in , ,

Ödüllü Çizgi Roman Serisi “Watchmen” Animasyon Filmi Oluyor

DC Studios, San Diego Comic-Con’da beklenmedik bir duyuru yaparak “Watchmen” çizgi romanından uyarlanacak yeni bir animasyon filmi duyurdu.

Watchmen Animasyon Filmi Oluyor
- Reklam -
- Reklam -

DC Studios, büyük bir sürprizle Watchmen çizgi romanından uyarlanacak yeni bir animasyon filmi duyurdu. Alan Moore ve Dave Gibbons’ın kült eseri, izleyicilerle yeni bir uyarlama formatında bir kez daha buluşmaya hazırlanıyor.

DC Studios, hayranlarını heyecanlandıran büyük bir haberle gündeme geldi. Şirketin San Diego Comic-Con panelinde, popüler çizgi roman serisinden uyarlanacak yeni bir animasyon filmi duyuruldu. Aynı panelde, Crisis on Infinite Earths versiyonu da izleyicilerle paylaşılırken, Watchmen haberi özellikle büyük ilgi uyandırdı.

Alan Moore ve Dave Gibbons’ın kaleminden çıkan Watchmen, ilk olarak 1986 tarihinde yayınlanmaya başladı ve 12. sayısı ile son buldu. Daha sonradan DC Comics tarafından tek cilt halinde de basılan eser, çizgi roman tarihinin unutulmazları arasında yer alıyor. Şimdiye kadar Zack Snyder’ın yönetmenlik koltuğunda oturduğu 2009 tarihli bir sinema filmi ile HBO’da tek sezon olarak yayınlanan 2019 tarihli bir dizi uyarlaması yapıldı.

- Reklam -

Watchmen Animasyon Filmi Oluyor

Watchmen Animasyon Filmi 2024’te Yayınlanacak

Şimdi ise bu kült eser, animasyon filmi olarak izleyici karşısına çıkacak. DC Studios, henüz projenin ayrıntılarını paylaşmasa da Watchmen hayranları, filmin klasik çizgi roman unsurlarına sadık kalıp kalmayacağını merakla bekliyor. Şimdilik sadece 2024 yılı içerisinde çıkacağı biliniyor.

Özellikle HBO mini dizisi uyarlaması ile olumlu eleştiriler alan yapımın yeni animasyon filmi, çizgi romanın orijinal hikâyesini takip edecek mi yoksa Alan Moore ve Dave Gibbons’ın eserinin sonrasında geçen bir devam hikâyesi mi olacak, henüz belirsizliğini koruyor.

Geçmişte yapılan bir röportajda, Watchmen mini dizisinin yaratıcısı Damon Lindelof, çizgi romanın yaratıcısı Alan Moore ile fikir ayrılıkları yaşadıklarını açıklamıştı. Moore, projeye dahil olmayı reddetmiş ve “benim için utanç verici” diyerek diziyi kendi eseriyle ilişkilendirmekten kaçınmıştı.

- Reklam -

Watchmen Animasyon Filmi Oluyor

DC Studios’un Watchmen animasyon filmi, hem çizgi romanın hayranları hem de geniş izleyici kitlesi tarafından merakla bekleniyor. Filmle ilgili daha fazla detayın önümüzdeki haftalarda açıklanması bekleniyor.

Sizler bu beklenmedik haber karşısında neler düşünüyorsunuz? Karakterleri bir de animasyon formatında görecek olmak nasıl bir his? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Comic Book

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for ilkaysf ilkaysf dedi ki:

    DC animasyon işlerini kaliteli yapıyor. Watchmen gibi bir şahesere de animasyon filmi gelmesi güzel haber benim için. Yeter ki Alan Moore reis çıkıp bir gıcıklık yapıp sorun çıkarmasın yapım hakkında :slight_smile:

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    DC Batman ve Süperman hariç film yapmasın, sadece animasyon filmi çeksin bence.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Witchboard Filmi Fragman

80’lerin Korku Klasiği “Witchboard” Yeniden Çekiliyor: Jamie Campbell Bower’lı Yapımdan İlk Fragman

Invincible 2. Sezon Fragmanı Yayınlandı

“Invincible”ın 2. Sezonu ile Atom Eve’e Odaklanan Özel Bölümünden Yeni Fragmanlar