in ,

“Breaking Bad”in Yapımcısından Bilimkurgu Dizisi Geliyor

Vince Gilligan yeni dizisinde “Better Call Saul”dan Rhea Seehorn ile birlikte çalışacak. Bilimkurgu türündeki yapım, Apple TV+’ta yayınlanacak.

Vince Gilligan Yeni Bilimkurgu Dizisi - Rhea Seehorn
- Reklam -
- Reklam -

Vince Gilligan yeni dizisi hakkında detaylar paylaştı. Breaking Bad ve Better Call Saul ile tanınan ünlü sanatçı, yeni projesinin bilimkurgu türünde olacağını ve izleyiciyi bir kez daha Albuquerque’ye davet edeceğini söyledi. Projenin başrolünde ise Rhea Seehorn yer alacak.

Vince Gilligan ve Rhea Seehorn’un yeni bir proje için yeniden bir araya geleceği uzun süredir biliniyordu. Ancak Hollywood’daki senarist ve oyuncu grevleri, yapımın ilerlemesini ciddi şekilde etkilemişti.

Senarist grevinin sona ermesiyle Gilligan yeni projelere dair bazı detaylar paylaştı. Variety’ye konuşan 56 yaşındaki yönetmen, yeni dizisinin bilimkurgu türünde olacağını doğruladı.

- Reklam -

Vince Gilligan’ın Appe’ın dijital akış servisi Apple TV+ için hazırlayacağı yeni proje “hafif bilimkurgu” olarak tanımlanıyor.

Vince Gilligan Yeni Bir Bilimkurgu Dizisi ile Sektöre Geri Dönüyor

2022 yılında final yapan Breaking Bad spin-off’u Better Call Saul’un ardından bir kez daha yönetmen koltuğuna geçmeye hazırlanan Vince Gilligan, sıradaki projesi için gelecek hafta yazar odasına geri döneceklerini açıkladı.

Vince Gilligan grev başladığında yeni dizisinin ilk sezonunu bitirmeye çok yakın olduğunu kaydederken gelecek hafta dizinin hikâyesini tamamlamak üzere Los Angeles’a geri döneceklerini aktardı.

Vince Gilligan Yeni Bilimkurgu Dizi - Rhea Seehorn

Gilligan, grev sürecinde yazım ekibinin fazlasıyla ivme kaybettiğini kabul ederken projeye yeniden hız kazandırmanın biraz zaman alabileceğini de düşünüyor:

“Kesinlikle çok fazla ivme kaybettik. Tam olarak nerede olduğumuzu bile hatırlayamıyorum. Bu yüzden bu haftayı nerede olduğumuzu anlamak için önceki bölümleri ve eski notları okuyarak geçireceğim. İşe geri dönmek için sabırsızlanıyoruz.

“Grev olmasaydı çoktan çekimlere başlamış olacaktık. Grev üzücü bir gereklilikti ve sona erdiği için hepimiz mutluyuz. Çekimlere başladığımızda ise Albuquerque’de kışın ortasında olacağımız için biraz üzülüyorum. Bu hiç eğlenceli olmayacak – hava donma noktasının çok altında olacak ve burada da yağmurlu bir kış olması bekleniyor.”

Better Call Saul dizisindeki Kim Wexler performansıyla akıllara kazınan Rhea Seehorn’un başrolünde yer alması üzerine de konuşan Gilligan; aktrisin bu rolünün “çok daha farklı” olacağını ve izleyiciler arasında farklı görüşler yeşermesine neden olabileceğini ifade ediyor.

- Reklam -

“Rhea Saul’da oynadığından çok farklı bir karakteri canlandıracak. İşin tuhaf yanı dizinin Albuquerque’de geçmesi ama orası bambaşka bir dünya. Görebildiğim kadarıyla hiçbir ortak nokta yok. Rhea, Kim Wexler dışında bir karakteri canlandırıyor ve umarım insanlar bunu kabullenir. Ben biraz gerginim. İnsanların nasıl tepki vereceğini görmek ilginç olacak.”

“Suç Yok, Metamfetamin Yok”

Dizinin Albuquerque’de geçmesi ve Better Call Saul ile ortak bir oyuncuyu ekrana taşıması izleyicileri her ne kadar geçmişe götürecek olsa da, henüz adı belli olmayan proje bilimkurgu temasıyla öne çıkacak.

Rhea Seehorn yeni dizi Breaking Bad Vince Gilligan

Gilligan dizinin sert bilimkurgu değil, bir tür hafif bilimkurgu olacağını kaydederken şu ifadeleri kullanıyor:

“Ben buna sert bilimkurgu değil, hafif bilimkurgu derdim. Ama özünde bir bilimkurgu öğesi içeriyor. Suç yok, metamfetamin yok. Eğlenceli ve farklı olacak. İnsanların buna nasıl tepki vereceği konusunda hiçbir tahminim yok. Sevecekler mi, nefret mi edecekler, yoksa ikisinin arasında bir yerde mi kalacaklar?”

Vince Gilligan’ın yeni dizisi ve oyuncu seçimi hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider


Yeni gelişmelerden haberdar olmak için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Askeladd Askeladd dedi ki:

    Beklemedeyiz. Net izlenir. Better Call Saul ve Breaking Bad’i yapanlardan ne çıksa izlenir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Paris Hilton Hayatı Dizi A24

A24, Paris Hilton’ın Hayatını Dizi Yapıyor

Assos Antik Kenti Uc Disli Zipkin

Çanakkale’deki Assos Antik Kenti’nde 1.700 Yıllık Geçmişe Sahip Üç Dişli Zıpkın Bulundu