in ,

The Witcher’ın Yeni Oyununda Büyük Revizyon: Yapım Ekibi İşten Çıkarılıyor

The Witcher serisinin yeni bağımsız oyunu Project Sirius, yapım ekibinin önemli ölçüde işten çıkarılmasıyla birlikte büyük bir revizyondan geçiyor.

Yeni The Witcher Oyunu Çalışanları İşten Çıkarıldı
- Reklam -
- Reklam -

The Witcher serisinin yeni oyunu Project Sirius, büyük bir depremle sarsıldı. CD Projekt RED, The Molasses Flood stüdyosundaki yapım ekibinden birkaç kişiyi işten çıkardığı için oyunun büyük bir revizyondan geçtiği söyleniyor.

CD Projekt RED kısa süre önce yeni oyunun çerçevesinin büyük bir kısmının tamamlandığını doğrulamış olsa da, şirketin yeni stüdyosu Molasses Flood’daki yapım ekibinin yaklaşık 30 üyesi sosyal medya üzerinden işten çıkarıldıklarını duyurdu. PC Gamer’a göre şirketten bir temsilci şunları söyledi:

“Proje değiştiği için, üzerinde çalışan ekibin yapısı da değişti – özellikle Molasses Flood tarafında. Yollarımızı ayırdığımız somut çalışan sayısı ABD’de 21 ve Polonya’da 8 ekip üyesidir (ABD dışında proje üzerinde çalışıyorlar).”

- Reklam -

Yeni The Witcher Oyununun Geleceği Belirsizliğini Koruyor

Yeni The Witcher oyunu

29 çalışanın kaybı, duyurulduğu sırada projede yaklaşık 60 kişi çalıştığı için bir sonraki Witcher oyunu için büyük bir değişiklik. Bu aynı zamanda şirketin bu yılın başlarında oyunun yönünü değerlendirmesi gerektiğini bildirmesi ve şimdiye kadarki üretim maliyetlerinin büyük bir kısmını silmesinin ardından Project Sirius’ta daha fazla değişikliğe işaret ediyor.

CD Projekt RED, yeni Witcher oyunuyla ilgili olarak hangi değişikliklerin yapıldığı konusunda henüz açıklama yapmadı.

Stüdyo, ilk olarak Mart 2022’de gizemli bir Lynx kolyesinin posteriyle yeni Witcher oyununu duyurdu. İlk duyurudan sonra geliştirici Witcher 4’ün yeni bir üçlemenin başlangıcını işaret edeceğini doğruladı. İki ay sonra ise Witcher 4’ün ön prodüksiyona girdiğini doğruladı.

CD Projekt Red Daha Fazla Witcher ve Cyberpunk Oyunu Duyurdu

Yeni The Witcher Oyunu Çalışanları İşten Çıkarıldı

- Reklam -

Ekim 2022’de CD Projekt Red, diğer önemli serisi Cyberpunk için birkaç oyunla birlikte The Witcher serisinde birkaç oyunun daha üzerinde çalışıldığını doğruladı. Bağımsız bir oyun olacak Project Sirius’un yanı sıra Project Polaris adı altında yeni bir Witcher üçlemesi üzerinde çalışıldığını doğruladı. Buna ek olarak açık dünya sistemine sahip bir başka bağımsız oyun olan Project Canis Majoris üzerinde de çalışıyor. Şu anda Project Sirius’un ne tür bir oyun olduğuna dair bilinen tek bilgi, geliştiricinin duyuru sırasında seriye “yenilikçi bir yaklaşım” olarak adlandırdığı kısa açıklamasından kaynaklanıyor.

Yeni The Witcher oyunu Project Sirius’un şu anda onaylanmış bir çıkış tarihi bulunmuyor.

Yapım ekibinin önemli bir kısmının işten çıkarılmış olması hakkında sizler ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşmayı unutmayın.

Oyunlarla ilgili yeni haberler için bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: CBR

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Aquila_of_Luskan Aquila_of_Luskan dedi ki:

    CP felaketi sonrası bu oyun da patlayacak muhtemelen. Eski ekipten (W2-3) kim kaldı ki zaten?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Extraction 2 Filminden Yeni Fragman Yayında

Russo Kardeşler’in Yapımcılığını Üstlendiği Chris Hemsworth’lü “Extraction 2” Filminden Yeni Fragman

Satürn Yörüngesinde Yeni Uydular Keşfedildi

Satürn’ün Yörüngesinde 62 Yeni Uydu Keşfedildi: Jüpiter Bir Kez Daha İkinci Sıraya Geriledi