in ,

The Simpsons, Tarihe Geçen Bir Olayı Daha Bildi: Richard Branson, Dizide 7 Yıl Önce Uzaya Çıkmıştı

The Simpsons dizisi bir başarılı tahminle daha dikkat çekti. Tarihin en uzun soluklu serisi, Richard Branson’ın uzaya çıkacağını 7 yıl önce öngörmüştü.

The Simpsons, Richard Branson uzay gelecek tahmin
- Reklam -
- Reklam -

The Simpsons “kehanetleri” sıklıkla gündeme gelen bir mesele. Televizyonun en köklü çizgi dizisi, dünya tarihinin önemli olaylarını da önceden tahmin etmesi ile adından söz ettirmeyi başarıyor. Yapım, bu defa da Sir Richard Branson’ın Virgin Galactica roketi ile gerçekleştirdiği uzay yolculuğunu öngörmüş. Dizi, 2014 yılında ilgili olayı içeren bir sahne yayınlamıştı.

Uzay yarışı artık Soğuk Savaş döneminde olduğu gibi ülkeler arasında değil, şirketler arasında. Hatta işi daha da ileri götürürsek “milyarderler arasında” diyebiliriz.

Gözler uzun süredir uzaya çıkan ilk milyarder için Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’taydı. Bezos, Amazon’daki CEO’luk görevinden ayrılmış ve uzay şirketi Blue Origin’e odaklanmıştı. Ancak bu konudaki “ilk”i gerçekleştiren bir başka milyarder oldu. İngiliz iş insanı Richard Branson, kurucusu olduğu Virgin Galactic roketi ile uzaya çıkarak tarihe geçti.

- Reklam -

The Simpsons richard branson

1989 yılında başlayan Simpson Ailesi, şu ana dek yayınladığı 32 sezon ile televizyon tarihinin en uzun soluklu yapımı. Zaman aralığını bu kadar geniş tutunca yapımda karşımıza çıkan olaylar ile gerçek hayatta olanlar arasındaki makas da giderek daralıyor. Yapım şimdiye dek Donald Trump’ın ABD başkanı olacağından tutun da İkiz Kuleler saldırısına dek pek çok olayı tahmin etmeyi başarmıştı.

Dizinin senaristleri, bu başarılı tahminleri çoğunlukla tesadüflere bağlasa da ortada ciddi öngörülerin olduğu da bir gerçek.

The Simpsons, Richard Branson’ın Uzay Yolculuğunu Yıllar Önceden Tahmin Etmişti

Hiç bitmeyecek şekilde tasarlandığı ileri sürülen seri bu defa 2014 yılında yayınlanan ve Richard Branson’ın uzaya seyahat ettiği bölümle komplo teorisyenlerinin ve dizi geek’lerinin gündemine oturdu.

Virgin Galactic adlı uzay taşımacılığı şirketinin kurucusu konumundaki Branson, kendi uzay şirketinin tasarladığı bir roketle uzaya çıkmış ve bir süre orada kalmıştı. Yerden yaklaşık 100 kilometre yükselen iş insanı, uzaya çıkan ilk milyarder olmayı başarmıştı.

- Reklam -

Richard Branson, Virgin Galactica’nın roketiyle çıktığı yolculukla yer çekimsiz ortamda keyifli anlar yaşadı. O anlardan yansıyan görüntülerden birisi ise, The Simpsons dizisinin 2014’teki bir bölümü ile hayli benzeşiyor. Dizi karesinde de, tıpkı gerçekte olduğu gibi Branson aracın içerisinde süzülüyor.

The Simpsons richard branson tahmin

25. sezon 15. bölüm olan The War of Art’ta karşımıza çıkan bu sahne 23 Mart 2014 tarihinde izleyicilerin karşısına çıktı. Yani komplo teorisyenleri, 7 yıl öncesinden bu anın bilindiğini öne sürmek için yeterli veriye sahipti.

Ancak gözden kaçan detay, Virgin Galactica’nın 2004 senesinde kurulmuş olması. Richard Branson’ın uzaya çıkacak insanlardan birisi olabileceği ihtimali, uzun süredir zaten bilinen bir gerçekti. Yapım, zaman zaman manipülasyona uğratılan görüntülerle de komplo teorisyenlerine malzeme oluyordu.

Siz The Simpsons dizisinin yaptığı isabetli keşifler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

çatalhöyük yeni mahalle keşfi

Tarihin İlklerine Şahit Olan Çatalhöyük’te Yeni Bir Mahalle Ortaya Çıkartıldı

bilimkurgu filmleri teknoloji çığır açan

Kullandığı İleri Teknoloji ile Çığır Açan 10 Bilimkurgu Filmi