvela Hindistan’daki düş sarayına, oradan İstanbul’un efsanevi günlerine; Galata Kulesi’nin altındaki dehlizlere, güzellerin salındığı bahçelere, ruhların alınıp satıldığı evlere, bilinçaltı sularına, isyan planlarına, saray entrikalarına ve aşkın manasının yeniden keşfedildiği sonsuz anlara savuracaktır. Gülbadem, Zencefil, Fülfül, İpek Böceği, Ruhsar, Sunullah Efendi, Fıstıkçı Şahap, Feylesof ve daha niceleri…

- Reklam -

Uzakların Şarkısı, büyülü gerçeklik rüzgârının her şeyi uçuşturduğu, zihnin sınırlarını zorlayan modern bir Tutiname. Yayımlandığı günden beri büyük beğeni toplayan eser, farklı âlemleri birbirine düğümleyerek okuru çok uzaklara, efsunlu zamanlara sürüklemeyi vaat ediyor.

Toplamda 392 sayfadan oluşan eser 1 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Kaan Murat Yanık Kimdir?

1988 yılında dünyaya gelen Kaan Murat Yanık, İstanbul Kültür Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı ve Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi’nde Klasik Türk Edebiyatı eğitimi aldı. Editörlük ve eğitmenlik yapan Yanık’ın ilk kitabı Butimar 2015’te yayımlandı. Roman, ESKADER tarafından verilen yılın en iyi romanı ödülünü kazandı. 2017’de Uzakların Şarkısı, 2020’de İ. E. F Türkiye Yazarlar Birliği tarafından ödüle değer bulunan Dünyasızlar yayımlandı. Yazar son kitabı Sular Üstünde Gökler Altında ile okuru Kolomb döneminde geçen tarihi bir kurguya davet etti.

Kaan Murat Yanık eserleri ve Uzakların Şarkısı’nın yeni baskısı üzerine yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


Yeni çıkan kitap haberleri için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

American Horror Story 12. Sezon Çıkış Tarihi - Delicate

Korku Antolojisi “American Horror Story”nin Yeni Sezonu “Delicate” için Yayın Tarihi Belli Oldu

Warrior Nun Film Üçlemesi ile Geliyor

“Warrior Nun” 3. Sezon Yerine Beyaz Perdeye Film Üçlemesi Olarak Gelmeye Hazırlanıyor