in , ,

Warner Bros. Discovery Anime Üretiminde Gaza Bastı: Yılda 10’dan Fazla Anime Dizisi Hedefleniyor

Warner Bros. Discovery Japonya’daki stüdyosuna yaptığı yatırımı artırıyor. WBD, yılda 10’dan fazla anime dizisi geliştirmek istediğini açıkladı.

Warner Bros. Discovery Anime Japonya
- Reklam -
- Reklam -

Warner Bros Discovery, Japonya’daki mevcut stüdyosuna daha fazla yatırım yapmayı planlıyor. Ünlü medya şirketi, gelecek dönemdeki anime planlarından bahsetti.

WBD Asya-Pasifik Başkanı James Gibbons verdiği son demeçte anime hayranlarını heyecanlandıracak açıklamalarda bulundu. Gibbons şu değerlendirmeyi yaptı:

“Son birkaç senedir yılda 5 ya da 10 anime dizisi üreten bir Japon anime stüdyomuz var. Bunu yılda ondan fazla diziye çıkarmak için gereken genişleme paketini onayladık.”

- Reklam -

Warner Bros. Discovery’nin Japonya’daki animasyon stüdyosu faaliyetlerine 2011 yılında başladı. Stüdyo bu tarihten beri anime, live-action dizi ve filmlerden oluşan 80’den fazla yapım ortaya koydu. WBD tarafından geliştirilen animeler arasında JoJo’s Bizarre Adventure, Record of Ragnarok ve Batman Ninja gibi yapımlar bulunuyor.

Warner Bros. Discovery Anime Japon Stüdyosu

Warner Bros. Discovery Anime Türüne Özel Bir İlgi Gösteriyor

Gibbons sözlerine şöyle devam etti:

“Bu yapımları üçüncü taraflara sattık. Bu da ölçütlerden biri oldu. Ve çok da iyi gidiyorlar. Kategorinin cazibesini gördüğümüz için bu alandaki yatırımımızı artırıyoruz. Anime, inanılmaz derecede zor olan 18-30 yaş arası kitleye ulaşmanın en iyi yollarından biri. Küresel olarak her pazarda olmasa da kesinlikle ABD’de, Avrupa’nın bazı bölgelerinde ve Latin Amerika’da güçlü anime izleyicileri var.”

Gibbons’ın bahsettiği JoJo’s ve Record of Ragnarok, şu sıralar Netflix platformunda yayında ve yayıncının haftalık en çok izlenen animeleri arasında bulunuyor.

Warner Bros. Discovery Anime Japon Stüdyo

- Reklam -

Gibbons hem Japonya kökenli anime markalarının hem de WBD çatısı altındaki DC gibi markalardan işlerin geliştirilmesine önem verdiklerini kaydetti.

“DC evrenimize baktık ve kendimize, ‘Bu karakterleri anime dünyasında yeniden keşfedebilir miyiz?’ sorusunu yönelttik. Bu çok kolay bir şey değil. Doğru şekilde yapmanız gerekiyor. Bunu gerçeğe dönüştürmek ve hayran kitlenizi korumak için doğru stüdyolarla çalışmanız gerekiyor.”

“Suicide Squad ISEKAI” Yolda

Stüdyo şu sıralar yine DC karakterlerinden ilham alan Suicide Squad ISEKAI animesi için son hazırlıkları yapıyor. Dizinin yapımcılığını Warner Bros. Japonya ve Attack on Titan’ın ilk üç sezonunu hazırlayan WIT Studio üstleniyor.

Suicide Squad Isekai Animesi Fragman

Suicide Squad ISEKAInin hikâyesi, A.R.G.U.S.’un başındaki Amanda Waller’ın, Harley Quinn, Deadshot, Peacemaker, Clayface ve King Shark’tan oluşan bir grup azılı DC suçlusunu kılıçlar ve sihirle dolu, orkların ve ejderhaların hükmettiği başka bir diyardaki bir görev için bir araya getirmesini konu alıyor.

Siz Warner Bros. Discovery’nin Japonya’daki anime atılımları hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Neil Patrick Harris Dizisi İkinci Kez İptal Edildi

Showtime, Neil Patrick Harris’in “Uncoupled” 2. Sezonunu Yayınlamadan İptal Etti

Alaska'da Dinozor İzleriyle Dolu Kayıp Dünya Keşfedildi

Alaska’da Dinozor İzleriyle Dolu Kayıp Dünya Keşfedildi